Segala-galanya yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mikrobladasi Alis Anda

Tidak kira jika anda suka mereka melengkung dan bulu atau lurus dan berani, alis boleh dikatakan ciri wajah yang paling penting. Jika anda tidak berpuas hati dengan yang anda ada, terdapat banyak cara untuk mengemas kininya, termasuk gel alis, pensel, dan juga tatu. Tetapi sekarang ada pilihan yang sangat asli yang memberikan hasil separa kekal. Tuan-tuan, kami ingin memperkenalkan anda kepada microblading. Berbeza dengan kesan Sharpie-esque dari solek kekal, microblading adalah lebih daripada sulaman strok trompe l’œil yang kelihatan seperti rambut sebenar.

Nadia Afanaseva, pakar dan pelatih mikro di Eye Design New York memberi kami 411 perkhidmatan yang unik, dan selepas perbincangan kami, tidak mengejutkan mengapa begitu banyak wanita menyukainya. “Mikroblading adalah sempurna bagi mereka yang ingin sepenuhnya membina semula, menentukan, menampung jurang, atau mengisi dalam kening yang dipetik,” jelasnya. Ahli profesional lash dan ahli alis juga mendedahkan bahawa mereka yang hanya mahu menambah gerbang sedikit juga calon yang hebat, dan hasilnya adalah satu yang semula jadi, tidak dapat dikesan.

Jika anda masih tidak yakin bagaimana teknik ini berbeza dari tattooing, Afanaseva menjelaskan bahawa “semasa proses microblading kami menggunakan pena microblading khas untuk menggambar strok individu satu demi satu.” Ini proses yang sangat teliti yang mengambil masa kira-kira dua jam untuk disiapkan. Oleh kerana keputusannya akan bertahan sehingga tiga tahun sebelum mula pudar, ia adalah baik untuk mengetahui bahawa para juruteknik membayar perhatian terhadap detailnya. “Jam pertama kami melukis bentuk dengan pensel yang boleh ditanggalkan, iaitu bahagian terpanjang dan langkah terpenting. Sepanjang masa ini, bentuk terbaik yang disesuaikan untuk setiap pelanggan dipilih.” Pro menasihati klien untuk berhati-hati terhadap tempat yang mendakwa untuk menyelesaikan proses dalam satu jam. “Ia bukan satu prosedur tergesa-gesa, ia tidak boleh dilakukan dalam masa sejam.”

Sebelum microblading bermula, krim numbing topikal digunakan di kawasan itu untuk mengurangkan ketidakselesaan, diikuti dengan anestetik cecair. Jika anda bimbang bahawa proses itu menyakitkan, Afanaseva menjamin, “sesetengah pelanggan mungkin merasa sedikit tidak selesa, tetapi ia agak tidak menyakitkan.”

BERKAITAN: 3 Langkah untuk Sempurna Sempurna

Bahagian terbaik mengenai teknik ini adalah bahawa tidak ada masa yang turun. Set kord baharu anda akan bersedia untuk selfie sejurus selepas proses itu. Pro, bagaimanapun, mencadangkan tindak lanjut sebulan selepas pelantikan anda. “Proses penyembuhan berbeza untuk semua orang, dan ia mengambil masa antara 25 dan 30 hari. Selepas sebulan, kami mencadangkan sentuhan selama 40 minit kepada kebanyakan pelanggan.”

“Tidak seperti lanjutan kening, yang perlu anda berhati-hati untuk mengekalkan, microblading adalah penyelenggaraan yang rendah. Selepas penyembuhan, anda boleh menggosoknya dan menikmati berenang. Tiada penjagaan khusus diperlukan, kecuali sentuhan ringkas sekali setahun.” Penyelesaian pertolongan cemara akan dikenakan biaya mana saja antara $ 700 dan $ 800. Tetapi bangun setiap pagi dengan alis sempurna mungkin benar-benar bernilai.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 1 =

map