Salon Etiquette: Bagaimana Lewat Terlalu Terlalu, dan Apa yang Akan Dilakukan Jika Anda Perlu Batal

Pelantikan rambut sentiasa sesuatu yang perlu diingini, tetapi selalunya masa, kehidupan berlaku, lalu lintas mendapat jalan, anda terlepas jalan keluar di lebuh raya, dan anda akhirnya terlambat. Kami bercakap dengan colorist Kari Hill, yang memberi kami dos dan tidak perlu ketepatan waktu di salon. Pada amnya, tempoh tangguh adalah kira-kira 15 minit, tetapi anda perlu memanggil salon untuk memberitahu mereka bahawa anda akan terlambat. “Saya menempah masa yang cukup supaya pelanggan dapat berjalan di pintu, daftar masuk, dan duduk, jadi apabila kita melewatkan tetingkap 15 minit itu, anda mula memotong warna,” katanya kepada kami. “Saya rasa memanggil sebelum masa pelantikan anda adalah kunci, dan saya akan mencadangkan setengah jam yang baik. Dengan cara itu, jika stylist anda tahu apa yang anda perlukan, mereka boleh mempersiapkannya.” Sudah tentu, jika anda meminta untuk diperiksa pada saat-saat akhir, anda harus tepat pada waktunya, tetapi jika stylist anda berjalan di belakang kerana pelanggan terlambat, hanya duduk, berehat, dan membaca majalah sehingga mereka siap . “Saya kadang-kadang akan menghubungi pelanggan seterusnya untuk memberitahu mereka, atau jika mereka sudah berada di sana, saya pergi ke mereka dan melihat jika mereka memerlukan apa-apa,” kata Hill. 

BERKAITAN: Salon Etiquette: Peraturan Tipping

Setiap salon mempunyai dasar yang berbeza ketika datang ke pembatalan, jadi pastikan untuk memeriksa spesifik untuk anda khususnya. “Saya cukup memaafkan pembatalan, kecuali mereka mengulangi pesalah. Beberapa salun mempunyai dasar di mana mereka meletakkan kad kredit ke bawah, tetapi saya tidak pernah menggunakannya pada klien kerana, secara umumnya, sama ada mereka mengatakan kebenaran atau Tidak, itu sesuatu yang tidak dapat mereka kendalikan, “kata Hill. “Sekiranya perkara terakhir ini mungkin kecemasan, dan sebagai pengganti rambut, anda perlu menggulung dengan tumbukan.” Sebagai peraturan, jika anda tahu anda perlu membatalkan sehari lebih awal, hubungi segera sebaik sahaja anda tahu, seperti yang anda lakukan jika anda tahu anda akan terlambat. Salak salut muktamad? Menjadi gadis dari kelas kolej anda yang berjalan dalam 30 minit lewat, venti soy latte di tangan. Kata Hill dengan ketawa: “Saya selalu berkata, bersikap baik ketika kamu tardy, tetapi jangan tampil dengan Starbucks atau salad, sebab itulah sebabnya kamu terlambat.”

BERKAITAN: Salon Etiket: Apa yang Harus Dilakukan Jika Anda Tidak Menyukai Potong atau Warna Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

33 − 25 =

map