Selamat Datang Kembali Rabu: Christina Ricci Pulangan sebagai Zelda Fitzgerald

Pada tahun 90-an, Christina Ricci menjadi ikon remaja yang boleh dipercayai apabila dia muncul dalam filem-filem bajet yang besar seperti Sekarang dan sebelum ini dan Casper (bersama Devon Sawa, tidak kurang). Selepas dibintangi oleh seorang indie yang membunuh dan kemudiannya, sebagai teman wanita pembunuh bersiri pada tahun 2003 Monster, dia kembali ke skrin kecil pada siri hidup pendek Pan Am. Sekarang, Ricci mengambil peranan yang jelas berbeza sebagai sosialit dan novelis Zelda Fitzgerald-isteri pengarang F. Scott Fitzgerald-dalam drama zaman baru Amazon Z: Permulaan Semuanya

Berdasarkan buku itu Z: Novel Zelda Fitzgerald oleh Therese Anne Fowler, pertunjukan itu bermula apabila Zelda bertemu F. Scott di Montgomery, Ala dan dokumen-dokumen cinta mereka yang sangat dipublikasikan serta kemasukan ke rumahnya dan kematiannya tidak lama lagi. Ricci didorong untuk mendapatkan juruterbang yang dibuat dan berfungsi sebagai pengeluar projek. “Saya terkejut dengan kesalahpahaman umum mengenai Zelda-mereka tidak dapat lebih jauh dari kebenaran,” katanya baru-baru ini melalui telefon. “Ia benar-benar menimbulkan rasa keadilan saya kerana ia kelihatan tidak adil kepada saya.” 

Di sini, Ricci bercakap lebih banyak mengenai peranan barunya dan mengingatkan tentang Sekarang dan sebelum ini.

Adakah anda peminat F. Scott Fitzgerald?

Saya suka tulisannya, dan saya selalu terpesona oleh para wanita di dalam buku-bukunya, jadi saya sangat menarik untuk belajar tentang Zelda dan kemudian membaca tafsirannya tentang dia.

Apa yang menarik minat anda tentang Zelda?

Apabila saya masih muda, setiap kali saya membaca tentang seorang wanita dalam sejarah, mereka dimasukkan ke hospital. Ia mengejutkan. Zelda mengalami kerosakan saraf akibat keletihan dan tekanan emosi yang teruk, dan dia diberikan terapi elektrosok kerana itulah yang dilakukan oleh doktor untuk menenangkan anda. Tetapi ia menyakiti otaknya dan dia dilembagakan, dan dia takut meninggalkan dan menjalani kehidupan yang kerap kerana dia yakin dia rosak otak. Ia sangat sedih dan malangnya masih relevan hari ini. Seperti yang kita lihat mengapa kita masih berjuang untuk hak-hak dan menangani isu-isu yang salah dan lain-lain, kita perlu hidup dalam kedudukan kita sendiri sedikit. Wanita adalah separuh daripada penduduk. Pada masa-masa, kami telah mengalahkan lelaki. Kita perlu menukar perkara untuk diri kita sendiri. 

BERKAIT: Watch Christina Ricci Dazzle sebagai Jazz Age Muse Zelda Fitzgerald

Christina Ricci - Embed 2
Diberkati oleh Amazon Studios

Apa bahagian-bahagian dalam almari pakaiannya yang anda tolak ke arahnya?

Syukurlah, Zelda enggan memakai korset dan stoking, jadi saya tidak perlu memakai mereka. Dia pergi melalui makeover flapper penuh pada awal musim, maka itu semua jet-beading dan hitam. Saya cenderung untuk pergi untuk barangan yang lebih glam. 

Bagaimana dengan gaya rambut?

Kami mempunyai dua rambut palsu yang pergi, jadi itu bukan rambut saya yang sebenarnya. Tetapi saya sangat menyukai panjang itu sehingga saya memotongnya dengan cara yang sama selepas kami selesai membuat penggambaran. 

BERKAITAN: Sekarang dan sebelum ini Menjadi 20: Penulis Mencerminkan Filem Klasik

Christina Ricci - Embed 3
AF Arkib / Foto Saham Alamy

Sudah 22 tahun sejak itu Sekarang dan sebelum ini Perdana Menteri, tetapi orang masih menyukainya – bahkan ada penghormatan kepada pemandangan basikal yang terkenal pada musim lalu Kanak perempuan. Apa ingatan kegemaran anda dari set filem itu? 

Mungkin bertemu dengan Gaby Hoffman. Kami adalah kawan terbaik selama bertahun-tahun selepas itu. Dia dan saya menjadi tidak dapat dipisahkan. Ia adalah salah satu persahabatan remaja yang hanya sihir-anda boleh menulis cerita tentang masa akan datang. 

Z: Permulaan Semuanya akan tersedia untuk mengalir di Amazon mulai 27 Jan. 

Lihat treler di atas. 

Wawancara ini telah diedit dan dipelopori untuk kejelasan. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

78 + = 87

map