Adakah Natalia Vodianova Model Multi-Hyphenate Asal?

Terdapat sebahagian kecil daripada anda yang ingin percaya supermodel melihat cara mereka lakukan dalam majalah kerana pencahayaan dan airbrushing. Dan kemudian anda bertemu Natalia Vodianova di Spa Balmain yang mulia di Paris, tempatannya, sementara dia bersiap untuk menembak foto. Scrubbed solek, dalam jubah mandi, dengan ekor kuda yang berantakan, dia membunuh orang-orang yang mengingini impiannya mati. Sekarang 36, ibu yang tidak berair, tidak beranak dan tidak berdaun lima malah lebih suka dalam daging daripada apa yang anda lihat dalam iklan Calvin Klein dan David Yurman. Mata biru yang luasnya kini dibersihkan dengan garis-garis halus, kulit patung porselinnya sentiasa limpid, dan kakinya masih seperti gazelle. Apa yang anda tidak lihat dalam dua dimensi adalah bagaimana penuh dengan idea-idea besar dan cita-cita dia sebagai dermawan, yang kini menjadi pekerjaan sepenuh masa 11 bulan dari tahun.

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Pakaian Dior, seluar dalam, perhiasan, dan januari. Chris Colls / Serlin Associates

Vodianova mengeluarkan gambar hari ini untuk mempromosikan Pungutan Dana Fabulous, faedah berulang untuk pertama penyebab kegemarannya, Yayasan Naked Heart. Bayangkan versi glamor dari sebuah pameran negara di mana Eva Herzigová menyampaikan ais krim yang lembut, Karlie Kloss menjual kue, dan pertandingan belon dan catapult yang dibawa oleh Louis Vuitton dan Givenchy. The Fabulous Fund Fair, yang kembali ke London selepas melakukan perjalanan tahun lepas ke New York, bertemakan ruang, bersama-sama dengan Paco Rabanne dan Michael Halpern melihat Vodianova menarik untuk menembak, dia juga akan memakai topi keledar angkasawan yang besar. Sudah tentu dia akan menghancurkannya.

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Pakaian dan skirt Tod. Miu Miu headband.Proenza Schouler slingbacks. Chris Colls / Serlin Associates

Vodianova memulakan Naked Heart ketika dia berusia 22 tahun untuk membina taman permainan selamat, program pendidikan, dan pusat sokongan keluarga untuk orang yang mempunyai keperluan istimewa di Rusia pribumi. Ini kembali pada tahun 2004, apabila selebriti dan jenama biasanya tidak datang dengan alasan haiwan kesayangan. Vodianova, seorang pemula kepada dunia kedermawanan, belajar semasa dia pergi. “Saya membuat banyak kesilapan,” katanya, sambil tertawa dengan gembira apabila dia memetik pinggan badam dan buah-buahan kering. “Saya meletakkan 10 barangan paling berharga saya untuk lelongan di eBay, seperti parit Burberry yang disesuaikan sepenuhnya ketika tiada siapa yang menyesuaikan apa-apa. [Usaha saya] adalah kegagalan lengkap. Kegagalan, kegagalan, kegagalan! “

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Nina Ricci atas dengan tanjung dan tali pinggang. Seluar dalam Jerawat Studios. Chris Colls / Serlin Associates

Akhirnya, dia berjaya bersama-sama. Setiap tahun Naked Heart melatih lebih daripada 250 pakar dan guru pembangunan kanak-kanak, dan ia membina hampir 200 taman bermain di seluruh United Kingdom, Peru, dan Rusia (di mana ia juga telah menubuhkan pusat sokongan keluarga). Sesetengah orang akan berpuas hati untuk merapatkan diri di belakang dan menjalani kehidupan lebih mudah dengan hati nurani yang bersih. Vodianova mempunyai lima anak selepas semua: Yang tertua, Lucas, berusia 16 tahun, dan yang termuda, Rom, masih dalam lampin. Seorang penghasil tinggi sejak dia naik 17-Vodianova begitu cepat, dia memperoleh nama panggilan Supernova-dia mengekalkan kontrak dengan Calvin Klein dan Guerlain. Semua yang mengambil masa sebulan setahun. Vodianova membelanjakan hari kerja di pejabat berhampiran apartmennya di Paris selepas dia menurunkan anak-anaknya di sekolah pada pukul 8 pagi. “Saya selalu berfikir saya tidak cukup,” katanya. “Saya tidak mencukupi. Saya tidak menjaga anak-anak saya cukup. “

