The Dos dan Larangan untuk Mendapatkan Alis Anda Threaded

Kening yang dipelihara dengan baik mempunyai keupayaan untuk membingkai wajah anda dan menyeimbangkan ciri anda, tetapi melainkan jika anda seorang yang pro, mengekalkannya sendiri boleh menjadi perniagaan yang berisiko. Penyelesaian mudah? Threading kening.

Teknik kuno India, yang menghilangkan rambut yang tidak diinginkan dengan memutar benang kapas, kini merupakan salah satu cara kami untuk mendapatkan kening kami dalam bentuk tip-top. Sekiranya teknik itu nampaknya agak eksotik, kami bercakap dengan ahli alis Hibba Kapil, pengasas Hibba NYC, yang memberi kami sudu pada semua yang perlu anda ketahui sebelum membuat tempahan.

Adakah Pilih Juruteknik Anda dengan bijak

Jangan biarkan orang bodoh cepat-tidak semua profesional yang mengikat thread dilatih dengan baik, dan sesetengah mungkin tersilap memecahkan rambut bukannya secara bersih menarik mereka keluar dari akar. “Untuk mencari juruteknik, media sosial, kawan, dan ulasan dalam talian adalah rakan terbaik anda,” kata Kapil InStyle. Anda juga boleh menempah rundingan atau permintaan untuk melihat contoh karya artis dupa anda, tambahnya.

Jangan Dapatkan Tweezer-Happy Sebelum Pelantikan Anda

Untuk mendapatkan bentuk yang anda mahu, pastikan anda memberikan kening anda cukup masa untuk berkembang sebelum tiba ke temujanji anda. Untuk hasil terbaik, Kapil mengesyorkan menahan diri daripada memetik dan waxing selama sekurang-kurangnya dua minggu.

Adakah Berkomunikasi dengan Artis Kening anda

Pelanggan threading terbaik, kata Kapil, adalah salah satu yang mempunyai tujuan dalam fikiran. Dan jangan hanya meminta “membersihkan,” katanya, terbuka untuk membincangkan bentuk yang anda suka juga. (Pertimbangkan selebriti seperti Cara Delevingne atau Emily Blunt untuk inspirasi).

BERKAITAN: 23 Kali Cara Delevingne Membuat Kami Memikirkan Kembali Pernah Menyentuh Kening Kami Sekali Lagi

Jangan Pile pada Makeup Mata

Sebelum apa-apa perkhidmatan threading, luncurkan produk alis, dan jika anda jenis teary, jangan pakai maskara apa-apa (sama ada anda tidak keberatan berjalan dengan mata raccoon). Sekiranya anda sedang menuju ke acara atau tarikh makan malam selepas itu, biarkan artis tahu dan mereka akan cuba untuk menguruskan solek anda.

Sediakan untuk Kemerahan

Walaupun teknik ini adalah alternatif yang lebih lembut untuk waxing, sedikit kemerahan pasca threading adalah perkara biasa. “Kami menyukai sapu aloe vera yang baik pada almari selepas threading dan kemudian rosewater bagus merendam kompres sejuk,” kata Kapil. “Jika anda mempunyai kulit yang sangat sensitif, atau dalam ubat jerawat, Neosporin atau krim hidrokortison adalah perkara yang baik untuk menyimpan dalam beg anda.”

Jangan Terlalu lalai dengan Concealer itu

Salah satu cara untuk menyembunyikan pertumbuhan di antara pelantikan adalah dengan concealer. Pensel dan serbuk alis juga berguna untuk menyerlahkan bentuk yang rapuh, tambah Kapil. Perlu beberapa petunjuk? Inilah caranya betul menyerlahkan dan mengukir kening anda dalam empat langkah mudah.

VIDEO YANG TERKAIT: DIY Yang Sangat Mudah untuk Alis Feathered Emily Blunt

FOTOS: Sejarah dalam alis: Lihat Bentuk Pirus Paling Popular Melalui Dekad

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 35 = 44

map