Segala-galanya yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mikroblading untuk Rambut Rontok

Microblading kening telah memberikan penyelesaian yang lebih kekal kepada alis nipis bagi kita yang telah dikecewakan oleh setiap serbuk, pensil, dan gel yang kita telah cuba dari Sephora. Tetapi, bersama-sama dengan membantu anda mencapai kening impian anda, rawatan yang menggunakan alat bilah tangan untuk mencipta bordir kecil, trompe l’œil seperti sebatan pigmen untuk meniru rambut sebenar, juga boleh digunakan pada kulit kepala untuk sembunyikan keguguran rambut.

Kerugian rambut adalah isu biasa yang, tidak kira betapa teruknya, mudah dikecewakan. Menurut Persatuan Rambut Rugi Amerika, 40 peratus rakyat Amerika yang mengalami keguguran rambut adalah wanita. Walaupun ia adalah masalah yang mempengaruhi banyak wanita, merawat keguguran rambut sama ada ia melalui produk topical over-the-counter, atau rawatan di pejabat, boleh memakan masa, mahal, dan tidak akan memberikan hasil segera, yang menjadikan kulit kepala mengiritasi alternatif yang berkesan.

BERKAITAN: Sebab yang Tidak Dijangka Anda Kehilangan Rambut Anda

Mikroblading boleh mereplikasi helai rambut secara realistik pada kulit kepala dan terutama kawasan rambut, menyembunyikan kawasan di mana rambut telah menipis, “jelas Ramon Padilla, pengarah kreatif & pengasas EverTrue Microblading Salon di New York yang memberi kami semua maklumat mengenai perkhidmatan itu. “Bagi kebanyakan wanita, kawasan di mana mikroblading paling berkesan adalah kuil-kuil, bahagian rambut yang telah mulai botak, atau seluruh garis rambut dari telinga ke telinga.”

Mikroblading Embed 1
Diberkati Salon Everspue Microblading

Tidak semua rambut rontok sama dan wanita mempunyai pola rambut yang berbeza daripada lelaki. Padilla mengatakan bahawa microblading kulit kepala berfungsi paling baik pada mereka yang mempunyai kawasan penipisan, terutamanya pada garis rambut daripada kawasan yang benar-benar botak. “Dalam pengalaman kami, microblading berfungsi dengan baik apabila menambah ketebalan untuk menipis rambut kerana pukulan yang dicampur dengan helai rambut yang sedia ada, mewujudkan penampilan semula jadi rambut tebal, menambah kedalaman, dan bayang-bayang. Hasilnya kelihatan kurang semulajadi apabila kawasan itu benar-benar botak, “katanya.

Proses rawatan sebenarnya pada dasarnya sama dengan microblading alis, kecuali untuk teknik memohon pigmen. Padilla mengatakan bahawa ketika bekerja pada kulit kepala, penempatan helai kurang tepat sehingga tampilan jadi lebih alami. Oleh kerana pakar dapat memadankan warna pigmen kepada warna rambut semula jadi kandidat (kecuali jika kelabu atau putih) dan nada kulit, microblading adalah pilihan yang bagus untuk kebanyakan calon.

Mikroblading Embed 2
Diberkati Salon Everspue Microblading

BERKAITAN: Segala-galanya yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mikroblade Alismu

Berikutan pengikis kulit kepala, tidak ada downtime yang diperlukan tetapi mengharapkan untuk mengalami beberapa mengelupas sebelum pewarnaan pigmen diturunkan di bawahnya. Sepanjang masa ini, Padilla mengesyorkan agar mencuci kulit kepala anda untuk hasil pengekalan warna yang terbaik.

Ketika datang untuk pemeliharaan, fikirkan microblading seperti pekerjaan pewarna salun. Faktor-faktor seperti pendedahan cahaya matahari, berenang, dan sarat pengeringan boleh menyebabkan pigmen pudar. “Hasilnya boleh bertahan selama 18 bulan,” kata Padilla. “Touch-up disyorkan apabila diperlukan, kerana kadar pudar berbeza dari orang ke orang. Pelanggan kami sering kembali setiap enam hingga sembilan bulan untuk menyentuh keputusan mereka. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

75 + = 79

map