Stormy Daniels tidak akan menjadi pelacur dipermainkan ke dalam senyap

Daripada semua skandal yang telah melelongkan Donald Trump-Russia, nepotisme, ceramah bilik loker-yang paling mengancam seolah-olah menjadi hubungan seksual dengan bintang lucah Stormy Daniels.

Daniels, yang nama sebenarnya Stephanie Clifford, memberikan temujanji yang hangat di CBS 60 minit dengan Anderson Cooper hujung minggu ini, bercakap dengan terang mengenai urusannya yang didakwa 2006 dengan presiden. Dia menyifatkan kejadian di bilik hotel Trump, di mana dia berkata dia cuba menarik perhatiannya dengan menunjukkan dia penutup majalah dengan gambarnya di atasnya. Dia mendakwa bahawa dia mencadangkan ia harus digunakan untuk “memukul kamu dengan,” sebelum mengarahkan Trump untuk menggugurkan seluarnya dan memberinya “beberapa pasangan.”

Kenyataan itu, yang dirakam awal bulan ini, telah meletakkan kem Trump terutama di tepi. Peguam presiden, Michelle Cohen, mendakwa Trump mempunyai hak untuk sekurang-kurangnya $ 20 juta dalam ganti rugi dari Daniels kerana melanggar perjanjian kesepakatan $ 130,000 yang ditandatangani pada 2016. Daniels, bagaimanapun, mendakwa bahawa NDA tidak sah kerana Trump tidak tandatangan ia. (Trump menafikan urusan dan apa-apa pengetahuan tentang pembayaran itu.)

Daniels juga mendakwa telah diancam secara fizikal untuk diam. “Saya berada di tempat letak kereta yang pergi ke kelas kecergasan dengan anak perempuan saya,” katanya kepada Cooper. “Dan seorang lelaki berjalan ke arah saya dan berkata kepada saya, ‘Tinggalkan Trump sahaja. Lupakan cerita itu. ‘Dan dia bersandar dan melihat anak perempuan saya dan berkata,’ Itu gadis cantik yang cantik. Ia akan menjadi malu sekiranya sesuatu berlaku kepada ibunya. ‘”

BERKAITAN: Stormy Daniels, Orang Bintang Porno Memberi Perhatian

Media sosial mengamuk dengan petisyen untuk Robert Mueller untuk membuat bahagian dugaan penyiasatan Trumpnya. Tetapi yang lain berpendapat bahawa Daniels mungkin tidak memerlukan bantuannya untuk menurunkan Trump. “Perniagaan ini mengenai Stormy tidak akan hilang,” kata Kongres Demokrat Maxine Waters kepada MSNBC. “Jika atas sebab tertentu Mueller tidak mendapatkannya, Stormy akan.”

Ini bukan kali pertama Trump telah berada di tengah-tengah skandal seks. Pada bulan-bulan menjelang pilihan raya 2016, 19 wanita membuat tuduhan salah laku seksual terhadap Trump. Baru-baru ini, bekas model Playboy, Karen McDougal didakwa mempunyai hubungan persetujuan dengan presiden pada 2006, sejurus sebelum Daniels. McDougal, yang mengatakan bahawa dia jatuh cinta dengan Trump, mendakwa telah memberitahu presiden bahawa dia “bukan seorang gadis seperti itu” apabila dia ditawarkan sejumlah wang sebagai pertukaran untuk berdiam diri.

Tetapi Daniels mempersembahkan Trump dengan cabaran yang lebih rumit. “Penyelesaian” kepada skandal seks yang paling terkenal terakhir yang melibatkan seorang presiden duduk, antara Monica Lewinsky dan Presiden Bill Clinton pada tahun 1998, adalah mudah: Walaupun reputasi Clinton kurang selamat, Lewinsky berhadapan dengan keganasan orang awam menamatkan kerjayanya politik sebelum ia benar-benar bermula, mengurangkan kepada punchlines seperti “ratu kerja-kerja Amerika.”

Stormy Daniels
Gordon Rondelle / REX / Shutterstock

Daniels tidak tahan terhadap pembunuhan semacam itu. Adalah baik untuk berfikir bahawa ini mungkin sebahagiannya kerana ia adalah era #MeToo tahun 2018, tidak 1998, dan masyarakat kita telah berkembang ke tahap di mana kita tidak lagi menggunakan seksualiti wanita dalam taktik malu. Dan mungkin ada kebenaran kecil untuk itu. Tetapi terutamanya, Daniels tidak boleh menjadi perempuan muram kerana dia adalah “Gadis macam itu,” dan dia tidak malu mengenainya.

Daniels telah membina kerjaya beliau mengenai bahan-bahan yang telah digunakan untuk menghancurkan wanita lain. Dia kebal terhadap serangan watak pelik, yang sebenarnya membuatnya menjadi ancaman yang lebih menakutkan daripada penyelidikan Mueller atau skandal seks lain. Daniels mengubah naratif “perempuan” di kepalanya. Ia tidak boleh digunakan untuk mencemarkannya; Sebaliknya, bangsa itu menyerahkan mic itu, dengan teliti mendengarkan apa yang dia katakan.

BERKAITAN: Segala yang Kita Ketahui Tentang Daniels dan Hubungannya dengan Donald Trump

“Ini bukan #MeToo. Saya bukan mangsa, “katanya kepada CBS. Dan itulah sebabnya mengapa Trump, yang terkenal kerana melepaskan tweet lebih cepat daripada teks mabuk anda bekas, telah menahan diri dari bercakap mengenai perkara itu.

“Tidak ada sesiapa yang boleh mengatakan bahawa saya tidak pernah mendengar,” kata Daniels kepada CNN. “Jadi mereka berkata, ‘Hei, kamu pelacur,’ saya seperti, ‘Itu berjaya pelacur kepada kamu! ‘”

Kejayaannya mesti, dan nampaknya, menakutkan Trump. Jika presiden terbukti bersalah, di antara salah laku lain, kesalahannya akan mewakili pelanggaran nilai keluarga yang disokong oleh asas pemilihnya. Daniels, sebaliknya, telah membina kerjaya dalam industri lucah. Dia tidak akan menjadi kambing sehingga Trump boleh muncul tanpa cedera. Dia berani merangkul pilihannya untuk mengawal seksualitinya, kecenderungan budaya yang tinggi yang digunakan untuk wanita-wanita palsu yang bercakap terhadap lelaki yang berkuasa. Hers bukanlah reputasi yang berisiko terancam.

Ketulusan Daniels telah menyebabkan kemarahan moral yang digunakan untuk mengecam dan melukis wanita seperti dia sebagai tramps usang. Dia adalah satu kekuatan yang harus diperhitungkan dan Cohen dan Trump tahu itu.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

26 + = 29

map