Ya, Khloé Kardashian Adalah Selamat Terbang ke Jepun Walaupun 8 Bulan Hamil

Khloé Kardashian adalah seorang wanita yang sibuk. Dia mendapat barisan Amerika yang baik untuk berlari, dia mendapat rancangan TV realiti keluarganya, dan oh betul, dia hamil 8 bulan sambil menyulapnya. Apabila bintang itu pergi ke Jepun bersama kakak-kakaknya Kim dan Kourtney Kardashian minggu ini, dia menerima lebih banyak daripada beberapa media sosial yang gila untuknya. Mengapa? Kerana dia memulakan penerbangan panjang lewat kehamilannya.

Memandangkan komen mengenai keselamatan penerbangan dengan tarikh yang sepatutnya mendekat tidak lama lagi, Kardashian memilih untuk membersihkan udara itu sendiri sekali dan untuk semua. Ia bermula dengan tindak balas langsung kepada salah satu tweet yang bertanya apakah dia boleh terbang terlalu lewat ke kehamilannya.

Khloe Kardashian plane
BG022 / Bauer-Griffin

“Saya dibenarkan melakukan perjalanan mengikut dr saya,” kata Kardashian pada Rabu. “Sudah tentu, sebelum penerbangan kami, saya mengambil semua langkah berjaga-jaga dan mendapat badan saya dari kereta saya dan saya sihat sepenuhnya. Saya tidak akan meletakkan bayi saya berisiko dengan apa-apa cara.”

Doktor Kardashian betul pada wang itu. Menurut American College of Obstetricians dan Gynecologists, wanita hamil umumnya selamat untuk melakukan perjalanan dengan kapal terbang sehingga 36 minggu kehamilan. Pada 8 bulan, Kardashian akan berusia 33 hingga 36 minggu. Selain itu, keprihatinan terhadap terbang semasa hamil mempunyai lebih banyak kaitan dengan risiko pemecah air wanita di atas kapal terbang, dan kurang berkaitan dengan risiko sebenar kepada bayi.

“Penerbangan tidak mempunyai kesan ke atas kehamilan,” kata pakar kebidanan Brisbane Dr Will Milford kepada ABC. “Anda tidak lebih cenderung untuk pergi bekerja atau memecahkan air anda dari terbang. Apa syarikat penerbangan yang bimbang adalah seorang wanita yang melahirkan di pesawat, risiko yang jelas meningkat apabila anda mendapat dekat dengan tarikh jatuh tempo anda.”

Syarikat penerbangan mempunyai dasar yang berbeza tentang bagaimana wanita terlambat boleh terbang semasa hamil. Sebagai contoh, American Airlines membolehkan pelancong hamil terbang sehingga tujuh hari sebelum tarikh tamat tempohnya kecuali seorang doktor memberikan nota. Syarikat penerbangan bersatu memerlukan penumpang yang melakukan perjalanan kehamilan bulan ke sembilan mereka untuk memberikan sijil perubatan bertarikh sekurang-kurangnya 72 jam sebelum berlepas.

Walaupun kita ragu-ragu Kardashian terbang dari Amerika atau United (kami menganggap pesawat persendirian), dia meluangkan masa untuk menangani kebimbangan keselamatan penerbangan peminatnya sambil menghantar beberapa tweet tentang perkara lain-iaitu, bagaimana dia memegang bayi sendiri benjolan.

BERKAITAN: Khloé Kardashian Mengatakan Dia Terkejut untuk Dapatkan Hamil Naturally

“Orang ramai sangat berpandangan tentang benjolan saya, saya memilih untuk bongkok saya kerana ia MISI,” katanya. “Saya menunggu masa ini SANGAT SUKU selama bertahun-tahun, saya hanya mempunyai beberapa bulan untuk menikmati fasa ini dalam hidup saya, jadi saya akan menyentuh benjolan saya dan mencintai bonggol saya sekerap yang saya pilih.

Selagi dia selamat, ia benar-benar tiada siapa perniagaan, adakah ia?

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

15 − = 5

map