Saya Tidak Pakai Suit Mandi Selama 13 Tahun dan Sekarang Saya Model Mereka

Saya masih ingat kali pertama saya pergi dan memilih pakaian mandi saya sendiri. Saya berusia 12 atau 13 tahun dan nenek saya membawa saya ke Tentera Laut Lama. Ini sebelum mereka mempunyai bahagian bersaiz rasmi, tetapi saya fikir saya adalah saiz 12 wanita, yang mereka naik. Pakaian renang yang saya pilih adalah biru dan ia adalah bikini. Sebenarnya, ia adalah seluar pendek dan topi bikini. Saya sangat menyukainya. Saya telah menemui pakaian renang yang sesuai dengan saya! Saya berasa baik!

BERKAITAN: Tess Holliday: Adakah Things Changing Atau Fesyen Hanya Menjadikan Diri Sendiri Di Kembali?

Saya cukup yakin sebagai seorang kanak-kanak sehingga akil baligh; sehingga tubuh saya mula berubah dan saya menyedari saya tidak kelihatan sama persis dengan semua orang di sekeliling saya. Perbuatan membeli-belah itu sendiri tidak traumatik. Trauma, untuk saya, datang selepas saya benar-benar membeli benda itu. Saya merasa baik di bilik persalinan, tetapi malangnya perasaan itu tidak bertahan lama. Saya bercakap mengenai perkara ini dalam buku saya, tapi itu kali terakhir saya memakai bikini sehingga saya berusia 24 atau 25 tahun.

Tess Holliday
Tess Holliday

Keseronokan saya pada mulanya dirasakan ketika memakai dua keping pertama saya pudar dan semakin parah ketika saya bertambah tua. Sebagai seorang remaja, saya akan sentiasa memakai sesuatu yang lebih besar daripada pakaian mandi saya, walaupun saya membesar di Selatan di mana ia sangat panas. Saya akan pergi ke taman air bersama keluarga saya dan saya akan memakai seluar pendek papan dan baju T-shirt. Saya berasa sangat malu tentang badan saya pada masa itu. Dan jujur, saya tidak gemuk. Saya gemuk sekarang, tetapi membesar, saya mempunyai buah dada besar dan pantat besar. Saya mempunyai badan. Dan saya malu kerana semua orang di sekeliling saya tidak kelihatan seperti itu. Saya mahu menutup sehingga saya dapat “memperbaiki badan saya.” Dan kemudian, mungkin, saya akan menunjukkannya.

Selepas bertahun-tahun perasaan malu, saya dapati model dan badan positivity, yang membawa saya untuk mencari pakaian renang yang sesuai dan akhirnya mengubah keseluruhan pandangan saya. Saya mula model lapan tahun lalu. Pada masa itu, tidak banyak pilihan baju renang untuk badan bersaiz plus. Kini, saya mempunyai lebih dari 100 bikini. Nah, saya ada. Baru-baru ini saya menyingkirkan sekumpulan.

Tess Holliday Swim - Embed - 1
Kimberley Gordon

Tetapi walaupun saya boleh memiliki (dan dengan bangganya memakai) semua orang bikini sekarang, saya masih ingat bagaimana saraf saya apabila saya lakukan kempen berenang pertama saya. Ia adalah dengan Alpine Butterfly Swim, garis pakaian renang yang berpangkalan di Venice Beach, California yang dibuat untuk memperkasakan wanita dari semua saiz.

Terdapat satu anggapan apabila anda menyewa “Tess Holliday” untuk menembak yang saya hanya akan berjalan di atas dan merasa hebat. Realitinya adalah hari yang kita ditembak, saya baru sahaja mendapati bahawa saya mempunyai postpartum yang teruk dan saya tidak merasa baik dalam badan saya. Tetapi saya meletakkan pakaian renang pada (yang patut!) Dengan semua rambut dan solek (yang saya tahu adalah mewah), dan saya melihat diri saya dan berfikir, ini tidak seburuk seperti yang saya fikir ia akan menjadi.

