Tonton Perjuangan Meghan Markle 11-Tahun untuk Kesaksamaan Gender dalam Penampilan TV Pertama-Nya

Malah pada umur 11 tahun, Meghan Markle sudah menjadi kuasa untuk dikira. Kerajaan masa depan membuat penampilan TVnya yang pertama Nick News sebagai sekolah tengah Los Angeles yang berjuang untuk kesaksamaan jantina.

The 11-year-old dan kelasnya diminta untuk menonton beberapa iklan untuk tugasan, dan Markle dengan cepat sedar bahawa mereka mempromosikan idea bahawa wanita berada di rumah dan di dapur. “Saya tidak fikir ia adalah hak untuk kanak-kanak membesar memikirkan perkara-perkara ini, bahawa Mom hanya melakukan segala-galanya,” katanya dalam rakaman dari pameran, yang diperolehi oleh Edisi Dalam. “Selalu Mom melakukan ini dan ibu berbuat demikian.”

Markle muda sangat tersinggung oleh hidangan komersial sabun yang menyatakan, “Wanita sedang melancarkan periuk dan kuali berminyak.”

“Saya berkata, tunggu sebentar. Bagaimana mungkin seseorang mengatakannya? “Katanya. Masa lulusan Northwestern dan Suit bintang menulis surat kepada Proctor & Gamble, meminta mereka menukar kata-kata mereka-dan mereka melakukannya!

BERKAITAN: Putera Harry dan Meghan Markle Membuat Penampilan Diraja Pertama mereka di Nottingham

“Jika anda melihat sesuatu yang anda tidak suka atau tersinggung di televisyen atau mana-mana tempat lain, tulis surat dan hantar kepada orang yang betul, dan anda benar-benar boleh membuat perbezaan bukan hanya kepada diri sendiri tetapi banyak orang lain,” dia berkata.

Tonton wawancara Markle penuh, inspirasi di atas.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 7

map