The New Album Weekly Pasture Sounds Like It’s About Selena Gomez dan Bella Hadid

Selepas berminggu-minggu menggoda peminat dengan catatan Instagram yang mencadangkan album baru dalam karya, The Weeknd menjatuhkan EP enam lagu pada malam Khamis. Album itu, bertajuk Melankolis Dear, seolah-olah menangani hubungan berprofil tinggi dengan penyanyi Selena Gomez dan Bella Hadid (dan membawa kita untuk mempercayai dia mungkin penjelmaan lelaki pemecah lagu pemisah Taylor Swift).

Sudah tentu, hanya ada satu cara untuk sampai ke bahagian bawah ini … Sudah tiba masanya untuk menghilangkan kemahiran analisis kesusasteraan kelas 11 kami dan membedah setiap satu daripada trek yang menyayat hati 28 tahun itu.

1. “Panggil Nama Saya”

Dalam lagu lilting (dan agak tragis) ini, The Weeknd menyanyikan cintakan cinta kerana subjek kasih sayangnya bercanggah (memikirkan semula dengan bekas, mungkin?).

Saya mahu anda tinggal, walaupun anda tidak mahu saya  
Girl, kenapa kamu tak boleh tunggu? (Kenapa awak tidak boleh tunggu, bayi?)
Girl, mengapa anda tidak boleh menunggu sehingga saya jatuh cinta?

OK, jadi itulah pemisahan yang cukup asas, boleh merujuk kepada Bella atau Selena (atau saya tidak tahu, beberapa teman wanita sekolah tinggi?), Tetapi di sinilah ia mendapat * menarik *:

Saya berkata saya tidak merasa apa-apa, bayi, tetapi saya berbohong
Saya hampir memotong sekeping diri saya untuk hidup anda
Tebak Saya hanya satu lagi perhentian pit
‘Til anda membuat keputusan

“TETAPI TIDAK AKAN PELBAGAI SAYA SELESAI UNTUK HIDUP ANDA” -mungkin dia merujuk kepada pemindahan buah pinggang Selena? Ia akan menjadi tafsiran yang cukup harfiah, ya, tetapi ia boleh menyemak.

“Tebak saya hanya satu lagi pit stop ‘sehingga anda membuat keputusan” seolah-olah sekali lagi menangani konflik dalaman Gomez kerana dia “membuat mindanya” dan memutuskan untuk kembali bersama dengan Justin Bieber.

Selena Gomez The Weeknd Lead
Dimitrios Kambouris / Getty Images untuk BAZAAR Harper

2. “Cuba saya”

Melankolis DearTrek kedua adalah mimpi untuk bekas api yang bersama dengan lelaki lain.

“Babe, dia tidak ada di sekeliling, mengambil telefon bimbit anda, bayi,” The Crooks Week. “Anda yang terbaik saya pernah ada,” dia meneruskan, menggalakkan mantannya untuk berhubung.

Walau bagaimanapun, kebanyakan yang mengatakan adalah frasa yang tersembunyi di salah satu ayat akhir lagu:

Jangan kamu kacau dengan saya
Cara saya mencium bekas luka anda
Cara saya membetulkan hatimu

Sekali lagi, ini adalah tafsiran yang sangat harfiah, tetapi Cik Gomez pada hakikatnya mempunyai bekas luka dari pemindahan buah pinggang yang dia menjalani musim panas lepas. Dan untuk membetulkan hatinya, semua orang tahu Sel sudah melalui banyak sakit hati dengan terus-terusan bekas Bieber.

TETAPI, ini juga sangat mungkin lagu ini merujuk kepada Bella dan salah satu daripada khabar anginnya yang dikhabarkan. Malah, lagu seterusnya di album membuatkan kami tidak percaya tafsiran ini.

3. Wasted Times

Lagu ini agak ganas, dan hampir pasti mengenai Cik Hadid.

Trek dibuka dengan pernyataan yang tidak jelas (dan menyakitkan!):

Masa yang dibuang saya dibelanjakan dengan orang lain
Dia tidak separuh daripadamu

Dalam korus, The Weeknd membangkitkan tentang hubungan romantik wanita misteri semasa ini.

Dan sekarang saya askin ‘, siapa yang kamu milik sekarang?
Siapa yang kau kasihi sekarang?
Siapa yang anda tarik ‘?
Siapa yang anda dapatkan ‘sekarang’?
Dan apa yang mereka dapati saya tidak dapat? ‘Sebab saya mendapat banyak
Jangan buat saya berlari ke atas ’em, buat saya tolak’ tempat mereka

‘Sebab saya tidak mendapat perasaan penangkapan perniagaan’ juga
Saya tidak mendapat perasaan penangkapan perniagaan

Sekali lagi, ini boleh merujuk kepada Hadid, yang belum disahkan sebagai hubungan dengan sesiapa sejak dia dan perpecahan The Weeknd, walaupun khabar angin berlimpah.

