Salon Etiquette: Apa yang Harus Dilakukan Jika Anda Tidak Menyukai Potong atau Warna Anda

Ia berlaku kepada yang terbaik dari kami: Anda pergi ke salon dengan cita-cita lapisan seperti Gisele, hanya untuk warna untuk menghidupkan satu syampu, atau lebih teruk, anda akhirnya meninggalkan dengan potongan yang jauh berbeza daripada yang anda harapkan. Apakah protokol yang akan diikuti jika anda tidak berpuas hati dengan hasil akhir anda? Kami bercakap dengan stylist selebriti Matrix George Papnikolas, yang telah bekerja dengan Kim Kardashian, untuk menggariskan apa yang perlu dilakukan, dan ternyata, frasa “Bercakap sekarang atau selama-lamanya memegang kedamaian” bukan satu-satunya yang disediakan untuk kapel perkahwinan.

Sekiranya potongan rambut anda terlalu pendek, atau warna yang lebih tinggi daripada yang anda inginkan, bercerita mengenai masalah semasa anda berada di kerusi stylist anda untuk mendapatkannya dengan segera. “Idealnya, anda akan membincangkannya di salun, dan stylist anda akan memberitahu anda jika mereka terlalu sibuk dan anda perlu kembali, tapi kami biasanya boleh membetulkannya di sana,” katanya. “Kebanyakan perkara adalah pembetulan cepat dan mudah, dan itu sesuatu yang saya lebih suka anda beritahu saya dan bukannya meninggalkan anda yang menyedihkan.” Untuk potongan rambut, tentukan betapa anda selesa merasai cincang, dan apa yang sepatutnya dilepaskan dari satu inci akan kelihatan seperti sebelum ini stylist anda mengambil gunting itu. “Anda mahu menonjolkan kejayaan dalam pelantikan dengan membawa banyak gambar, dan mengambil masa dua minit untuk mendapatkan konsultasi yang sebenar,” kata Penganjur.. 

BERKAITAN: Salon Etiquette: Kaedah-Kaedah Siapa Anda Perlu Petua, dan Tepat Berapa Banyak

Sudah tentu, ada keadaan, terutamanya di alam warna, di mana satu syampu akan memberikan hasil yang sama sekali berbeza daripada yang anda miliki semasa berjalan keluar dari salon. “Peraturan salon kami ialah jika anda memberitahu kami dalam masa seminggu, kami boleh membetulkan warna secara percuma,” kata Papanikolas. “Perkara yang hebat tentang warna adalah, kecuali jika rambut anda telah dibakar, ia boleh dibaiki dengan baik jika perlu disesuaikan atau ditapis.” Perlu diingat bahawa nada pastel dibasuh jauh lebih pantas daripada spektrum yang kelihatan semula jadi, walaupun jika merah, si rambut coklat, atau berambut perang anda telah pudar sepenuhnya selepas kali pertama anda melepaskan salun pasang, aturkan gaya anda. “Dalam keadaan itu, ia boleh diterima kembali ke salon, tetapi pada umumnya, toner akan dibasuh selepas beberapa minggu,” katanya.. 

BERKAITAN: Adakah Rambut Anda Memilih Tinta Hijau Klorin? Inilah Cara Berurusan

Salah satu situasi yang paling biasa di mana pelanggan berakhir tidak berpuas hati dengan keputusan akhir adalah apabila perubahan rambut didorong oleh keputusan emosi-seperti, anda hanya berpisah dengan teman lelaki jangka panjang anda dan memutuskan untuk pergi berambut perang platinum. Kami tidak boleh menggerakkan rumah cukup keras: Lakukan. Tidak. Do. Ini. “Mereka yang sukar kerana anda mungkin tidak akan gembira,” kata Papanikolas. “Anda mendapat panggilan dalam situasi seperti mana, ‘Saya mahu rambut saya gelap,’ maka mereka membencinya dan mahu pulang. Dalam kes-kes itu, kita akan bertanggungjawab. perubahan rambut emosi! ” Satu lagi peraturan kardinal? Kecuali anda benar-benar mahukan stylist anda untuk pergi keluar dengan coretan kreatif mereka, jangan memberitahu mereka bahawa mereka dibenarkan melakukan apa sahaja yang mereka mahu. “Jangan sekali-kali mengatakan itu kepada stylist!” dia berkata, ketawa. “Kami benar-benar kreatif, jadi kami akan gila.”

FOTOS: Bagaimana Untuk Memperbaiki Masalah Rambut Musim Panas Terbesar Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

45 − = 40

map