14 Memang Itu Membuat Rihanna Ikon Fesyen Antarabangsa

Rihanna
Getty (4); Jim Smeal / BEI / BEI / Shutterstock

Jennifer Ferrise

11 Jun 2017 @ 9:00 pagi

Kembali pada tahun 2005 apabila Rihanna meletup di tempat kejadian dengan menari cacingnya melanda “Pon de Replay,” dia berpakaian seperti seorang lagi berusia 17 tahun. Kostum hoodies, jeans pacar, dan anting gelung besar adalah staplesnya, bercampur dengan sesekali mini Jadi, betapa betul-betul sekarang yang berumur 29 tahun menjadi salah satu wanita berpakaian terbaik di dunia? Dua kata: Mel Ottenberg.

Ottenberg adalah dalang kreatif di belakang pandangan RiRi yang luar biasa, seperti gaun pengantin Adam Selman yang penuh dengan swarovski yang semata-mata memecahkan Internet ketika dia memakainya untuk Anugerah CFDA 2014 (di bawah) dan penciptaan bunga fantasi Comme des Garçons yang mencuri persembahan di Met Gala tahun ini. Dan sebelum dia memulakan penggayaan bintang hampir 6 tahun yang lalu, dia melihat potensi untuk memandangnya ke tahap yang lain. “Saya mahu bekerja dengan Rihanna kerana dia suka bersenang-senang dengan fesyen,” kata Ottenberg InStyle. “Oleh kerana dia sanggup berani dengan pilihannya, saya fikir kita akan menjadi perlawanan yang baik.” Dan dia betul-betul.

1 tahun yang lalu hari ini ….. terima kasih selamanya untuk @adamselman untuk membuat pakaian hidup, kepada anak-anak yang legenda yang membantu menjadikannya realiti dan menjerit khas untuk RIH gadis saya kerana menjadi mimpi datang tru #ICON #HATARA -KU☝��️☝��☝��☝��☝��☝��☝��️☝��☝��☝��☝��☝��☝☝��☝��☝��레☝️☝��☝��☝��☝��️☝��

Pos yang dikongsi oleh Mel Ottenberg (@ melzy917) pada

Satu perkara yang mengikat penyanyi itu dengan stylistnya adalah cintailah perubahan mereka. Pada dasarnya, mereka suka meneka kami dengan setiap pakaian. “Untuk permaidani merah, kami selalu mencabar idea tentang apa yang glamor dan sejuk,” kata Ottenberg. “Dan kami suka perubahan banyak. Sebaik sahaja dia memakai satu perkara dan ia berfungsi dengan baik, kami tahu sudah tiba masanya untuk pergi dengan benar arah yang berbeza. “

Untuk terus mendahului hits yang pantas, Ottenberg sentiasa mencari inspirasi. “Saya perhatikan apa yang baru dari pereka besar, tetapi juga pelajar fesyen yang tidak pernah mendengarnya,” katanya. “Saya juga mencurahkan buku dan majalah di Perpustakaan Institut Kostum Seni Metropolitan Museum, mencari yang terlupa idea-idea yang boleh diramal semula. “Tetapi tentu saja, apabila satu idea ditetap, membawanya ke hidup adalah satu lagi perkara.” Saya suka membuat sesuatu berlaku terhadap kemungkinan, “katanya. “Bahagian kegemaran saya melihat rupa muktamad, terutamanya jika seketika saya telah bekerja selama berbulan-bulan.”

Jadi daripada semua pakaian yang luar biasa, dia telah membantu untuk membuat Rihanna-yang mana yang paling menonjol? “Selendang Adam Selman turun ke bawah,” katanya. “Ia adalah keseronokan, liar, sejuk, dan unik. Adam mempunyai idea untuk jenis kain kristal baru yang tidak wujud, jadi dia menjadikannya sendiri dan ramai yang cuba menyalinnya sejak lebih daripada hampir apa-apa lagi. , dunia benar-benar berhenti dan menatap mulut mereka ke lantai. Ia menjadi titik bercakap dan memulakan perbualan tentang badan-badan wanita, saya tidak mengharapkan ia berlaku dan ia adalah hebat. “

Untuk melihat semua penampilan terbaik Rihanna selama bertahun-tahun, terus menatal. Untuk lebih banyak cerita seperti ini periksa isu Julai InStyle Majalah, boleh didapati di gerai surat khabar dan muat turun digital sekarang.

VIDEO: Transformasi Kecantikan Rihanna

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 70 = 73

map