Umur Bijak: Menemukan Pasangan Sepasang Jahat

SayanStylePengarah Fesyen Cindy Weber Cleary telah menjadi editor fesyen selama 20+ tahun yang lalu. Tidak perlu dikatakan, dia mengambil beberapa helah di sepanjang jalan. Tangkap lajurnya di sini setiap minggu untuk cara-tip dan rahsia gaya pada gaya kegemarannya yang abadi. Minggu ini, kami memberi peluang kepada pembaca untuk bertanya soalan gaya Cindy di Facebook. Di sini, Cindy menjawab satu pembaca bertuah. Teruskan ke laman Facebook kami dan serahkan idea untuk lajur Cindy seterusnya!

Q. “Adakah terdapat gaya seluar jeans tertentu wanita lebih dari 45+ tidak harus memakai? Saya mempunyai angka jam pasir. Apa yang perlu saya cari? “

A. Siapa yang boleh melupakan video “Ibu Jeans” yang terkenal dari Saturday Night Live? Tinggi pinggang, lipstik, longgar, dan hilariously unflattering dari belakang, seluar jeans ibu adalah mimpi ngeri wanita pertengahan umur.

Membeli-belah untuk seluar jeans boleh mencabar! Begitu banyak gaya, mencuci dan butiran untuk memilih dari … tetapi anda harus selalu bermula dengan sesuai.

Angka jam jamur biasanya bermaksud pinggang kecil dan pinggul yang lebih lebar, yang juga menjadi jenis angka saya. Cari label yang mengatakan “santai” atau “patut curvy” yang bermaksud mereka akan menjadi sedikit lebih banyak melalui pinggul dan paha dan anda pasti ingin stretch denim supaya mereka tidak jurang di pinggang, idealnya kira-kira 70% / Lycra 30%. Anda boleh memilih kaki kurus, kaki lurus atau gaya seluar, bergantung kepada keutamaan peribadi anda. Saya dapati bahawa seluar jeans lelaki bergaya kelihatan sedikit ceroboh melainkan anda agak nipis. Pertengahan pertengahan yang mencecah di bawah pinggang pada umumnya adalah yang paling menyanjung bagi wanita lebih dari 45, seperti Julianne Moore, Sharon Stone, dan Salma Hayek (di atas). Berikut adalah beberapa gaya pertengahan kegemaran saya:

081914-CWC-denim-embed1-480.jpg
Kesopanan (3)

Dari kiri: MIH, $ 235, matchesfashion.com; J.Crew, $ 115, jcrew.com; Tory Burch, $ 185, toryburch.com

Saya juga mempunyai seluar jeans yang berbeza untuk memakai ketinggian tumit yang berbeza. Untuk siluet tipis yang muktamad, anda boleh membelinya lebih lama dan memakai mereka dengan tumit tinggi. Sekiranya anda lebih suka rumah pangsa, teruskan dengan seluar jeans buku lali panjang, atau jika kaki anda berkadar pendek, pilih gaya yang dipotong yang akan memukul pada pergelangan kaki anda-atau bawa mereka ke jahitan untuk dipadamkan.

Bagi mencuci, saya lebih suka yang bersih gelap yang boleh berpakaian atau ke bawah dan adalah yang paling sesuai dengan kerja. Anda boleh memakai sedikit memudar atau basuh bermasalah untuk keadaan yang lebih santai, tetapi saya akan mencadangkan untuk menaik taraf rupa dengan memasangkannya dengan sesuatu yang sangat klasik di atas, seperti blazer, baju putih, turtleneck dan pam, baji atau boot. (Jangan memakai seluar jeans tertekan dengan kasut atau anda akan kelihatan seperti pelancong.)

081914-CWC-denim-embed2-480.jpg
Kesopanan (3)

Dari kiri: J Brand, $ 170, net-a-porter.com; Acne Studios, $ 230, net-a-porter.com; Frame Denim, $ 238, intermixonline.com

Last but not least, butirannya. Elakkan dari jahitan berat dan detail poket mewah, “kumis” (garis pudar) di kerongkongan, mencarik berat, kneepads yang diilhami moto, selubung, lipit luaran, kancing apa pun atau kemasan mewah … Terus mudah.

Seperti yang pernah dikatakan Karl Lagerfeld, “Anda boleh menjadi perkara paling menarik di dunia dengan kemeja-T dan seluar jeans-terpulang kepada anda.”

Baca terus untuk membeli beberapa gaya kegemaran saya yang lain.

081914-CWC-denim-embed3-480.jpg
Kesopanan (3)

Dari kiri: NYDJ, $ 130, nydj.com; Ann Taylor, $ 60, anntaylor.com; Levi, $ 78, levi.com

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 4 =

map