Segala-galanya yang Anda Perlu Tahu Mengenai Pengilat Kuku Jelly

Sekiranya terdapat satu trend kuku yang berada di radar kami pada musim panas ini, ia adalah manicure jeli (tidak perlu dikelirukan dengan gel yang sukar dibuang). 

Jadi, apakah kuku jeli mengasah betul? Seperti krim, matte dan opalescents, istilah jelly merujuk kepada tekstur formula apabila ia digunakan. Perbezaan dengan jeli, bagaimanapun, adalah bahawa mereka menawarkan percikan warna dan banyak jenis bersinar seperti lip gloss, kecuali untuk kuku anda.

Walaupun kita semua untuk pendedahan yang sedikit, jika anda lebih suka menyimpan VNL (garis kuku yang kelihatan) tersembunyi, bersiaplah dengan kot atau lapisan asas putih pada pelbagai lapisan untuk mencapai lebih banyak kekaburan dan rasa licin, 3-D. Tetapi jika anda mencari cara baru yang sejuk untuk memakai perhiasannya, kami mencadangkan mencuba “sandwic jelly.” Ini adalah teknik yang menjadikannya seperti glitter terapung dalam menggilap bukannya di atas.

Dapatkan melihat di rumah dengan DIY mudah ini:

1. Setelah bersiap-siap dengan kot asas, sapukan satu hingga dua lapisan lapisan semir, jeli untuk setiap kuku. Izinkan masa kering.

2. Sapukan lapisan polish glitter pada warna asas (hanya pastikan glitter yang anda pilih mempunyai asas yang jelas).

3. Setelah perhiasannya kering, sapu kot tambahan jeli pada bahagian atas.

4. Selesai dengan kot atas untuk menambah bersinar dan perlindungan.

Beli penggilap (di atas, dari kiri): Deborah Lippmann dalam P.Y.T, $ 18; nordstrom.com. Julep di Tiffany Bombshell, $ 14; julep.com. YSL di Orange Drop, $ 27; nordstrom.com. Zoya dalam Harper, $ 9; zoya.com. Dior Nail Glow, $ 27; nordstrom.com.

PHOTOS: Kuku Nail Polish yang paling cantik dan Sandal untuk Pakai Semua Summer Long

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

94 − 88 =

map