Gaun Terbaik dan Boots Fall, Ditunjukkan oleh Supermodel Mariacarla Boscono

Jika model Mariacarla Boscono pernah mahu mengubah karier, dia akan membuat jurucakap hebat untuk Rom. “Ia adalah syurga,” katanya tentang bandar asalnya, di mana dia dan anak perempuannya, Marialucas, 5 tahun telah hidup selama tiga tahun yang lalu. “Apabila anda keluar untuk makan malam, tiada siapa yang melihat telefon mereka. Pergi ke rumah telah membantu saya menyambung semula dengan perbualan yang terlibat dan makanan yang baik-saya telah meletakkan sedikit berat tetapi tidak pernah menjadi lebih bahagia. “

VIDEO: Model Lelaki Baca Puisi Romantik

Sesungguhnya, Boscono terasa tenang semasa kami duduk untuk wawancara ini pada malam musim panas yang berangin. Lelaki berusia 36 tahun itu, yang memakai kombinasi baju kurus hitam dan Miu Miu mary janes, bercakap dengan terang, ketawa keras, dan minum segelas Champagne dengan udara dari seseorang yang hidup la dolce vita. “Ceria,” katanya, memberikan roti ketiga kami dalam masa 15 minit. “Lihat, inilah yang berlaku apabila anda bekerja dengan orang Itali!”

TK
Pakaian Prada; Topi Albertus Swanepoel; Selendang Loro Piana. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

Dia yang pertama mengakui bahawa dia tidak selalu begitu hebat. Semasa zaman kanak-kanaknya, Boscono berpindah dari negara ke negara-A.S., Thailand, Kenya-sebagai ibu bapanya yang bebas-nya mengambil pekerjaan yang ganjil yang membolehkan mereka melakukan perjalanan. Dia menggambarkan tempoh itu sebagai pengalaman “cantik tapi terpencil” yang dibelanjakan dalam syarikat orang dewasa dan dua orang kakaknya yang lebih tua. Sewaktu dia ditempatkan semula di Kota Abadi pada usia 14 tahun, dia telah membina satu identiti sebagai orang asing dari luar. Malah di rumah julukannya adalah Calimero, selepas sebuah kartun Itali-Jepun tentang ayam hitam yang hidup dalam keluarga burung kuning. “Ini kisah hidup saya,” katanya. “Saudara-saudara saya berdua tinggi, dengan rambut berambut terang dan mata hijau, sementara saya kecil dan gelap.”

TK
Pakaian dan skirt Tod; Cap Capas dari Pusat JJ Hat; Céline boots. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

Rakan keluarga dan bekas jurufoto Fellini Mimmo Cattarinich, bagaimanapun, melihat sesuatu yang lain. “Dia fikir saya mempunyai wajah yang sangat menarik dan bertanya kepada ibu saya jika dia boleh menembak saya. Saya akan melalui tempoh yang cemberut di mana saya hanya memakai hitam, jadi dia berkata, ‘Sudah tentu! Mungkin itu akan menjadikannya lebih baik. ‘”Ia lebih daripada itu. Gambar-gambar itu, yang dilihat di pejabat Cattarinich oleh pengarah pemutus Milan, membawa kepada debut model Boscono 1997, dan akhirnya merupakan kontrak eksklusif, dengan Comme des Garçons.

TK
Jacquemus coat; Topi Albertus Swanepoel; Selendang Loro Piana; Butang Row. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

“Saya tiba di pekerjaan pertama yang cuba menyalurkan Claudia Schiffer dari iklan Versace, memakai kasut tumit tinggi, miniskirt, dan asas oren dengan serbuk putih di atas jerawat remaja saya,” katanya, dengan gembira mengingat kengerian yang dirasakannya ketika pereka label itu, Rei Kawakubo, bertukar-tukar getup untuk pakaian hitam seperti karung dan cat muka putih. “Saya mengambil sedikit masa untuk menyedari bahawa keindahan fesyen lebih daripada sekadar cantik-ia mengenai inspirasi, transformasi, dan seni.”

TK
Pakaian, anting-anting, tali pinggang dan kasut Alexander McQueen; Cap Capas dari Pusat JJ Hat. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

Kejatuhan Boscono ini akan mencatat dua dekad dalam perniagaan dan merancang untuk meraikan pencapaiannya dengan parti besar. Tetamu kehormat yang dijamin adalah kawan baiknya dan kolaborator kreatif, Riccardo Tisci. Walaupun mereka sering berbual-bual (“Kami suka melawan segala-galanya!” Katanya), kedua-duanya tidak dapat dipisahkan sejak tahun senior perancang di Central Saint Martins di London. Berikutan tamat pengajiannya, dia juga memujuk beberapa rakannya (termasuk rakan-rakannya yang berjisim 90an Karen Elson dan Natasha Poly) untuk berjalan-jalan dengan pertunjukannya secara percuma, banyak kekacauan rumah yang lebih mantap.

TK
Céline dress and boots; Topi Albertus Swanepoel. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

“Para pereka kecewa kerana mereka membayar kerja dari orang yang sama,” dia masih ingat. “Saya berkata, ‘Jika ada masalah, teruskan dan batalkan saya dari persembahan anda.’ Sudah tentu mereka tidak akan kerana saya adalah gadis musim ini. Saya sangat feisty-tetapi saya mahu semua orang melihat dia bintang. “Sokongan beliau yang tidak berbelah bahagi telah membuahkan hasil: Semasa tempoh 12 tahun berikutnya Tisci di Givenchy, dia menjadi musi de facto jenama, mengukuhkan kedudukannya sebagai pergi ke gadis yang bergaya gothic, gelap.

TK
Pakaian Proenza Schouler; Topi Capas dari Pusat JJ Hat (sekitar leher); Butang Row; Cincin, dipakai sepanjang masa, sendiri. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

Akhir-akhir ini, dia sangat selektif ketika memilih projek-projek baru, pertunjukan ceri-ceri sehingga dia dapat terus menjadi ibu kepada Marialucas. Dia saat ini menghadapi jenama kosmetik Itali Borghese dan menjadikan catwalk cameo sekali-sekala, seperti yang dilakukannya pada bulan Julai untuk rancangan couture musim gugur Chanel 2017. Tetapi tidak kira betapa menuntut kerja, Boscono teruja untuk mendapati bahawa selepas masa ini dia masih menyukainya. “Anda tahu, saya bukan wanita paling cantik di dunia, tetapi saya 100 peratus gembira berada di sini,” katanya dengan ketawa. “Ini kerja yang baik!”

TK
Pakaian dior; Tali pinggang Alexander McQueen; Cincin dan gelang Bottega Veneta; Topi Albertus Swanepoel (di tangan); Butang Altuzarra. Gambar oleh Phil Poynter / Serlin Associates.

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, ambil InStyle‘s Isu September, pada gerai surat khabar dan boleh didapati untuk muat turun digital 11 Ogos.

Jurugambar: Phil Poynter. Editor Fesyen: Vanessa Chow. Rambut: Peter Gray untuk Agensi Utama. Makeup: Christopher Ardoff untuk Jabatan Seni. Manicure: Kelly B. untuk De Facto. Tetapkan reka bentuk: Daniel Graff untuk Artis MHS.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

54 + = 56

map