Vodianova menyifatkan sikapnya terhadap pendidikannya. Dibesarkan di Nizhny Novgorod oleh seorang ibu tunggal yang berjuang untuk meletakkan makanan di atas meja, Vodianova sering bertanggungjawab terhadap kakaknya, Oksana, enam tahun anaknya yang junior, yang dilahirkan dengan autisme dan cerebral palsy. Tanpa sokongan negara, keluarga seperti Vodianova lebih cenderung untuk meletakkan anak-anak dengan keperluan khusus menjadi rumah anak yatim piatu. Ibunya menolak, dan keluarga membayar harga secara kewangan dan sosial. (Walaupun perkara-perkara yang mula berubah di Rusia, Vodianova berkata, masih terdapat prasangka yang kuat terhadap orang kurang upaya.) “Sungguh sukar,” ingat Vodianova. “Tetapi Oksana telah menjadi cahaya kehidupan kita.” Ketika dia tidak menjaga saudara perempuannya, Vodianova menjual buah-buahan di gerai jalanan sehingga dia ditemui pada usia 17 tahun, dan yang lain adalah sejarah pemodelan. Sebaik sahaja 2016, dia disenaraikan oleh Forbes sebagai salah satu daripada model pendapatan paling tinggi di dunia. Masih. Pada pertengahan 30-an.

BERKAITAN: Natalia Vodianova dan Diane von Furstenberg Berbincang Fesyen, Keluarga, dan Amal

Natalia Vodianova
Céline kot berlapis, bra, dan seluar. Tiang Miu Miu. Chris Colls / Serlin Associates

Vodianova tidak berhenti di Naked Heart. Tahun lepas dia menyertai dewan Sukan Olimpik Khas, satu acara di mana lebih daripada 100,000 atlet dari negara asalnya mengambil bahagian. Satu lagi bayi adalah Elbi, aplikasi mikro-kedermawanan yang dikembangkannya dengan pengasas bersama Timon Afinsky yang bertujuan untuk menjadikan penyebab sokongan cepat, mudah, dan menyeronokkan. Pengguna Elbi dibenarkan untuk mendermakan hanya $ 1 sehari untuk menyumbangkan amal, tetapi mereka digalakkan untuk menghantar lukisan maya atau kad mereka sendiri, yang dapat disukai oleh sesama pengguna. Setiap suka bernilai satu lagi dolar untuk amal dan mendapat mata untuk pencipta, yang boleh mendapatkan wang tunai untuk disumbangkan kepada Elbi’s Love Shop. Seperti yang dia lakukan untuk Gala Bola Cinta Naked Heart dan Pungutan Dana Fabulous, Vodianova telah mengetuk rangkaiannya untuk barangan Love Shop dan mereka manis: Fendi x Beats oleh headphone Dre, beg tangan Gabriela Hearst, wangian Christian Louboutin, kepingan dari Kesedaran H & M Garis eksklusif. Idea ini adalah untuk melakukan yang baik seperti permainan. Amal lain kini mencari Elbi untuk melesenkan teknologi untuk kegunaan mereka sendiri, dan ketika kita bercakap, pemaju syarikat menerjemahkan antara mukanya ke 14 bahasa untuk bersiap sedia untuk penempatan utama di app store Apple.

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Alexander McQueen berpakaian dan topi bra. Chris Colls / Serlin Associates

Ia mungkin kelihatan aneh bahawa seseorang yang hampir tidak layak sebagai milenium begitu cerdas mengenai trend terkini dalam aplikasi sosial di Lembah Silicon, “mengamalkan” adalah perkataan yang anda dengar diseberang hampir sama seperti “mengganggu” -napi Vodianova adalah Berwayar-melanggan geek yang kini menjadi biasa di TechCrunch Disrupt. Beliau juga mempunyai pelaburan berteknologi yang stabil, termasuk PicsArt dan Prisma, dua aplikasi lukisan dan fotografi. “Saya seorang yang beriman dalam teknologi pintar,” katanya. “Tidak kira apa yang kita lakukan, jika kita mahu menjadi berkesan, kita perlu bekerja dengan teknologi dan bukannya menentangnya.”

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Emporio Armani blazer, blaus, dan seluar. Kasut Louis Vuitton. Chris Colls / Serlin Associates

Pada awal tahun 2017 Vodianova menjadi ahli lembaga dan orang depan untuk Flo, aplikasi kesihatan reproduktif wanita yang menggunakan pembelajaran mesin untuk mengiringi 13 juta pengguna sebulan di bawah jalan merah, merah. Inisiatif awam pertama Vodianova untuk Flo adalah kempen video yang dipanggil “Let’s Talk About It. “Di dalamnya dia memasak dengan rakan-rakan model seperti Doutzen Kroes, Natasha Poly, Maria Borges, dan Alexina Graham mengenai cerita-cerita seram kebocoran, apa yang mereka suka tentang tempoh mereka, sikap lelaki dalam kehidupan mereka ke arah kitaran bulanan mereka, dan sebagainya pada. “Gadis-gadis mempunyai budaya dan pengalaman yang sangat berbeza di rumah yang berkaitan dengan tempoh dan kesihatan reproduktif mereka,” kata Vodianova kepada batu batu apung yang memukul solnya sebagai pedicurist kesukaannya dan mengangguk. “Ada yang sangat bebas dan boleh membincangkannya dengan bapa mereka dan saudara-saudara mereka, tidak ada masalah. Ada yang tidak boleh. Bagaimanakah kita boleh mengharapkan anak-anak kita kurang malu tentang tempoh, baik anak lelaki dan perempuan kita, jika kita tidak? Kerana anak lelaki perlu tahu bagaimana untuk mengatasinya dengan teman wanita mereka juga. “(Pedicurist bersetuju.)

