Tiga Pembaikan Mudah Sangat Baik untuk Rambut Halus

Untuk semua manfaatnya yang halus dan halus, rambut halus boleh menjadi sangat sukar untuk gaya. Masukkan produk yang terlalu banyak dan ia panci rata; memohon terlalu sedikit dan kering dan rapuh. Terdapat juga perubahan bermusim untuk bertanding dengan: Musim panas bermaksud bahagian tengah minyak yang licin, sementara musim sejuk meninggalkan rambut halus tanpa statik. Saya telah menghabiskan beberapa tahun memikirkan rambut halus saya dan kini ingin membantu anda belajar dari kesilapan saya. Inilah yang harus dilakukan-dan apa yang tidak perlu dilakukan.

Cuci Kurang Kerap
Saya suka membasuh rambut halus untuk memakai pakaian yang halus-semakin banyak anda membasuhnya, semakin buruk untuk dipakai. Malah, membasuh lebih banyak minyak semula jadi yang mengekalkan badan dan bersinar. Selepas bertahun-tahun membasuh rambut saya dan jenis syampu yang berubah-ubah dan jenis dengan kekerapan-saya menyedari bahawa apa yang saya perlu buat adalah mengurangkan separuh cuci saya, dan membuat kawan-kawan dengan syampu kering. Kegemaran saya? Drybar Triple Sec ($ 26; shop.drybar.com), yang menyerap minyak dan menambah jumlah. Hari-hari ini saya biasanya mencuci dan meniup pagi Isnin, memperbaiki rambut saya dengan syampu kering sedikit pada hari Selasa, tarik ke dalam bun kurus atau ekor kuda pada hari Rabu, kemudian ulangi kitaran. Saya cuba melepaskan diri pada hujung minggu.

BERKAITAN: 6 Cara Membuat Super Fine Fine Hair Super Fine anda

Jangan Muatkan Produk
Saya rasa ragu-ragu ketika saya berfikir tentang jumlah masa (dan wang!) Saya telah menghabiskan produk selepas produk untuk mengubah rambut halus saya menjadi sesuatu yang semata-mata tidak: bervolum dan bergelombang. Saya akhirnya telah menerima bahawa produk rambut tidak elixirs ajaib, sekurang-kurangnya tidak apabila digunakan secara rawak. Ia adalah cara anda memohon produk yang benar-benar penting. Sebagai contoh, saya digunakan untuk menjalankan mousse dari akar ke ujung pra-pukulan kering, dengan harapan untuk menghasilkan jumlah. Ia tidak pernah berfungsi. Sekarang, saya hanya menggunakan mousse di akar untuk mengambil berat badan dari ujungnya. Keputusan? Lebih banyak mengangkat. Di samping itu, saya telah bertukar serum pelembab untuk topeng minyak kelapa seharian sekali seminggu sekali. Dan apabila ia datang untuk penyaman udara, saya hanya memohon produk ke hujung rambut saya selepas saya mencuci.

BERKAITAN: 7 Cara Menggabungkan Minyak Kelapa menjadi Rutin Kecantikan anda

Lay Off the Blow-Dryer
Ada masa apabila saya boleh mengetuai kumpulan Anonymous Pengering Rambut. Sehingga baru-baru ini saya percaya bahawa jika saya meninggalkan rambut saya pengeringan ke angin semulajadi, ia akan jatuh rata dan menjemukan. Kemudian saya mendapati Not Your Mother’s Plump For Joy ($ 7; nymbrands.com), produk penebalan yang terbaik selepas latihan lewat malam ketika saya perlu mandi pada waktu petang. Selepas membasuh, saya menyembur pemekat ke telapak tangan saya dan menyebarkan rambut ke rambut basah dan disikat. Kemudian saya tidur dengan tresses lembap dan bangun dengan jumlah semulajadi dan gelombang yang sangat sedikit. Produk ini boleh digunakan pada rambut kering juga, jadi saya kadang-kadang berbelanja sedikit lebih dalam a.m. untuk menambah tekstur tambahan.

PHOTOS: Adakah Anda Mempunyai Rambut Halus? Cuba Trik ini

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

44 − = 34

map