Zoë Saldana Mendedahkan Dia Mempunyai Penyakit Autoimun- & Saham Bagaimana Dia Berjuang

Zoe Saldana membuka peluang kesihatannya, mendedahkan untuk pertama kalinya bahawa dia telah melawan penyakit autoimun yang berjalan di dalam keluarganya.

Dalam temu bual dengan Net-a-Porter’s The Edit, yang Star Trek Beyond bintang memberitahu mag dia mengalami tiroiditis Hashimoto, yang menjadikan sistem kekebalan tubuh melawan tisu badan sendiri. Ia adalah penyakit yang kedua-dua ibunya dan kakaknya juga. “Tubuh awak tidak mempunyai tenaga yang diperlukan untuk menapis toksin, menyebabkan ia percaya bahawa ia mempunyai jangkitan, jadi ia sentiasa meradang,” kata aktres itu, 38 tahun. “Anda membuat antibodi yang menyerang kelenjar anda, jadi anda perlu makan bersih.”

BERKAITAN: Zoë Saldana Tampak Daripada Dunia Ini di Star Trek Beyond Comic-Con Premiere

Untuk berbuat demikian, ibu dua dan suaminya, Marco Perego, kedua-dua gluten- dan bebas tenusu, yang telah menjadi sukar untuk selfie yang diisytiharkan diri. “Saya mempunyai masa yang hebat dalam dua puluhan saya,” katanya. “Kemudian doktor anda mengatakan bahawa anda kehilangan kalsium dalam tulang anda Apa f ** k itu? Saya akan mendengar perbualan dengan ibu dan nenek saya, memikirkan saya tidak akan pergi ke sana. ! ” Tetapi tiba-tiba ia mencecah anda. Saya tidak, anda dari malam ke hari. “

Namun, Saldana tidak membiarkan penyakit itu melambatkannya. Dia juga menghabiskan enam bulan latihan dalam seni mempertahankan diri, memanah dan menunggang kuda untuk mempersiapkan peranannya sebagai asing Neytiri di Avatar. Selain daripada itu dan menjaga anak lelaki kembarnya yang berusia 1 tahun Cy dan Bowie, Saldana hanya menghabiskan masa lima bulan untuk penggambaran untuk Penjaga Galaxy, sedang mempromosikan Star Trek Beyond dan menjalankan syarikat pengeluaran yang dipanggil Cinestar, antara projek lain.

#startrek #star #startrekbeyond #startrekbeyondpremiere #sandiego # comiccon2016 #comiccon

Video yang disiarkan oleh Zoe Saldana (@zoesaldana) pada

Pelakon itu juga mahu meneruskan perbualan kesamarataan wanita di Hollywood, sambil menambah, “Sebagai wanita yang berkuasa, kita perlu menggunakannya untuk membantu wanita lain,” katanya..

Bercakap tentang inspirasi.

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 43 = 50

map