Cara Mencapai Gaya Ballerina, Menurut Ballerina

Balet for Life - Embed - 3
Inez van Lamsweerde dan Vinoodh Matadin

Mary Helen Bowers

16 Nov, 2017 @ 3:45 petang
Setiap produk kami telah dipilih secara berasingan dan disemak oleh pasukan editorial kami. Jika anda membuat pembelian menggunakan pautan yang disertakan, kami boleh mendapatkan komisen.

Teks berikut adalah petikan daripada Ballet for Life: Latihan dan Inspirasi dari Dunia Ballet Cantik oleh Mary Helen Bowers.

Untuk penari balet, gaya adalah mengenai perataan peribadi dengan bentuk fizikal. Dihayati oleh selebriti dan ikon fesyen seperti Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Natalie Portman, dan Alexa Chung, fesyen balet mempunyai sejarah glamor.

Pakaian klasik, berpakaian dipotong hingga rata-rata dan mengungkapkan, membolehkan siluet yang anggun dan pergerakan yang optimum tanpa memberikan terlalu jauh. Dancewear menawarkan gabungan fungsi dan keseronokan. Pakaian balet direka terlebih dahulu dengan persembahan penari.

Dari baju leher hingga pakaian rajut, setiap bahagian mempunyai tujuan dan peranan khusus dalam almari pakaian penari. Pakaian ketat membenarkan pelbagai pergerakan dan aksen garisan penari, manakala pakaian leotard-sans-tights memamerkan otot-otot yang kuat di kaki penari di studio. Leotard leher sudu mudah menyerlahkan leher swanlike ballerina dan postur yang elegan, kedua-dua berakar pada teras kuat. Pakaian leher lengan panjang memberikan liputan dan kehangatan untuk setiap pelabuhan. Rok bungkus chiffon yang mudah menawarkan lapisan terapung, legam di atas pinggul dan punggung semasa memaparkan kaki. Tutus dan skirt tulle menambah struktur dan formaliti sambil membawa tumpuan kepada kaki yang lebih rendah. Pembuat kaki yang selesa dan seluar pendek bersatu membuat otot panas dan pinggul longgar semasa latihan dan kelas. Selendang balet yang mudah memakai otot belakang tetapi mudah untuk dipakai atau dimatikan tanpa mengganggu solek atau rambut penari sebelum prestasi atau semasa senaman.

Saya suka cara pakaian tarian saya, baik di studio dan keluar, dari musim ke musim. Potongan-potongan klasik seperti flat ballet dan baju bulu lembut menambah keanggunan dan mudah untuk melihat apa pun. Apabila membeli-belah untuk pakaian, skirt, atau pasangan seluar panjang yang sempurna, saya selalu berfikir tentang bagaimana saya boleh bekerja di leotard saya. Roket balet yang disatukan bertukar rupa dari musim panas ke musim gugur, sebagai pelapis pelapis yang mudah untuk senaman serta di bawah hampir mana-mana skirt atau pakaian. 

Legwarmers dengan ketat dengan kasut atau kasut mengambil pandangan yang sama ke dalam musim sejuk. Satin reben dan kulit balerina flat dipasangkan dengan seluar jeans atau skirt A-line membuat penampilan luar penari yang sempurna. Saya sering berhenti di jalan atau kereta bawah tanah apabila saya memakai flat Ballet Beautiful saya.

Ia sentiasa menyeronokkan apabila seorang ibu menunjuk kaki saya dan memberitahu anak kecilnya, “Lihatlah, seorang penari baler!”

Lumina, anak perempuan kita yang lebih tua, benar-benar terpesona oleh kasut balet, baik miliknya dan saya. Tutus juga merupakan salah satu aksesori fesyen kegemarannya, sama ada berpasangan dengan pakaian ketat dan sweater untuk perjalanan ke pasar petani atau di bawah pakaian mewah, gaya petticoat. Lumina memberitahu kami, “Saya mahu pergi bekerja dengan Mommy dan memanjat tangga besar dan memakai kasut balet.” (Studio SoHo kami berjalan kaki kelima dan pendakian jantung yang serius!)

Merekabentuk dan mencipta pakaian tarian telah mencintai saya untuk menari ke seluruh tahap yang lain, melengkapkan proses kreatif dengan fesyen harian saya dan membolehkan saya membawa gaya-gaya balet yang paling saya impikan. Melihat gaya ini pada orang lain adalah lapisan gula pada kek!

Sama ada editor fesyen teratas di studio NYC kami, supermodel seperti Lily Aldridge, Doutzen Kroes, Miranda Kerr, atau Latihan novice Ballet Cantik dengan kami dalam talian, menyaksikan pelanggan kami membuat gaya balet mereka sendiri memberi inspirasi kepada saya untuk melihat fesyen balet melalui mata segar.

Keindahan ikonik Raquel Zimmerman mempunyai tempat yang lembut untuk memotong leotard dan tulle secara klasik, manakala model Imaan Hammam nikmat camisoles hitam dengan pop merah dalam kasut satin. Sementara itu, fesyen gadis-gadis Harley Viera-Newton dan Alexa Chung meletakkan setem mereka sendiri yang unik pada gaya penari ballerina, sambil menghiasi reben sandal mereka dan melemparkan mereka ke bahu mereka untuk melihat post-latihan yang sentiasa bergaya.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

43 − = 40

map