Kenapa Kami Cinta dengan Alice + Koleksi Fesyen Diilhamkan oleh Olivia Basquiat

Ringkasnya: Stacey Bendet dilakukan dengan betul oleh Jean-Michel Basquiat. Bagi perkongsiannya dengan CFDA, pereka Alice + Olivia membayar penghormatan fesyen yang benar kepada ahli Neo-ekspresionis, artis pusat bandar yang sejuk, memetik unsur-unsur ikonik dari karya-karya seni jalanannya, seperti mahkota emas, melalui kanta biasa estetik aneh. 

“Saya sentiasa menjadi peminat utama karya Basquiat dan kreativiti di dunia, dan semuanya bermula apabila saya bercakap dengan Tamra Davis, yang mengarahkan dokumentari Basquiat Anak Radiant, dan dia memaklumkan saya kepada yayasan itu, “kata Bendet kepada kami.” Ini adalah kerjasama impian mutlak saya, dan saya benar-benar mahu mengambil karya seninya dan membawanya hidup dengan cara yang benar-benar tiga dimensi-bukan hanya pakaian, tetapi dunia.”

Bendet menganggap semuanya-cara yang digunakan oleh Basquiat untuk mengunci butang di bawah baju atau bagaimana dia akan melukis pada pakaian Armani-dan menterjemahkan butiran gaya hidup mereka ke dalam koleksi. Sebuah “Beat Bop” yang berputar-putar bercahaya di dalam kegelapan sebagai mengantuk untuk kehidupan malamnya, pakaian ruffled biru mentah bermata bersama-sama untuk meniru karya seni gaya kolaj Basquiat, dan rujukan literal kepada lukisan kegemarannya seperti “Notari “(1983) dan” Dalam Bahasa Itali “(1983), tidak dicetak, tetapi mempunyai manik dan sulaman yang rumit. 

BERKAITAN: Barisan Pakaian Baru Zendaya Akan Membuat Anda Cinta Dia Lebih Banyak Lagi

“Setiap bahagian benar-benar mengenai sebahagian hidupnya,” katanya, “dan sebahagian daripada proses seninya.” Koleksi kapsul 17 keping (kini boleh didapati di aliceandolivia.com dan kedai Alice + Olivia, dan 50 peratus hasil dari item pilih akan disumbangkan kepada CFDA untuk menyokong inisiatifnya untuk membangunkan bakat baru dan baru muncul. 

Alice and Olivia BASQUIAT EMBED 1
ihsan

Dihiasi rok bola baju dicetak, $ 1,295; aliceandolivia.com

Alice and Olivia BASQUIAT EMBED 2
ihsan

Pakaian maxi ruffle pinggang, $ 1,195; aliceandolivia.com

Alice and Olivia BASQUIAT EMBED 3
ihsan

Pakaian bercetak A-line, $ 395; aliceandolivia.com

Alice and Olivia BASQUIAT EMBED 4
ihsan

Cetakan atas bercetak, $ 250; aliceandolivia.com

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

93 − 90 =

map