The Story Behind the Audrey Hepburn’s Favorite Fragrance

Terdapat selebriti, terdapat ikon, dan kemudian ada Audrey Hepburn. Seorang wanita yang begitu pelbagai dalam dunia filem, ballet, dan filantropi sepatutnya mempunyai bau tandatangan sama seperti dinamik-jadi dalam perayaan dalam apa yang akan menjadi hari jadi ke-86 pada 4 Mei, kita melihat kembali cerita yang menarik di belakang salah satu wangian kegemarannya yang pertama, Promenade Bahasa Inggeris Krigler 19 ($ 220; krigler.com). Jika anda memberi perhatian kepada sejarah kecantikan, anda mungkin pernah mendengar bahawa aroma L’Interdit Givenchy telah dicipta terutama untuk bintang itu, tetapi Promenade Bahasa Inggeris adalah yang dia anggap tanda niaga beliau sangat awal dalam kerjayanya.

Hepburn adalah jauh dari satu-satunya selebriti untuk menyanyikan puji-pujian rumah wangi Krigler yang ditubuhkan pada tahun 1879, minyak wangi mereka telah mendapat beberapa peminat terkenal yang terkenal, termasuk Marlene Dietrich, Ernest Hemingway, Grace Kelly, dan juga anak perempuan Kelly- undang-undang Puteri Charlene dari Monaco. Setiap botol dibancuh dan dibotolkan di makmal-makmal besar Krigler di tingkat bawah Plaza Hotel di New York City, kemudian dijual secara eksklusif di kedai perdana di kedai-kedai Plaza dan dalam talian di krigler.com. Setiap flacon mempunyai kod yang unik di bahagian bawah hingga ke mana batch anda disedut. 

RELATED: Sejarah dalam Eyebrows Iconic-Audrey Termasuk

Audrey Hepburn Fragrance - Embed
Kesopanan

Hepburn memakai Promenade Bahasa Inggeris semasa penggambaran Kami Pergi ke Monte Carlo, dan walaupun moniker itu, wangian itu diilhamkan oleh Riviera Itali yang sama-cerah ketika ia diciptakan semula pada tahun 1919. “Dia mungkin tertarik dengan aroma itu kerana dia berusia 19 tahun ketika dia mula membelinya,” kata Ben Krigler, pewaris generasi kelima kepada Krigler rumah wangian. “Sama seperti Audrey sendiri, Promenade Bahasa Inggeris 19 adalah wangian yang benar-benar abadi. Audrey terkenal dengan keindahan alam semulajadi yang kurang bernasib baik dan saya fikir dia tertarik dengan kualiti yang sama dalam aroma itu.”

Pada kabus pertama, nota bunga oren, neroli, dan sitrus memancarkan aroma yang manis, tetapi apabila ia menyentuh kulit anda, sedikit musk mula muncul dan memberikan aroma sejenis berkrim yang apa-apa tetapi cloying. “Ia berkilauan dan manis, dan ia merangkumi keanggunan feminin yang merupakan cap dagangnya,” tambah Krigler. “Saya rasa ciri-ciri ini masih bergema dengan wanita hari ini.” 

FOTOS: 20 Wangian Spring yang Prettiest

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

73 − = 68

map