The Do’s and Don’ts of Trying on Shoes

Pembelian kasut adalah satu aktiviti yang mulia. Pada hari yang baik, ia adalah sesuatu yang langsung dari tempat kejadian filem-anda berjalan masuk, anda diperlakukan seperti VIP, dan anda, mudah-mudahan, berjalan kaki dengan tumit impian atau rata atau boot yang telah anda lihat selamanya. Tetapi pada hari yang buruk, sebuah kedai yang penuh sesak, sebuah pasukan jualan pendek yang ramai, dan inventori dengan apa-apa dalam saiz anda boleh mengubah pengalaman yang mengecewakan menjadi pengalaman pahit yang penuh kenikmatan-cukup untuk memberikan belanja kasut IRL rehat (sementara, tentu saja ).

Tetapi sebaliknya keadaan sebentar dan masuk ke kasut orang lain, jadi untuk bercakap. Rakan-rakan jualan ini harus berurusan, baik, kami, dan tidak ada yang mulia tentang hal itu, yang kami pelajari ketika kami meninjau lantai. Ya mereka adalah dalam perkhidmatan pelanggan, tetapi ada hal-hal tertentu yang boleh kita lakukan pada akhirnya untuk membantu mengurangkan kesusahan. Dari memastikan kebersihan diri adalah setanding dengan menjadi baik, ini adalah yang dilakukan dan tidak mencuba pada kasut. 

Ingat Peraturan Emas: “Kami adalah dalam perkhidmatan pelanggan, tetapi ia adalah khidmat pelanggan, yang bermaksud kita bukan hamba, “kata Dana Aponte, pengurus kedai di Aldo.” Kadang-kadang kita mendapat orang-orang yang merangkak jari-jari kita dan itu benar-benar kasar; ia membuatkan kita tidak mahu melakukan pekerjaan kita dengan betul. Saya tidak mahu membantu anda sekiranya anda akan bersikap kasar kepada saya. “

Jangan Harapkan Kedai Membawa Saiz Anda: “Anda akan kecewa jika anda menganggap kami akan mempunyai semua saiz,” kata Jose Fernandez, pemegang saham di Stuart Weitzman. “Ini runcit dan kami mendapat bekalan tertentu. Kami tidak dapat membantu anda jika anda kecewa kerana kami tidak mempunyai saiz anda.”

Adakah Cuba pada Kasut pada Paparan: “Sekiranya saiz anda, maka ya betul-betul baik untuk mencuba kasut paparan,” kata Rimma Boutsenko, pakar di jabatan Salon Shoes di Bloomingdale. “Jika bukan ukuran anda, tanya, dan kami akan membantu anda.” Malah, Mohamed Khawatmi, seorang rakan jualan di Cole Haan, menggalakkan mencuba memaparkan: “Ia menjadikan tugas saya lebih mudah dan bukan perlu pergi ke belakang dan merebutnya.”

Adakah Pastikan Kaki Anda Bersih: “Jika kaki anda bau atau haram, letakkan kaus kaki sebelum mencuba kasut, kerana jika anda tidak membuat pembelian, orang lain akan mencuba pasangan itu,” kata Aponte. “Kami telah melihat segala-galanya-kuku jari kaki yang hilang, kuku yang terlalu banyak, semuanya pastikan mereka dibasuh, bersih, supaya mereka tidak berbau, kebersihan diri adalah yang besar.” 

BERKAITAN: Etiket Bilik Berpakaian: Do dan Larangan Mencuba Pakaian

Jangan Berkelip Jika Anda Tidak Memiliki Pedicure: “Sesetengah pelanggan yang sedar dan meminta maaf kerana tidak mempunyai pedikur, tetapi tidak penting kepada kami-kami melihat kaki, kami berurusan dengan kaki setiap hari,” kata Fernandez. Tambahan pula, Khawatmi membuat satu perkara yang baik: “Anda tidak harus menilai jika anda dalam jualan-bagaimana jika mereka mempunyai masalah kesihatan dan tidak boleh dapatkan pedikur? Kemudian, anda orang yang kelihatan buruk. “

Jangan Takut untuk Memohon Nylon: Jika anda mencuba untuk mencuba kasut tanpa sebarang halangan, dengan segala cara, minta persatuan jualan untuk sepasang pedas, atau stoking nilon, walaupun mereka tidak menawarkannya. “Kebanyakan kedai runcit yang menjual kasut membawa stoking nilon,” kata Aponte. “Kebanyakan orang akan melepaskan kaus kaki jika mereka mencuba sandal, tetapi ia tidak biasa untuk orang bertanya apabila mencuba kasut atau kasut tertutup.” Sesetengah kedai, seperti Cole Haan, mempunyai dasar yang mengharuskan semua pelanggan untuk mencuba kasut dengan kaus kaki nilon untuk tujuan kebersihan, jadi semak dengan rakan sekutu terlebih dahulu sebelum tergelincir pada pasangan. 

