Tonton Putera Harry Menolak Isyarat Romantik Meghan Markle di Peristiwa Diraja

Sebagai Meghan Markle menyesuaikan diri dengan kehidupan barunya sebagai ahli keluarga diraja British, beberapa slip kecil yang dijangka sepanjang perjalanan.

Pada minggu lepas, semasa pesta di Istana Buckingham, Meghan seketika melanggar protokol diraja dengan sengaja melintas kakinya di lutut, bukannya duduk dengan lutut dan pergelangan kaki ditekan bersama-sama aka “duchess slant.”

Meghan Markle blush pink embed
JOHN STILLWELL / Getty Images

Walau bagaimanapun, itu bukanlah satu-satunya kesalahan Duchess of Sussex pada majlis itu. Rakaman video baru yang dipos oleh Matahari, menunjukkan Meghan menjangkau tangan Putera Harry untuk momen PDA yang romantis. Harry dengan sengaja menggerakkan tangannya, sebagai peringatan halus kepada isterinya bahawa pegangan tangan tidak dibenarkan di khalayak ramai. 

Walaupun tidak ada larangan PDA yang tetap di dalam keluarga diraja, itu lebih kepada peraturan adat. “Ratu jarang memegang tangan suaminya di khalayak ramai dan ini seolah-olah telah menetapkan duluan yang tidak bertulis untuk keturunan lain,” pakar bahasa badan Robin Kermodetold berkata kepada The MailOnline.

Dan, walaupun, Meghan dan Harry sangat disayangi semasa pengumuman penglibatan mereka, nampaknya seolah-olah sekarang mereka telah berkahwin secara rasmi, mereka ingin menegakkan tradisi, seperti kakak Harry Prince William dan kakak ipar Kate. 

Meghan Markle
Samir Hussein / WireImage

“Ia sangat jelas bahawa William dan Kate rapat secara emosional, namun mereka nampaknya tidak merasakan keperluan untuk membuktikan cinta mereka-terutamanya apabila dalam urusan kerajaan rasmi,” jelas Kermodetold.

Walau bagaimanapun, tidak semua pakar bersetuju dengan pendapat Kermodetold. Pakar etika Diraja Myka Meier percaya bahawa PDA Harry dan Meghan adalah mengapa orang ramai mengagumi hubungan mereka. “Tidak ada protokol yang mengatakan mereka tidak dapat menunjukkan kasih sayang pada perjumpaan rasmi, dan isyarat ini menjadikannya relatable dan disukai orang ramai,” katanya sebelum ini Orang.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

89 + = 99

map