Tess Holliday Swim - Embed - 2
Kimberley Gordon

Pengalaman itu membantu saya memfokuskan semula tenaga saya, dan saya boleh mengatakan bahawa saya berada di tempat yang lebih baik sekarang. Saya mendapat gambar comel daripada itu, sebuah syarikat pakaian renang baru yang saya suka, dan seorang kawan yang hebat dalam pengasas jenama. Ia bagus pada akhirnya. Tetapi sudah tentu sukar apabila tugas saya muncul dan berasa baik dalam apa yang saya pakai. Saya akan berbohong jika saya mengatakan bahawa setiap kali saya memakai pakaian renang saya merasa yakin. Saya tidak.

Tess Holliday Swim - Embed - 3
Kimberley Gordon

Saya taksub dengan pakaian renang sekarang. Tetapi ia adalah kerana saya mempunyai akses yang unik kepada mereka yang saya tidak mempunyai sebelum ini dan bahawa kebanyakan wanita masih tidak benar-benar mempunyai. Melalui pemodelan dan sedar badan positivity saya melihat pengaruh dan model lain memeluk cara yang mereka melihat dalam saman mandi dan saya fikir jika mereka boleh melakukannya, saya boleh melakukannya.

Dan ya, terdapat banyak pereka dan jenama yang telah mula melayani wanita bersaiz plus. Tetapi saya juga menyedari betapa bernasib baik saya melalui kerja saya dan mengikuti orang-orang di media sosial untuk mempunyai aksesibiliti ini untuk menemui jenama tersebut. Jujurlah: Terdapat beberapa pakaian renang di sana di dunia dan kebanyakannya tidak memenuhi pelbagai jenis badan bersaiz plus.

Tess Holliday

Ini tidak menghalang saya. Kadang-kadang saya akan mengambil peluang dan memerintahkan sesuatu. Saya akan melihat perkara dan, sebagai model, saya akan tahu ia tidak akan kelihatan seperti saya pada wanita di laman web ini, tetapi saman itu akan tiba dan ia tidak akan kelihatan atau merasakan yang sama pada badan saya dari jauh . Saman pinggang tinggi tidak akan mempunyai “pinggang tinggi.” Ia akan terlalu rendah. Satu keping untuk wanita ditambah cenderung mempunyai torsos pendek yang canggung. Banyak jenama yang tidak mengambil kira perut kami, pinggul kami, punggung kami. Dan bahagian atas yang mempunyai tali kecil itu di belakang dengan, seperti, satu cangkuk? Lemak belakang saya berjalan di atasnya dan ia kelihatan seperti topi bikini saya terapung pada saya.

Seberapa banyak yang saya nak hantar gambar ini & bercakap tentang bagaimana panas saya melihat (��) Saya tahu y’all akan bercakap tentang tatu saya & yang sejuk jadi saya akan berbicara tentang mereka! Lengan kanan saya ditato oleh kawan sayangku @nikkohurtado �� Tidak ada orang yang melakukan realisme seperti yang dilakukannya & menangkap butir-butir kecil yang benar-benar membawa tato beliau untuk hidup. Dia seperti saudaraku kerana kami berhujah, membanggakan siapa yang mempunyai pengikut yang lebih ramai (tidak seorang pun dari kami yang benar-benar peduli tetapi kami berdua bersaing dengan persaingan) dan memberi nasihat masing-masing tentang menjadi bos kamu sendiri ���� Now Sekarang saya dapat menjalani hidup dengan Dolly, Ilahi, Mae West & Miss Piggy pada saya & berharap menjadi badass seperti mereka! Jika anda ingin mendengar lebih lanjut tentang tatu saya, anda boleh membaca buku saya! Terima kasih lagi Nikko, kini mari selesai lengan saya �� Siapakah wanita yang memberi inspirasi kepada anda? #effyourbeautystandards

Jawatan yang dikongsi oleh T E S S �� (@tessholliday) pada

Sebagai keutamaan peribadi, saya tidak pergi membeli-belah untuk pakaian mandi secara peribadi. Semua pakaian mandi saya sejak saya mula memakainya lagi telah dibeli secara dalam talian. Saya telah menemui jenama yang saya tahu saya suka dan saya akan memesan mereka. Sesetengah syarikat cukup baik untuk menghantar saya beberapa pakaian renang dan saya melihat mana yang berfungsi untuk badan saya. Tetapi mungkin ada dua kedai fizikal yang boleh saya fikirkan bahawa saya boleh mencuba barangan.

