Segala-galanya yang perlu anda ketahui mengenai kontur bibir

Jika anda telah menjadi pengikut yang menggemari kegilaan kontur, anda tahu bahawa ia boleh bekerja dengan keajaiban untuk ciri-ciri wajah anda. Yang berkata, kenapa tidak cuba teknik ini secara langsung pada pout anda? Penyokong mengatakan teknik solek berfungsi untuk menjadikan bibir kelihatan lebih besar dan lebih lengkap. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana untuk memperlihatkan senyuman seperti Kylie Jenner, kami bercakap dengan artis solekan Carl Ray, yang memberi kami gambaran mengenai cara mencipta semula rumah.

Apa yang anda perlukan:

Apabila ia datang ke kit kontur bibir anda, terdapat beberapa perkara kritikal yang Ray menyarankan untuk mempunyai: 

Bibir Contouring - Embed
Kesopanan

1. Berus gigi 2. Bibir bibir yang tidak berminyak: Carmex Moisturizing Lip Balm Stick SPF 15, $ 2; walgreens.com. 3. Pensil penyerlah: Jane Iredale Highlighter Pensil, $ 17; janeiredale.com. 4. Pelopor bibir semulajadi: Make Up For Ever Aqua Lip Pencil Lipliner Pensil di Beige Nude, $ 19; sephora.com. 5. Berus bibir: Clinique Lip Brush, $ 18; bloomingdales.com. 6. Concealer: MAC Liputan Lipatan, $ 20; maccosmetics.com. 7. Gincu bogel: Chanel Rouge Allure dalam Pensive, $ 36; chanel.com. 8. Jelaskan gloss: NARS Lip Gloss dalam Triple X, $ 26; narscosmetics.com. 

BERKAITAN: Tetap Bertenang dan Kontur: Kit Kontur Terbaik untuk Setiap Tahap Kemahiran

Apa nak buat:

Untuk mencapai pout yang sempurna, Ray memecahkan langkah permohonan.

Mengelupas

Untuk memulakan, pastikan bibir terkelupas. “Saya suka menggunakan berus gigi kering untuk berus dan bibir kasar,” kata Ray InStyle. “Ia mendapat semua kulit mati dari bibir sambil merangsang mereka juga.”

Sediakan Bibir

Untuk mencukupi bibir untuk langkah seterusnya, pilih balsem bibir yang tidak berminyak dan sapukannya dengan murah hati.

Selaraskan Bibir

Ray mencadangkan menggunakan pensel yang satu atau dua warna lebih gelap daripada warna bibir semulajadi anda. Memohon liner tepat di atas garis bibir semulajadi, tetapi masih cukup dekat bahawa ia masih menyentuh garis bibir semulajadi – ini membuat kontur lebih realistik. “Saya suka menggunakan berus untuk memohon concealer yang lebih ringan daripada asas di sekitar pelapik lipatan untuk satu tambahan rupa yang menakjubkan. “

Sapukan Gincu

Sapukan yang lebih ringan, naungan telanjang pilihan anda ke bibir dan campurkan dengan sewajarnya.

Berikan Touching Finishing

“Memohon titik kecil gloss di pusat bibir menjadikannya kelihatan lebih besar, memberikan kesan pop yang menarik perhatian,” Ray memberitahu InStyle. “Saya juga suka menggunakan pensil atau krim pelapis tinggi pada busur dan pusat bibir Cupid untuk menyelesaikan lipatan kontur yang dramatik.”

BERKAITAN: Inilah Cara Anda Perlu Kontur untuk Mengubah Bentuk Wajah Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 5 =

map