Top Off Your Mad Men Kostum Halloween Dengan Look Makeup Retro ini

Memerlukan kostum terakhir? Sekiranya anda mempunyai pakaian berpakaian retro di dalam almari anda, anda sudah selesai dengan anda Lelaki Mad-ensemble terinspirasi! Kami bekerjasama dengan Sandy Linter, artis solek Lancome di Salon Rita Hazan di New York City, untuk mengubah Pembantu Berita Fesyen InStyle.com Kelsey Glein ke Betty Draper-Francis, dan dia memberi kami petunjuk langkah demi langkah tentang cara membuat lihat pada diri sendiri. Walaupun anda mengenal pasti lebih banyak dengan Peggy atau Joan, anda boleh menyesuaikan rupa untuk mencerminkan watak kegemaran anda — hanya pergi untuk mata yang lebih dramatik jika anda berpakaian seperti Joan, dan melangkau gincu yang cerah untuk menyalurkan Peggy. Teruskan membaca untuk melihat panduan GIF kami yang berguna di bawah ini, lengkap dengan petua pro dari Linter!

BERKAITAN: Lihat Panduan GIF Kami untuk Mewujudkan Ratu Elsa Beku-Braid terinspirasi

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Daripada bermula dengan lapisan asas, Linter bermula dengan mata untuk mengelakkan penggabungan bayang bayangan ke kulit. Dia mencampur-campur asas bayangan mata yang berwarna daging ke atas penutup Kelsey sebelum memungut pelapis hitam.

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

“Selepas asas bayang-bayang, saya berjejak mata, tidak ada mata kucing untuk melihat Betty, pensil itu berjalan betul-betul di tudung,” kata Linter. “Pastikan anda menyempurnakan sedikit di sudut dalaman.” Dia diikuti dengan bayangan kelabu pucat di seluruh penutup, dan menggunakan kelabu gelap sebagai kontur — Warna Linter adalah dari palet edisi terhad oleh Lancome, mencuba Palet Rekaan Warna di Teal Fury ($ 50; lancome-usa. com) untuk perlawanan yang sama.

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Mendapatkan Pensil Pakar Pensil Lancome di Blonde ($ 26; lancome-usa.com), Linter dipenuhi gerbang Kelsey dan menyikat mereka dengan sikat spoolie untuk mengedarkan produk.

BERKAITAN: Tonton Tutorial Kami untuk Mencipta Hari Kemunculan Skull Gula Mati

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Seterusnya datang sebatan palsu. “Bulu mata palsu boleh menjadi rumit. Pilih pasangan yang mudah tenggelam di pangkalan — kadang-kadang versi yang lebih mahal boleh menjadi sengit, itulah sebabnya ia kekal selama-lamanya, tetapi yang lebih murah mempunyai bengkokan yang indah kepada mereka,” Linter menasihatkan. “Sebelum menggunakan apa-apa gam, potong bahagian pertama atau dua bahagian bahagian dalaman, kerana mereka adalah bahagian yang boleh mencubik kelopak mata anda atau muncul pada petang.” Gunakan pelekat berwarna gelap seperti gam sampah Duo, tarikkan titik bersaiz sederhana ke atas sekeping kertas, dan gunakan tusuk gigi untuk menyebarkannya ke dasar bulu mata. “Jangan tumpang tindih atau kurang upaya, cuba gunakannya sebaik mungkin,” tambahnya.

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Apabila semua solek mata ditetapkan, Linter menggunakan asas berwarna gading, kemudian menyentuh kawasan individu dengan concealer. “Gunakan pemerah pipi yang sejuk seperti Blush Subtil Lancome di Rose Fresque ($ 30; lancome-usa.com) di pipi,” kata Linter. “Tiada bronzer atau penyerang yang terlibat — anda tidak akan menggunakannya untuk Lelaki Mad lihat. “

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Untuk mewujudkan warna merah yang sempurna, Linter yang dicampur dengan Linter L’Absolu Rouge di # 349 ($ 30; lancome-usa.com) dengan Rouge In Love # 146 ($ 29; lancome-usa.com). “Tergantung warna sebenar seperti batu karang, oren, atau merah,” katanya. “Anda mahu warna tanpa warna coklat halus yang benar-benar pop.”

Mad Men Makeup Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Selesai dengan debu serbuk seluruh untuk memberi kulit kesan matte — anting mutiara dan kalung pilihan!

RELATED: Perfect Cleopatra Makeup Anda untuk Halloween dengan Panduan GIF kami

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

17 + = 26

map