11 Ketua Pegawai Eksekutif Perempuan Yang Memecahkan Hambatan di Tempat Kerja

tk
Getty (3)

Olivia Bahou

Mac 03, 2017 @ 12:00 petang

Walaupun wanita masih mempunyai cara untuk mencapai keseimbangan sebenar di tempat kerja, sebagai penghormatan kepada Hari Wanita Antarabangsa, kami ingin menonjolkan 11 orang eksekutif yang berkuasa yang mendorong kami ke hadapan. Dari produk kecantikan kepada bahan makanan dan gergasi teknologi, dapatkan tahu CEO wanita yang memimpin beberapa syarikat terbesar di dunia.

Sebagai contoh, ambil Indra Nooyi. Ahli perniagaan kelahiran India (di atas pusat) adalah menerajui PepsiCo, salah satu syarikat makanan dan minuman terbesar di seluruh dunia. Selain menjalankan perbadanan multinasional, pihak eksekutif juga mendapati masa untuk bercakap tentang isu-isu wanita, terutamanya selepas pilihan raya presiden 2016.

VIDEO: 11 Wanita Terkenal dalam Pemberdayaan Perempuan

 

“Berani kami bercakap tentang wanita dengan cara itu,” katanya pada majlis itu New York Times Persidangan Dealbook di Manhattan selepas Donald Trump dipilih sebagai presiden. “Perkara pertama yang perlu kita lakukan adalah memastikan semua orang yang tinggal di Amerika Syarikat bahawa mereka selamat.”

Bercakap tentang seorang bos yang kuat. Tetap menatal untuk 10 lagi CEO wanita yang memecah siling kaca.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

95 − = 91

map