Sempurna! Mewujudkan Makeup Look Anne Hathaway dari 2014 Met Gala

Apabila tema Charles James dari 2014 Met Gala menjadi terang, industri (kedua-dua fesyen dan kecantikan) sangat kasar dengan ciptaan dramatik yang pasti menyapu permaidani merah. Artis solekan Anne Hathaway, Kate Lee adalah salah seorang daripada mereka: “Tidak akan berbohong, saya mempunyai semua impian pastel ini, warna-warna yang pelik,” Lee memberitahu InStyle.com semata-mata. “Tetapi saya nampak apa yang dia pakai, dan semuanya itu debu kerana saya tahu itu tidak akan menjadi perkara yang betul.”

Hathaway terkejut malam tadi di gala di Calvin Klein Collection geranium sutera krep dua keping adat dengan lapisan Bougainvillea satin-pakaian yang dikatakan Lee dengan sempurna mengagumkan tema itu, yang semuanya meraikan bentuk wanita. Dan solek itu adalah pelengkap kepada itu. Untuk mengelakkan persaingan langsung, Lee menyimpan solek Hathaway untuk sekurang-kurangnya, mengambil inspirasi dari keindahan alam semula jadi Hathaway untuk mencipta rupa yang elegan-namun-tanpa kesederhanaan.

“Saya mahu melakukan sesuatu yang dia berasa selesa, jadi saya memilih warna yang mengagumkan pada kulitnya, dan saya jelaskan ciri-cirinya-itu mengenai apa yang saya betul untuk pakaian itu, dan saya bernasib baik kerana dia mempercayai saya dengan mereka keputusan, “mendedahkan Lee, yang telah bekerja dengan pelakon itu selama hampir sembilan tahun (” Saya tahu wajahnya lebih baik daripada siapa pun, “dia bercanda).

Beliau mula-mula menyiapkan kulit Hathaway dengan asas Perfection Chanel Lumiere Velvet di Beige Rosé ($ 44; chanel.com) dan sentuhan serbuk Chanel Les Beiges di N.10 ($ 58; chanel.com) di dagu, sisi hidung, dan garis rambut, sebelum menumpukan perhatiannya pada mata-tumpuan utama rupa. Untuk penutup, dia melelapkan naungan tembaga kemerahan dari Chanel Quadra Eyeshadow di Tisse Rivoli (tersedia pada bulan Ogos), membina intensiti di sepanjang garis lipatan, kemudian membuka coppery Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Eyeliner Berwarna Luminous di New Moon ( $ 36; chanel.com) untuk menambahkan kehangatan. Untuk mengukuhkan lagi matanya, Lee mengamati garis lashline dengan Laura Mercier Cake Eye Liner yang berpusat di gel ($ 23; lauramercier.com), mengusap satu lapisan Chanel Inimitable Waterproof Mascara di Noir ($ 30; chanel.com) (kegemaran Lee maskara dari segi penyelenggaraan kuasa dan curl yang berkekalan), dan beberapa individu palsu dari Velour Lashes ($ 35; velourlashes.com).

Untuk pipinya, Lee menggunakan dua warna berair: Chanel Le Blush Crème de Chanel di Cheeky ($ 38; chanel.com) untuk menyusun dan mengukir tulang pipi dan Révèlation untuk mengeluarkan “sedikit nyawa ke pipi.”

Bagi warna bibir, Lee akan berada di bawah keadaan normal, memadankan bibir pada pakaian, tetapi itu tidak berlaku kali ini, sebaliknya untuk Chanel Rouge Coco Shine Hydrating Sheer Lipshine dalam Emotion ($ 35; chanel.com ) untuk warna yang dicukur seperti noda: “Ia sangat tidak jelas – ia seimbang warna pakaian tanpa bertentangan dengannya.”

Dan itu sahaja! Lee memanggil rupa mendekati dan mengagumkan secara universal, tetapi yang paling penting, mudah dicipta semula. “Sesiapa sahaja boleh memakai variasi rupa ini-hanya tweak warna-warna yang sesuai dengan kulit anda,” katanya. Tapi tujuan akhir malamnya ialah untuk Hathaway merasa dan kelihatan selesa dan yakin: “Saya mahu orang melihat Annie dan fikir dia kelihatan cantik dan versi terbaiknya sendiri.” Kami fikir dia berjaya!

Lihat semua permaidani merah yang cantik kelihatan dari Met Gala 2014.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 87 = 93

map