Jangan berasa bebas untuk membawa stoking anda sendiri: “Jika anda cuba boot, contohnya, dan anda mempunyai kaus kaki tertentu dalam minda yang lebih tebal daripada pasangan nilon, kemudian masukkannya,” kata Fernandez. “Anda akan berasa lebih baik untuk boot itu.”

Kedai dengan Tujuan: “Sesetengah orang berteriak jika mereka berada di sana untuk bermain-main, orang yang mencuba lapan, sembilan, atau sepasang sepasang kasut tanpa niat untuk membeli mereka, yang boleh menjejaskan,” kata Aponte. “Apabila itulah kami akan membatasinya dan biarkan mereka mencuba tiga pasang pada satu-satu masa, jika tidak, kami akan menunggang dengan 20 kasut di lantai, yang boleh menyebabkan kasut campuran dan kecurian.” Terdapat beberapa pengecualian, nota Aponte, seperti jika seorang pelanggan memakai saiz istimewa, mengatakan 11 dan mencari kasut hitam, maka mereka akan mengeluarkan semua kasut hitam dalam saiz itu. Dan tentu saja, setiap kedai berbeza. Fernandez berkata dalam pengalamannya, dia membiarkan seseorang mencuba sebanyak 16 orang. 

Jangan Buang Barang di mana-mana: “Pengecas haiwan kesayangan terbesar saya adalah apabila pelanggan mengambil segala-galanya dari kotak dan melemparkan semua kertas dan bahan pembungkus di atas lantai,” kata Khawatmi. “Ia menjadi kekacauan besar ini, dan saya perlu membersihkannya.” 

Adakah Biarlah Associate Jualan Anda Ketahui Jika Anda Tidak Membeli Kasut: “Betul jika sekurang-kurangnya, letakkan kasut di atas kotak selepas anda mencuba, terutama apabila sibuk, kerana kami mempunyai saiz dan warna campuran,” kata Aponte. “Dan penting untuk memberitahu kami kerana kami boleh membersihkannya dengan segera. Jika tidak, kami mungkin tidak perasan bahawa anda tidak membayar untuk kasut dan boleh dicuri dengan mudah.”  

9 Kasut Peralihan untuk Membantu Anda Segue Dari Musim Panas ke Kejatuhan

Jangan Bimbang Tentang Membungkus Kotak: “Anda tidak perlu meletakkan kasut di dalam kotak, kerana tugas kami,” kata Fernandez. “Tetapi jika anda memasukkannya semula ke dalam kotak, kami akan sentiasa menghargainya.”

Adakah Cuba Pada Kasut di Lantai Kayu: “Kasut kulit pada kasut licin di permaidani,” kata Fernandez. “Kami sentiasa mencadangkan mencuba kasut pada kayu keras, untuk rasa yang lebih baik dan lebih baik.”

Jangan Mengembara ke Jabatan Lain: Jika anda membeli-belah di sebuah gedung membeli-belah, tinggal di kawasan umum. Tetapi jika anda mahu mencuba kasut dengan pakaian dari lantai yang berbeza, Boutsenko berkata untuk membiarkan rakan sekutu jualan tahu. 

Adakah Mengakui Akibat Pemesanan Online: Tidak ada yang salah dengan mencuba kasut di kedai dan membeli secara dalam talian, tetapi ia mengecewakan bagi rakan jualan, terutamanya apabila mereka sedang menjalankan tugas. Juga, ia memberi kesan kepada keuntungan bata-dan-mortar. “Jika orang terus membuat pembelian dalam talian, ia mengurangkan lalu lintas, dan ia menyakitkan kedai,” kata Aponte. “Ia menjejaskan sewa, daftar gaji, semua orang, dan itulah sebabnya begitu banyak kedai yang ditutup.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map