Selamat Hari Jadi, Lauryn Hill! Lihat Video Muzik Terbaik Her

Selamat ulang tahun ke Lauryn Hill. Hari ini, kami menaikkan roti bakar kepada artis roh yang R & B yang hebat dan bakat muzik yang luar biasa merangkumi banyak bidang. Dari menyentuh untuk menyanyi, bertindak, menghasilkan, dan bermain instrumen, Hill hampir 30 tahun sebagai seorang artis telah membuatnya menjadi tuan di krafnya.

Kembali pada awal tahun 90-an, Hill memulakan kerjayanya sebagai seorang pelakon. Selepas mendarat peranan berulang dalam opera sabun televisyen, Apabila Dunia Berubah, dia kemudian bekerja dengan peranan yang dibintangi dalam filem tahun 1993, Sister Act 2: Kembali dalam Kebiasaan. Tidak lama kemudian, Hill memutuskan untuk mengejar muzik, dan dia dan rapper Pras Michel membentuk kumpulan hip hop, yang kemudian dikenali sebagai Fugees.

Hari ini, pelukis berbakat itu bertukar menjadi 42. Dalam perayaan kejayaan besar Hill sebagai artis dan kerjaya muzik yang sangat eklektik, kami melengkapkan video muzik yang paling mengasyikkan untuk menghormati hari jadinya, di bawah.

BERKAITAN: Lihat Video Muzik Terbaik Cyndi Lauper

1. Lauryn Hill- “Doo-Wop (Itu Thing)” (1998)

“Doo Wop (That Thing)” adalah lagu pertama dari album solo pertama Hill, The Miseducation of Lauryn Hill. Tlagunya, yang bermula pada No 1 di Billboard Hot 100, meletakkan Hill pada peta sebagai artis solo. Sehingga hari ini, ketika ia datang di radio, kita semua masih menyanyi bersama-sama.

2. The Fugees- “Ready or Not” (1996)

“Bersedia atau Tidak” adalah dari zaman Hill sebagai ahli kumpulan hip hop Fugees. Single soulful dari album studio kedua mereka Skor dan kegemaran penggemar. Malah, salah seorang penyokong terbesar kumpulan, Presiden Obama, telah disenaraikan “Bersedia atau tidak” sebagai lagu kegemarannya ketika dia berkempen untuk presiden pada tahun 2008. 

3. Lauryn Hill- “Ex-Factor” (1998) 

Lagu tulus ini merupakan lagu kedua dari album solo debut Hill. Dalam video muzik (di atas), bukit yang sangat muda kelihatan pertama kali memakai pakaian putih yang rumit sebelum berubah menjadi pakaian malam berkelas untuk beberapa adegan kelab megah yang bersebelahan dengan alur cerita video.

BERKAITAN: Tonton Nick Jonas Melakukan Lagu Baru yang Adorable Mengenai Bentuk dengan Sesame Street Watak

4. Lauryn Hill- “Semuanya Adakah Semuanya” (1998)

Lagu rohani ini, yang merupakan lagu ketiga dan terakhir pada album solo penyanyi pertama, mengilhamkan inovatif, dinamakan Grammy video muzik (ditunjukkan di atas). Di dalamnya, kesan khas canggih menunjukkan New York City sebagai rekod vinil raksasa pada meja putar. Bagi lirik lagu, Hill menyanyi mengenai perjuangan dalam komuniti hitam di bandar Amerika.

5. Fugees- “Fu-Gee-La” (1995)

Lagu yang diilhamkan oleh reggae ini adalah salah satu perseorangan Fugee yang paling popular. Dikeluarkan pada tahun 1995, lagu ini memaparkan lagu Hill dan menyanyikan paduan suara di trek. Dalam video muzik (di atas), setiap ahli kumpulan mempunyai peranan mereka sendiri dalam konsep cerita bertulis rompakan yang difilemkan di Jamaica.

6. Fugees- “Vocab” (1994)

“Vocab” adalah throwback sebenar untuk Fugees. Lagu groovy ini adalah single ketiga dari album debut kumpulan, Tergoda pada Realiti. Ia dicatatkan pada tahun 1992, tetapi tidak dikeluarkan sehingga tahun 1994.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

14 − 4 =

map