Tertekan? Guru Wellness OG Memiliki Jawapan

Dr. Lipman
Mark Seliger

Dianna Mazzone

Jun 14, 2018 @ 9:00 pagi

“Saya biasa dipanggil dukun,” kata ahli kesihatan holistik Frank Lipman, M.D. “Sekarang orang mengatakan saya guru.”

Laluannya untuk pencerahan bermula pada tahun 1984 semasa kediaman perubatannya di Lincoln Hospital di Bronx, di mana dia menjadi terpesona dengan kesan positif akupunktur terhadap beberapa pesakit ketagihan dadah. Sejak itu, beliau telah menganjurkan untuk menggabungkan ubat Barat dengan ubat-ubatan Timur (contohnya, meditasi) untuk merawat segala-galanya daripada sakit kepala dan sakit belakang kepada tekanan kronik.

BERKAITAN: 5 Tanda-tanda Fizikal Anda Terlalu Stressed dan Perlu Ambil Pernafasan

Tiga dekad dan lima buku kemudian, Dr. Lipman adalah salah satu tokoh yang paling dihormati dalam pergerakan kesihatan. Pelanggan termasuk Sienna Miller dan Michelle Williams, yang menjadi peminat Be Well Cleanse selama 14 hari ($ 239; bewell.com), yang memulihkan sistem metabolik. Di N.Y.C. klinik, Eleven Eleven Wellness Centre, pelantikan sukar untuk datang dengan banyak orang New York yang lelah mencari dekompresi – tetapi buku terbarunya, Bagaimana Bersama: 6 Kunci Kepada Kehidupan yang Selamat dan Sihat ($ 30; amazon.com), mempunyai tip untuk menangani kebimbangan.

Getty Images

“Anda tidak boleh selalu mengubah keadaan yang teruk, tetapi anda boleh mengubah cara anda bertindak balas terhadapnya,” katanya. “Meditasi secara teratur adalah cara paling mudah untuk mengubah sistem respon anda.” Dr. Lipman menyarankan untuk melakukan meditasi 10 minit sehari untuk menurunkan tekanan darah dan membantu berehat dengan lebih mudah pada waktu malam. Dan apabila emosi mula menguasai anda, cuba bernafas sedar: Dengan satu tangan pada perut anda, pernafasan perlahan-lahan melalui hidung anda dan mulut keluar melalui mulut anda. Anda akan merasa lebih mendalam dan fokus.

BERKAITAN: Meghan Markle menggunakan alat ini untuk melegakan tekanan berabad-abad

“Saya suka apabila orang mendapat pendidikan dan menjaga kesihatan mereka,” kata Dr. Lipman. “Saya hanya seorang guru yang membantu dalam perjalanan.”

Tinjau ke bawah untuk petua teratas untuk menyejukkan diri, dan untuk lebih banyak cerita seperti ini, pilih isu Julai InStyle, boleh didapati di gerai surat khabar, di Amazon, dan untuk muat turun digital sekarang.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map