Seperti Eraser for Dead Cells, Gommage Exfoliators Will Transform Your Skin

Sekiranya idea tentang produk kecantikan yang sempurna adalah dengan hasil yang segera, percayalah kepada kami apabila kami mengatakan bahawa anda akan menjadi liar di atas keluaran exfoliators. Gommage-bermaksud “memadamkan” dalam bahasa Perancis-merujuk kepada pelupusan kulit mati dengan menggunakan gel enzim yang kaya dan memijatnya ke muka. Apa yang berlaku seterusnya adalah keajaiban kecantikan yang terbaik-produk akan menggulung bola kecil, mengambil kulit mati anda bersama-sama dengannya.

“Terdapat pengelupasan kimia yang lebih mudah digunakan dan bilas yang menghasilkan keputusan yang sama, “kata ahli dermatologi Dr. Melanie Palm. Tetapi dia bersetuju apabila kita mengatakan bahawa ada sesuatu yang oh-begitu memuaskan tentang melihat bit produk dan kulit mati menggosok begitu jelas sebelum mata anda.

Sekiranya anda terjebak dalam kepuasan segera, jangan lupa bahawa ini adalah kulit anda yang kami bercakap tentang-dan seperti mana-mana produk, gunakan exfoliators untuk digunakan dengan berhati-hati. “Mereka bekerja paling baik untuk mereka yang biasa dengan kulit berminyak,” kata Dr Palm, yang menambah bahawa mereka yang mempunyai patch kasar bermusim (berbanding dengan kulit kering seluruhnya) akan mendapati kaedah ini amat berkesan. Tetapi, dia memberi amaran, “jika anda mempunyai kulit sensitif, urut yang terlibat boleh menjadi terlalu keras.”

Dengan nasihatnya dalam fikiran, jika anda terdedah kepada kemerahan dan kerengsaan, teruskan amalan mengamalkan hanya apabila kulit anda berasa kasar dan kering. Sekiranya kulit anda cukup enak, anda boleh menggunakan gomage gel seberapa kerap yang anda akan lakukan dengan exfoliator lain-kira-kira dua hingga tiga kali seminggu. Kami telah membundarkan kegemaran kami untuk memulakan anda.

Boscia

040115-gommage-exfoliators-embed1.jpg
Kesopanan

Pemutihan Gel Peel Exfoliating baru Boscia ($ 34; sephora.com) menggabungkan pembentukan fizikal gommage tradisional dengan formula kimia yang menembusi pori-pori.

Penawar

040115-gommage-exfoliators-embed2.jpg
Kesopanan

Botol Cure Natural Aqua Gel ($ 40; oo35mm.com) dijual setiap 12 saat di Jepun. Dan sekarang, ia semakin popular di Negeri-negeri kerana terima kasih kepada ramuan semulajadi dan rumusan berasaskan air ringan.

Koh Gen Do

040215-gommage-exfoliators-embed.jpg
Kesopanan

Pengelupasan berasaskan botani, Koh Gen Do Soft Gommage Spa Gel ($ 45; sephora.com) mempunyai ekstrak chrysanthellum indium, yang dikatakan membantu mengurangkan kemerahan.

Peter Thomas Roth 

040115-gommage-exfoliators-embed4.jpg
Kesopanan

Enzim pelbagai tindakan (berfikir nanas dan buah delima) dalam Peter Thomas Roth FIRMx Peeling Gel ($ 48; sephora.com) bermakna anda boleh meninggalkan formula ini selama beberapa minit untuk pengelupasan yang lebih sengit.

Arcona

040115-gommage-exfoliators-embed5.jpg
Kesopanan

Terima kasih kepada kombinasi kuat asid askorbik dan ekstrak daisy, Arcona Brightening Gommage Exfoliator ($ 52; nordstrom.com) juga membantu mencerahkan kulit.

Yon Ka

040115-gommage-exfoliators-embed6.jpg
Kesopanan

Yon-Ka Gommage 305 Exfoliator ($ 44; dermstore.com) adalah versi yang lebih lembut dari Gommage 303 Exfoliator jenama untuk jenis kulit berminyak dan normal.

PHOTOS: Keperluan Kulit Baharu

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 2

map