Kini, di mana keadaan menjadi sangat tidak dapat dinafikan … The Weeknd merujuk kepada wanita yang dipersoalkan sebagai bekas ekuestrian (“Anda adalah ekuestrian, jadi menunggangnya seperti juara”). Oh, dan siapakah Abel bertarikh siapa yang menjadi ekuestrian bekas (hampir Olimpik)? Ding ding ding! Bella Hadid.

Mesti menggagalkan gadis cantik ini hari ini !!!! ❤️��Semangat satu dan terbesar akan selalu menjadi kuda dan sekarang saya kembali! dengan hati saya dipenuhi dengan kasih sayang dan kebahagiaan yang begitu banyak .. �� �� ️ ️ ️ Miss kehilangan keluarga FWF saya yang mengajar saya segala-galanya yang saya tahu dan memastikan kita sentiasa meletakkan dalam kerja EXTRA tambahan … Saya suka dan merindui anda begitu banyak @ckinthebu @mpedd @jennykarazissis #Karazissis

Pos yang dikongsi oleh �� (@bellahadid) pada

4. “Saya Tidak Pernah Ada”

Ooh, trek No. 4 agak kasar, membuka dengan ayat pertama yang menyedihkan:

Apa yang membuatkan lelaki dewasa ingin menangis?
(Menangis, menangis, menangis, menangis)
Apa yang membuatkan dia mahu mengambil nyawanya?
(Yeah)
Kebahagiaannya tidak pernah nyata
(Nyata, nyata, nyata, nyata)
Dan seks tanpa berfikir adalah bagaimana perasaannya, ooh, dia merasakan

Poor Abel!

“Ia seperti saya tidak pernah berada di sana,” dia menyanyikan lagu itu, mungkin kiasan kepada Gomez (dan media) cepat melompat dari semua perkara Selena + The Week ke Jelena.

Ooh, ketika tidak ada yang tahu cinta apa
Dan saya tahu ia tidak pasti
Anda lebih suka sesuatu yang toksik
Jadi, saya meracuni diri saya sekali lagi, sekali lagi
‘Saya tidak merasakan apa-apa
Dalam jiwa saya (dalam jiwa saya)

“Sesuatu toksik,” mungkin memanggil rollercoaster Gomez dan Bieber yang terkenal mengenai hubungan semula dan off-again.

BERKAITAN: Semua Yang Kita Ketahui Mengenai Hubungan Selena Gomez dan Justin Bieber Jadi Jauh

5. “Hurt You”

Mungkin lebih suram daripada “Saya Tidak Pernah Ada,” Minggu Bermula “Hurt You” dengan jenis puisi emo yang anda dapati di buku harian kelas saya yang kelapan:

Dan sekarang saya tahu hubungan musuh saya
Oleh itu, jauhkan diri dari saya
Saya memberi amaran kepada anda

Dia terus menyatakan bahawa dia sebenarnya tidak mahu hubungan, hanya seks (“‘Sebab jika cinta itu anda mahu sekali lagi, jangan buang masa anda Tetapi jika anda memanggil saya, saya f-kin’ anda pada penglihatan “).

Jadi saya fikir ini adalah jenis fasa penerimaan dalam kesedihan pasca Selena Abel. Dia menghabiskan trek terdahulu memberitahu dia untuk kembali (menawar), meletakkannya ke bawah, memanggil hubungan mereka “membazir masa” dan menerangkan bagaimana dia membuat kesilapan dengan berkumpul dengan lelaki lain (kemarahan), dan kini dia bersedia menerima dan belajar dari kehilangannya-dia masih turun untuk seks kasual walaupun, tidak membuat kesilapan.

“Saya tidak mahu menyakiti awak,” dia menyanyi, tetapi berdasarkan liriknya secara keseluruhan, nampaknya dia benar-benar mengatakan bahawa dia tidak mahu terluka. Jadi mungkin dia sebenarnya masih dalam fasa penafian?

6. “Keistimewaan”

Album itu ditutup dengan apa yang boleh ditafsirkan sebagai langkah terakhir dalam proses bersedih Abel (penerimaan lebih daripada penafian masa ini).

Dia menawar Selena (mungkin), dan cuba “mengakhirinya dengan senyuman.”

Nikmati kehidupan istimewa anda
‘Sebab saya tidak akan menahan anda sepanjang malam
Kami kata selamat tinggal terakhir kami
Jadi, mari kita cuba mengakhirinya dengan senyuman

Lagu ini juga merujuk kepada Lupus Gomez dan pemindahan buah pinggang yang berlaku.

Dan saya tidak mahu mendengar bahawa anda sedang menderita
Anda tidak lagi menderita
‘Sebab aku memegang kamu ketika kamu menderita
Anda menderita

Gomez dan hubungan 10-bulan The Weeknd menjangkau pra-dan pasca-op.

“Mereka mengatakan cintaku hanyalah satu permainan, saya tidak peduli apa yang mereka katakan,” Abel merenung di jambatan itu, satu kiasan yang berpotensi kepada teori akhbar / orang ramai bahawa Selena dan hubungan The Week adalah aksi publisiti. Dia meletakkan khabar angin untuk berehat sekali dan untuk semua.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

90 − 82 =

map