BERKAITAN: Siri Video Baru Natalia Vodianova Menangani Setiap Taboo Tempoh Tunggal

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Versace memotong jaket dan seluar. Anting Salvatore Ferragamo. Kasut Louis Vuitton. Chris Colls / Serlin Associates

Vodianova mula-mula dihidupkan ke Flo-yang, dalam aksen Rusia yang tebal, terdengar seperti “flu-woh” sebagai pengguna. “Saya memuat turunnya kerana selepas Bayi No. 5, saya suka, ‘Saya perlu berehat!’ Saya tidak pernah mendengar aplikasi pengesanan masa lalu, tetapi seorang kawan di Rusia memberitahu saya mengenainya. Forum ini menggalakkan perbincangan tabu dan stigma. Kata-kata yang paling sering anda baca adalah ‘Saya tidak bersendirian’, yang sangat menarik kepada saya. Saya belajar banyak maklumat penting. Suka, saya mempunyai seorang anak perempuan berusia 11 tahun dan pakar sakit puan saya sendiri tidak pernah memberitahu saya bahawa dia boleh mendapat vaksin untuk HPV! “Vodianova menerangkan bahawa kerana pemaju Flo adalah pemimpin dalam kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin, semua kandungan diperibadikan kepada umur dan kesihatan wanita. Dia melabur dalam Flo tidak lama selepas menggunakannya terlebih dahulu dan mengambil tempat di papannya, di mana, sebagai wanita tunggal syarikat, inputnya sangat berharga. “Ia berteknologi!” Katanya. “Terdapat sedikit wanita.” Ketika Vodianova muncul, kandungan Flo masih memerlukan sedikit pengaruhnya, dan dia juga membicarakan penciptanya untuk mengembangkan aplikasi untuk orang lain yang penting. “Antoine, anda tahu, dia mahu tahu apa yang berlaku juga. Lelaki perlu merancang kehidupan mereka mengikut kitaran kami seperti yang kita lakukan. “

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Kalung Versace. Chris Colls / Serlin Associates

Ketika anak-anaknya semakin tua, Vodianova meneruskan perjalanan kepala yang sama dengan setiap ibu yang lain. “Ia benar-benar menakutkan untuk menjadi ibu seorang lelaki muda,” katanya. “Saya tidak bersedia untuk mempunyai anak lelaki dewasa. Lucas hanya bertukar menjadi 16 Disember ini dan pergi menyertai masyarakat berdebat dengan anak-anak dari, seperti, 120 negara lain. Dia terpaksa memakai tali leher dan baju hitam dan menghabiskan hujung minggu, dari 8 pagi hingga 7 malam, berdebat. Ia benar-benar comel. Dia akan pulang dari kerja keras dan melonggarkan tali lehernya, tetapi saya masih berfikir, ‘Apa yang berlaku di sini?’ Pada hujung minggu tidak ada lagi seperti, ‘Hei, orang-orang, mari kita bersenang-senang , ‘dan semua orang berkata,’ Ya! ‘Sekarang anak-anak yang lebih tua semakin serius dengan peperiksaan mereka. Saya kehilangan geng saya! “

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Salvatore Ferragamo jaket dan baju renang atas dan bawah. Kasut Louis Vuitton. Chris Colls / Serlin Associates

Sekalipun mungkin, geng Vodianova membuat kumpulan penguji beta. Tetapi skrin mempunyai batas di sekeliling rumahnya. “Pada hujung minggu fungsi telefon saya hanyalah sebagai kamera,” katanya. “Neva, anak perempuan saya berumur 11 tahun, mempunyai akaun Instagram sendiri, tetapi ia adalah persendirian, jadi dia mempunyai, seperti, 30 pengikut, hanya keluarga dan beberapa kawan. Tetapi sekarang dia menjalankan akaun kucing kita, Galileo, dan yang satu itu awam. Apa yang dia posting pada akaunnya sendiri mendapat sebanyak 10 suka, jadi apabila Galileo mendapat 50, dia sangat teruja! “Pencinta Cat-gambar di luar sana-yang mungkin, anda semua? -Memahami bahawa Galileo_the_cat adalah suapan yang berkualiti. Seperti ibu, seperti anak perempuan.

Natalia Vodianova InStyle fashion shoot
Miu Miu atas, skirt, dan ikat kepala. Chris Colls / Serlin Associates

Jurugambar: Chris Colls. Editor fesyen: Julie Pelipas. Rambut: Nabil Harlow. Solek: Gregoris Pyrpylis. Manicurist: Alyona untuk Balmain Hair Salon.

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, ambil edisi Mac ini InStyle, boleh didapati di gerai surat khabar dan untuk muat turun digital 9 Feb.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 9

map