Wonder Woman Lynda Carter Mempunyai Kisah Pelecehan Seksual yang mengerikan dari Set Pertunjukan

Masa's Up

Malah Perempuan yang hebat tidak kebal terhadap gangguan seksual atau penyalahgunaan. Lynda Carter, yang memainkan superhero ikonik di TV pada tahun 70-an, kini membuka cerita tentang cerita #MeToonya sendiri.

Lelaki berusia 66 tahun itu dalam temu bual dengan The Daily Beast dan mendedahkan bahawa penderaan yang dikatakan menderita hukuman atas perbuatannya, walaupun dia tidak akan menamakannya atau mengatakan dengan tepat apa yang dilakukannya. Dia menganggap tindakan undang-undang terhadapnya, tetapi dianggap tidak berguna.

“Dia sudah selesai. Tidak ada kelebihan dalam menumpuk lagi,” katanya. “Dan, saya percaya setiap wanita dalam kes Bill Cosby, “tambah Carter, enggan mengatakan jika Cosby adalah penderita.

Walaupun dia menghadapi hukuman, aktres itu berkata, “ia tidak mencukupi,” sambil menambah bahawa dia melanggar “banyak orang.”

Lynda Carter Sexual Harassment
Paul Morigi / WireImage

“Saya tidak boleh menambah apa-apa. Saya harap saya boleh. Tetapi tidak ada undang-undang yang boleh saya tambah kepadanya, kerana saya melihatnya. Saya hanya wajah lain di kalangan orang ramai. Saya harap saya dapat, dan jika saya boleh, “kata Carter, sambil menambah bahawa dia” mungkin masih “pulih dari serangan.

Walaupun dia tidak memberikan butiran tentang penderaan ini, Carter mendedahkan bahawa dia menghadapi gangguan seksual pada Perempuan yang hebat menetapkan, membukanya kira-kira seorang Peeping Tom crewmember. “Terdapat seorang jurukamera yang mengebor lubang di dinding bilik saya di lot Warner Brothers,” katanya. “Mereka menangkapnya, memecatnya, dan membantingnya keluar dari perniagaan.”

Lynda Carter Wonder Woman
ABC Photo Archives / ABC melalui Getty Images

“Saya menolak bahagian saya. Dan saya takut, “kata Carter dan mendedahkan bagaimana para pelakon memberi amaran mengenai pelecehan. “Siapa yang awak akan sampaikan kecuali teman wanita kamu dan kawan kamu? Anda akan berkata atau mendengar, ‘Jauhkan diri daripada lelaki itu.’ ‘Berhati-hati untuk pengarah pemutus ini.’ Dan supaya anda dapat mendengarnya dari orang lain, orang lain akan mendengarnya daripada orang lain. ‘Berjaga-jaga untuk itu dan sebagainya.’ Itulah cara anda melindungi diri anda: melalui piala anggur. Kami adalah lib wanita, membakar bra. Kami tidak akan mengambil apa-apa kotoran daripada orang-orang. Jadi kami berasa kuat, tetapi masih tidak banyak bahagian bagi kami, “katanya.

BERKAITAN: Beberapa Kes-kes Dana Pertahanan Undang-Undang Masa yang Sudah Sudah Di Mahkamah

Perempuan yang hebat juga berkata dia takut disenaraihitamkan jika dia memberitahu ejennya mengenai penyalahgunaan itu. “Siapa yang akan mempercayainya? Tiada sesiapa yang akan mempercayainya. Dan apabila anda menolak dengan berkata, ‘Adakah anda bercanda dengan saya?’ Mereka akan berkata, ‘Ya, ya.’ Tetapi di mana-mana sahaja. Anda akan melihat gadis-gadis digoncang dalam kelas lakonan. Dan gerakan #MeToo yang berlaku tidak hanya dengan pelakon tetapi pelayan dan penjaga, di mana-mana sahaja. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

11 + = 14

map