Slide Terbaik untuk Kaki Anda, Menurut Podiatrist

Sihat Slides Lead
Getty

Andrea Cheng

Jul 17, 2016 @ 2:00 petang

Ia rasmi: Musim panas 2016 adalah musim slaid. Mereka bergaya dan mereka tidak mudah, sama ada di dalam pakaian dan estetik. Malangnya, slaid juga menjadi jenis sandal terburuk untuk kaki anda. Podiatri Dr. Emily Splichal pertama kali memaklumkan kami kepada fakta kecil yang menyenangkan pada musim panas lalu apabila dia menunjukkan bagaimana flip-flop tidak sihat adalah: “Oleh kerana mereka tidak dilekatkan pada kaki, jari-jari kakinya cengkeram ke atasnya apabila anda bergerak, yang mengubah cara awak berjalan.” Sandal yang sihat? Yang mengunci di sekeliling pergelangan kaki. 

Oleh kerana logik akan menentukan, diagnosis teori-slash-perubatan yang sama akan digunakan untuk slaid, kerana, jujurlah, mereka pada dasarnya adalah versi penggulung flip-flop. Kami memanggil Splichal, yang mengesahkannya dan terus menambah bahawa mereka juga “menimbulkan risiko ketidakstabilan atau salah guna yang menyebabkan kecederaan kaki.” Um, yikes. Tidak juga sandal diluluskan ortopedik, seperti Birkenstocks, dikecualikan daripada keadaan yang membimbangkan ini.

Tetapi jika anda tidak boleh dihalang daripada sesuatu seperti kecederaan bodoh, ia sekurang-kurangnya bermanfaat untuk mengetahui slaid yang harus anda pakai dan yang harus dielakkan. Tidak semua dari mereka dipotong dari kain yang sama, jadi untuk bercakap. Kami memberikan Splichal senarai gaya tanpa backless yang berbeza, dari pancuran mandian Adidas ke slaid slaid Gucci, dan dia meletakkan mereka dari “paling sihat” (seperti yang lebih rendah dari kejahatan) kepada yang tidak sihat (hanya jahat yang jahat). Tinjau ke bawah untuk melihat gaya mana yang jatuh di mana dalam urutan kesihatan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 54 = 63

map