Rihanna Mendedahkan Inspirasi di Sebalik Line Makeup-Dan Bagaimana Dia Dapat Kulitnya Terang

“Gincu di Barbados? Bukannya saya seorang pengiring pengantin dalam perkahwinan seorang kawan, “kata Rihanna dengan ketawa ketika ditanya tentang rutin kecantikan remajanya. “Ibu saya tidak fleksibel. saya pakai tidak walaupun dia tidak dibenarkan untuk mengambil bahagian, Rihanna berkata ibunya, yang bekerja di kaunter kosmetik kembali pada hari itu, mengilhamkan keghairahannya untuk solek dan parfum.

Sekarang 29, dan dengan beberapa kredit sendiri di bawah tali pinggangnya (ikon pop, pereka, pelakon), Rihanna telah menyalurkan kecintaannya sepanjang hayatnya ke Fenty Beauty, barunya yang baru yang telah meraih rave dari kedua-dua industri dan umum awam sejak dilancarkan pada bulan September. Walaupun dia membenci idea untuk mempromosikan “kesempurnaan” (“semua orang cantik dengan cara mereka sendiri,” katanya), produk yang paling ramai adalah yang membolehkan para peminatnya berkongsi dalam beberapa cahaya. Mereka termasuk 40 warna asas matte baldu yang memenuhi semua wanita warna kulit. (Perlu diperhatikan: Warna gelap lebih terjual segera.)

Di sini, Rihanna membincangkan betapa kecantikan membantunya berkembang dari Barbadian malu menjadi fenomena global.

Adakah anda sentiasa tahu bahawa anda mahu melakukan garis solek?
Anda mempunyai semua idea-idea perkara yang anda inginkan untuk diri sendiri, dan bagi saya, kecantikan adalah semulajadi kerana solek adalah sebahagian besar daripada kerjaya dan imej saya. Saya ingin membuat garis selama bertahun-tahun, tetapi ia perlu menjadi berwibawa, sesuatu yang pro industri dan gadis di seluruh dunia akan dihormati.

Adakah anda mempunyai produk kegemaran?
Saya suka penyerang Killawatt kerana anda boleh menggunakannya dalam banyak cara. Saya letakkan pada mata, pipi, dan badan saya. Ia berjalan lancar, dan tekstur adalah superfine, hampir seperti cecair-ditambah ia sangat tinggi bersinar. Terdapat satu tan warna yang berbeza.

Sebagai wanita warna, saya paling kagum dengan pelbagai warna asas. Selalunya, jenama solek meninggalkan kami kanak-kanak perempuan coklat tergantung.
Itu sangat penting buat saya. Saya mahu semua orang berasa disertakan. Kami sebenarnya bermula dengan asas kerana ia adalah produk solek pertama yang saya jatuh cinta dengan.

RELATED: Koleksi Fenty Beauty Rihanna Akhirnya Disini

Apakah pengalaman pertama anda dengan asas?
Ketika saya remaja di Barbados, saya berada dalam pertandingan, dan ibuku melakukan solek saya untuknya. Saya tidak akan melupakan perasaan saya selepas melihat bagaimana kulit saya kelihatan apabila dia meletakkan asas di wajah saya. Dan saya teringat abang saya sangat kecewa. Dia seperti, “Anda akan meletakkannya pada setiap hari?” Saya menyukainya. Ia seperti Photoshop. Saya suka solek saya kelihatan seperti kulit-kulit yang sangat baik.

Saya membaca bahawa ibu anda pernah menjadi artis solek profesional.
Itu betul. Dia bekerja di belakang kaunter kosmetik di sebuah gedung membeli-belah di Barbados, dan dia melakukan solek untuk majlis perkahwinan. Di sinilah obsesi saya untuk kosmetik dan minyak wangi datang, tetapi saya tidak dibenarkan memakai solek melainkan jika ia adalah untuk majlis khas.