Saya tahu bahawa badan saya bukan standard. Tetapi perlu ada sedikit lagi pemikiran dan akauntabiliti yang dimasukkan ke dalam membuat pakaian renang yang sebenarnya berfungsi untuk badan kita. Saya fikir ada ketakutan. Saya fikir jenama tidak melihat dengan jelas bahawa ada pasaran untuk kita. Dan jika mereka melakukannya, mereka hanya menggunakan jenis ditambah model tertentu dan sering kali wanita yang sama tepat: seorang wanita yang kencang. Ia tidak menunjukkan apa yang majoriti wanita di Amerika Syarikat atau dunia kelihatan seperti.

Ia mengambil masa satu pasukan melihat ini termenung �� @alpinebutterflyswim @wedreamoficecream @leahdarcymakeup @eddie_cook @flowergirllosangeles @lorephillips @olga_caro_ @ lucy.pilz @ emilie.luna ��✨��✨��✨��✨��✨��✨��✨��✨��✨

Jawatan yang dikongsi oleh T E S S �� (@tessholliday) pada

Saya melakukan tembakan di pantai baru-baru ini dan saya berada di satu bahagian. Saya berjalan di seberang pasir ke menara lifeguard dan saya rasa seperti orang yang menatap saya. Dan mereka tidak. Penggemar ini datang kepada saya dan saya bersumpah dia akan mengatakan sesuatu tentang apa yang saya ada dan dia tidak. Saya sedar ia hampir selalu semua di kepala saya. Dan itu adalah perkara yang sama saya memberitahu rakan-rakan saya yang lain, iaitu ketika anda pergi ke pantai, menikmati hakikat bahawa anda berada di sana menikmati masa. Kerana realiti itu, seseorang dapat melihat anda dalam saman mandi dan berfikir betapa hebatnya anda melihat, dan persepsi anda boleh jadi anda kelihatan menjijikkan. Ini biasanya bukan persepsi orang. Ya, saya mempunyai orang yang menertawakan saya di pantai. Saya mempunyai orang yang menunjuk saya dari dermaga. Saya hanya memilih untuk mengabaikannya kerana saya sudah berlalu. Tetapi ia tidak bermakna bahawa beberapa hari tidak lebih mudah daripada yang lain.

Seorang kawan saya yang berusia pertengahan 40-an menghubungi saya dan memberitahu saya bahawa dia tidak pernah memakai baju renang secara praktikal sepanjang hayatnya. Dia pergi ke Mexico dan meminta saya untuk membantunya membeli pakaian. Saya memberikan beberapa pilihan kepadanya. Dia memilih satu yang dia sayangi. Dia pergi ke Mexico. Dua gadis muda di resort itu ketawa dan berkata mereka tidak percaya dia mengenakan guaman seperti itu. Kawan saya menghantar saya:

“Saya pergi ke cabana saya, mengambil balut saya, semasa saya berjalan dengan saya mendengar,” Oh Tuhan saya. Saya tidak boleh mempercayainya. “Dan bunyi bising ayam dan mereka semua terkejut. Saya memakai penutup di bahagian bawah. Saya segera berbalik dan kembali ke cabana saya, melepaskan penutup dan berjalan kembali dengan mereka. Saya berhenti di hadapan mereka. Bent seperti seolah-olah saya menjatuhkan sesuatu dan tinggal [membongkok] dengan cara itu lebih lama daripada yang diperlukan. Saya berdiri, berpaling, tersenyum kepada mereka, dan terus berjalan. “

Anda perlu pergi ke sana dan mencari pakaian renang yang anda rasa sihat. Jika anda suka banyak sokongan, dapatkan pakaian renang dengan banyak sokongan. Jika anda mahu sesuatu yang licin, mereka juga membuatnya. Terdapat banyak pilihan sekarang. Anda tidak perlu menyembunyikan jika anda tidak mahu. Menyedari bahawa jika orang menatap, mungkin itu kerana mereka fikir anda kelihatan hebat. Dan jika mereka menjadi negatif, baik, beri mereka sesuatu untuk menatap.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 9

map