Wow Minggu Ini: Menguji Ralph Lauren’s New Wearable Tech Shirt

Masa ini: November lepas, saya membeli kemeja-T yang tertanam dengan sesuatu yang dipanggil “pakaian pintar biometrik,” yang dibangunkan oleh sebuah syarikat Kanada yang dipanggil OMsignal yang membuat beberapa reka bentuk baru yang paling menjanjikan dalam kategori fesyen panas teknologi yang boleh dipakai. Pakaian yang bernilai kira-kira $ 200 pada masa itu, dijanjikan untuk memantau kadar denyut jantung saya, pernafasan, dan tekanan melalui kain yang inovatif, yang disematkan dengan rangkaian benang bersalut perak yang disambungkan ke peranti hitam kecil yang terputus ke kemeja di sangkar tulang rusuk. Nombor-nombor itu akan dihantar dalam masa nyata ke aplikasi pada iPhone saya, yang kedengarannya revolusioner dan menakutkan.

Dan ia berfungsi, seperti yang dijelaskan. Sekurang-kurangnya, ia telah dilakukan selama dua kali saya memakainya sebelum menggantung baju itu dengan baik di dalam almari, di mana ia telah sejak tidak tersentuh. Masalahnya bukan reka bentuk, tetapi fabrik, yang sangat tebal dan tidak selesa yang mungkin telah menghentikan peluru. Mendapatkan baju di dalam dan luar memerlukan pembantu, bukan sesuatu yang anda mahu cuba di dalam bilik persalinan.

Oleh itu, dengan rasa gentar pada hari Khamis pagi, saya berjumpa dengan David Lauren, naib presiden eksekutif pengiklanan, pemasaran dan komunikasi korporat di Ralph Lauren, di Equinox di tengah bandar untuk mencuba “PoloTech smartshirt” yang baru. Selama dua tahun, pasukan Polo dan OMsignal telah bekerjasama untuk membuat versi baru baju itu, yang dipasarkan di bawah label PoloTech, yang akan mempunyai daya tarikan yang lebih luas.

Yang satu ini, yang dijual kepada orang ramai pada 27 Ogos, membuat kesan pertama yang hebat.

Eric's Wow Polo Embed
Kesopanan

Mengapa Ia Wow: Di Equinox, baju baru dipamerkan mengikut saiz di meja dalam kelas aktiviti kumpulan, di mana setengah dozen pelatih dan model profesional memantul atau mengangkat berat manakala statistik mereka disiarkan pada monitor besar. Model kelihatan hebat! Kektor mereka melengkung dengan cemerlang dalam kemeja lengan baju lengan hitam mereka dengan logo polo yang berwarna kuning terang. Nombor mereka begitu … besar!

Bagaimana ia akan melihat saya?

Walaupun Lauren kekal di dalam bilik darjah, memakai pakaian sut dua disesuaikan, dengan cara saya mengambil medium ke bilik persalinan dan berubah. Saya sudah berpeluh.

Untuk keseronokan saya, kain baru itu adalah peningkatan yang besar, campuran poliester, nilon, dan spandeks yang sutera, dan tidak lebih banyak daripada baju kemeja yang paling banyak di pasaran. Sesuai adalah tali getah-ketat di dada dan bahu, dan sedikit di sekitar perut. Bukan untuk bunyi yang tidak baik, tetapi saya tidak kelihatan buruk, dan baju itu selesa juga, pemampatannya yang sesuai menguatkuasakan postur yang baik.     

Kembali ke dalam kelas, sepasang pelatih meletakkan saya melalui ujian tujuh minit untuk menilai kecergasan saya: Mengangkat beberapa berat sederhana, berjalan di tempat, squats, melompat squats. Satu memegang iPhone dan memerhatikan apabila kadar denyut jantung dan pernafasan saya meningkat. Saya tidak dapat mengetahui sama ada mereka kagum atau prihatin.

“Anda mendapat 40!”

Saya mati?

Membaca nombor dengan betul, seperti yang saya perhatikan semasa pengalaman OMSignal saya yang terdahulu, memerlukan kesabaran untuk menavigasi lengkung pembelajaran yang curam, tetapi tidak lama kemudian, anda mendapat gambaran asas bagaimana ia berfungsi. Pemantau kotak hitam, yang mengandungi pecutan, memberikan potret tiga dimensi dari pernafasan dan output kuasa anda pada bila-bila-sesuatu yang mempunyai implikasi positif untuk penggunaan masa depan baju PoloTech, untuk orang yang mempunyai keadaan perubatan, atau bahkan untuk menggalakkan pergerakan di tempat kerja. Lauren mahu mencipta baju polos dan berpakaian menggunakan teknologi yang sama.

Syarikat-syarikat juga telah membuat satu siri latihan video yang menyesuaikan diri dengan prestasi pengguna, dan yang saya cuba memberi tumpuan kepada kekuatan melalui latihan untuk triceps, bisep, dan gim lain. Walaupun saya entah bagaimana mendapat ujian kecergasan awal, aplikasi itu kemudiannya memanggil arahan lebih cepat daripada yang saya dapat mengikuti. Jurulatih yang miskin terpaksa menekan jeda untuk menerangkan tentang istilah orang awam tentang apa angkat mati. Tetapi saya pasti dengan sedikit masa, saya boleh mendapatkannya. Malah satu latihan dengan baju PoloTech membuatkan saya mahu membeli.

Sudah tentu ada beberapa kontra: Harga $ 295 untuk kit yang termasuk satu baju T-shirt, kotak hitam, dan kabel pengecasan. Juga, arahan penjagaan meletakkan baju ini dalam kategori “delicates,” kerana ia tidak boleh masuk di dalam pengering. Juga, apabila saya kembali ke bilik loker untuk mengambilnya, baiklah, katakan saja itu memalukan.

Ketahui lebih lanjut: Jika anda penyesuai awal, mulailah butiran teknikal di belakang baju PoloTech. Atau periksa video ini yang memberikan gambaran yang agak baik tentang bagaimana ia kelihatan-jika anda model.

 

 

BERKAITAN: Gaya Lebih Bahan: Kajian Fesyen Perbahasan GOP Pertama

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 59 = 62

map