Beritahu saya mengenai paparan anda di sekolah menengah. Apakah gaya rambut anda??
Saya memakai cornrows sehingga mendapat perm. Kemudian apabila saya mendapat perm, saya berputar antara ekor kuda dan memakai rambut saya ditekan lurus. Tetapi apabila saya pergi ke pendandan rambut dan rambut saya baru selesai, saya tidak akan memasukkannya ke dalam ekor kuda sehingga ia mendapat sedikit berminyak. Saya mempunyai beberapa gaya rambut yang sangat pelik, walaupun. Saya akan melakukan perkara-perkara seperti menarik satu keping rawak dari ekor kuda atau mempunyai dua jambul berjerawat di tengah-tengah kepala saya yang disambungkan ke ekor kuda. Apakah itu?

Jadi sekarang bahawa anda telah bereksperimen dengan begitu banyak rambut dan solek yang berbeza, apa yang menjadi kegemaran anda keseluruhannya?
Sudah tentu apabila saya memakai gaun Jean Paul Gaultier couture dan bungkus doobie dengan pin bobby untuk Anugerah Muzik Amerika [pada tahun 2013]. Ia betul-betul salah. Saya tidak percaya apa yang saya lakukan, tetapi akhirnya saya sangat menyayangi bahawa saya terus memakai rambut saya seperti itu selama dua minggu yang akan datang. Saya menyematkannya setiap hari dan semuanya.

VIDEO: Gaya Karpet Merah Rihanna

Pada hari-hari apabila anda tidak merasa begitu panas tetapi masih perlu keluar dan menjadi Rihanna, apa yang anda lakukan?
Saya mula dengan mencari pakaian saya, dan walaupun itu boleh menjadi seperti, “Ugh, saya harus mencari sesuatu.” Jika saya masih tidak merasakannya, saya pergi ke cermin dan mendapatkan saya bersama. Makeup adalah terapeutik untuk saya. Sebaik sahaja saya mula glam saya-soleknya, rambut-saya baik. Saya akan bermain muzik, cari cahaya yang baik di bilik mandi, dan hanya mempunyai masa yang hebat. Itulah yang membuat saya bermotivasi.

Anda sentiasa kelihatan begitu yakin. Tekanan apa yang telah anda dapatkan?
Saya tidak tahu sama ada ia adalah keyakinan, tetapi saya sangat malu pada satu ketika. Saya tahu apa yang saya kira dan apa yang saya janjikan, tetapi saya tidak bersuara. Di dalam budaya Barbadian ada perkara ini yang kita katakan: “Berbicaralah apabila anda bercakap.” Ia sopan bukan untuk menipu. Saya mengambil masa beberapa tahun untuk keluar dari cengkerang saya.

Pada titik apa dalam karier anda, anda fikir anda datang ke dalam anda sendiri?
Saya akan katakan selepas itu Good Girl Gone Bad [2007]. Album itu membawa saya ke tempat ini di mana saya suka, “Apa yang ada untuk kehilangan?” Saya hanya perlu menjadi diri saya sendiri. Saya terpaksa berdamai setiap hari dalam hidup saya.

Nasihat apa yang anda ada untuk gadis muda yang mungkin bergelut dengan identiti mereka di era media sosial ini?
Kesilapan terbesar yang boleh anda lakukan adalah membandingkan diri dengan orang lain. Saya benci tekanan yang ditanggung oleh media sosial. Gadis-gadis muda tidak tahu cara untuk pergi; mereka masih memikirkan diri mereka sendiri. Dan apa yang kita ajarkan kepada mereka melalui media sosial adalah idea ini bahawa anda perlu menjadi sempurna. Saya hanya menolak bahawa pada setiap kos. Saya hanya tahu bagaimana untuk menjadi saya, dan orang berkembang apabila mereka yang mereka maksudkan. Saya hanya boleh berusaha sedaya upaya untuk menggalakkan wanita dan wanita untuk menghormati keunikan mereka dan menjadi 100 peratus yang benar kepada diri mereka sendiri.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + = 5

map