Wow Minggu Ini: Pemulangan Pereka Amerika Besar dengan Koleksi Baru untuk HSN

Sayan ciri mingguan ini, InStyle’s Pengarah Berita Fesyen Eric Wilson berkongsi masa fesyen kegemarannya minggu ini, dan menjelaskan bagaimana ia dapat membentuk gaya yang akan datang. Perhatikan pada Apa Yang Betul Sekarang setiap Jumaat.

Masa ini: Sigrid Olsen sudah kembali.

Saya menyedari ini mungkin tidak begitu “wow” momen untuk kebanyakan kamu golongan muda yang sedang dalam talian hari ini, tetapi bagi ramai, ramai wanita di seluruh Amerika, Olsen adalah pereka mereka yang telah lama dikagumi dan sangat terlepas sejak tanda tangannya pakaian sukan telah ditutup tujuh tahun lalu. Sebelum label diletakkan di padang rumput oleh syarikat induknya, kemudian dipanggil Liz Claiborne Inc., Olsen adalah pereka go-to for baby boomers yang menyukai desainnya yang cerah. Beliau pernah mempunyai 54 kedai di seluruh negara, menjual pakaian bernilai $ 100 juta setahun.

RELATED: Kenapa Koleksi Karl Lagerfeld untuk Chanel Kelihatan Lebih Baik Masa Kedua Sekitar

Minggu depan, selepas berehat panjang, Olsen kembali ke studio dengan penampilan pertama di udara pada hari Selasa untuk koleksi baru yang direka untuk HSN, yang kini boleh didapati di laman web peruncit. Antara reka bentuknya, yang harus membawa kenangan kembali jika anda pernah berjumpa dengan pakaian cetak pantai Olsen, adalah pesta “pesta teras” berwarna biru “$ 89,90, dan jubah cetak bunga biru kristal untuk $ 59.90. Ini menggambarkan reka bentuk asal Olsen yang dibuat kira-kira 30 tahun yang lalu, diperbuat daripada setem yang dipotongnya dari kentang dalam bentuk daun, burung, dan kerang.

sigrid olsen hsn
Kesopanan

Mengapa Ia Wow: Saya sentiasa mengagumi Olsen untuk dedikasinya kepada pelanggannya, meletakkan keperluan mereka untuk berwarna-warni, gembira, dan yang paling penting, boleh dipakai, pakaian di atas semua pertimbangan lain. Dan dia selalu menghampiri perniagaannya dengan falsafah yang didedikasikan untuk mempromosikan imej kesejahteraan. Selama bertahun-tahun selepas labelnya ditutup dan sebelum dia dapat memperoleh hak untuk menggunakan namanya sekali lagi sebagai pereka fesyen, dia berlari galeri menjual cetakannya sebagai lukisan, dan mengurus yoga dan kesejahteraan retret untuk pelanggannya di seluruh dunia.

BERKAITAN: Kesan Global Fashion Fesyen, dan Percubaan Tukar Ia

“Barisan ini bercakap di mana saya berada hari ini, berbanding mana saya berada beberapa tahun lalu,” kata Olsen dari rumahnya di Florida. “Ia lebih daripada jenama gaya hidup. Saya terlepas merancang, dan saya mahu mempunyai jejak yang lebih besar di dunia lagi. “

Inspirasi terbesarnya ialah wanita yang dikasihani semasa pengunduran yoganya, mendorongnya untuk membuat pakaian yang digambarkannya sebagai tidak berwajah, dan bukan hanya untuk boomer, dengan lebih fleksibel untuk pakaian renang atau bergaya bohemian. Terdapat seluar kurus juga.

“Ini adalah pakaian yang direka untuk menjadi memuji, tetapi tidak terlalu mendedahkan,” kata Olsen. “Jika pakaian tidak selesa, mereka akan dipadam dari garisan. Saya selalu mengatakan saya merancang untuk wanita yang sama seperti saya – aktif, bertenaga, hidup. Tidak kira apa umurnya, ia lebih lanjut mengenai sikap. “

Satu lagi perkara yang Olsen telah menyedari semasa beliau jauh dari fesyen ialah seorang pereka tidak perlu menyenangkan semua orang untuk berjaya. Satu soalan yang dia bertanya tentang kemunculannya sendiri ialah:

“Bagaimanakah saya dapat kembali ke kehidupan yang lebih pantas dalam perniagaan fesyen dan mengekalkan rasa saya keseimbangan dan ketenangan?” Katanya. “Saya bertanya pada diri sendiri setiap hari, dan setakat ini saya melakukannya.”

Ketahui lebih lanjut: Ambil lukisan pada karya seni dan seramik Olsen, dan diilhamkan oleh perjalanannya ke Greece dan Mexico untuk pengunduran yoga. Anda juga boleh melihat koleksi penuhnya untuk HSN sekarang.

FOTOS: Pakaian Kami Cinta: Tunik Slim

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

54 − 46 =

map