Anda Akan Mencintai Jenama Tekstil Rumah Mampan dan Etika Ini

Mana-mana jenama yang mampan atau dibuat secara etika mempunyai perhatian kita dari get-go. Oleh itu, apabila pembekal pakaian tekstil rumah, MINNA (yang jatuh ke dalam kedua-dua kategori tersebut) datang ke radar kami, kami tahu ini adalah satu untuk menonton.

Pereka Sara Berks menarik inspirasi untuk kerjanya dari seni feminis, Bauhaus, kerajinan tradisional, dan tekstil vintage, jadi ini bukan rekaan rata-rata anda. Koleksinya termasuk segala-galanya dari selimut dan tuala pantai untuk permaidani dan bantal (kami suka yang berjalin!). Bukan sahaja setiap bahagian dalam garis super unik, backstory MINNA hanya seperti rad, dan berfungsi sebagai peringatan tentang perkara-perkara luar biasa yang boleh terjadi apabila kita mengikuti hawa nafsu kita.

Kami bercakap dengan pengasas mengenai kesukaannya-perjalanan, kedai kreatif, kemampanan, dan akhirnya, jenama dan apa yang mendorongnya memulakannya. Baca di bawah untuk melihat apa yang dia katakan.

VIDEO: Mandy Moore Debutkan Koleksi Hiasan Baru Baru

Tiga tahun yang lalu, Berks tidak puas hati dengan tugas korporatnya dan memutuskan untuk melakukan sesuatu mengenainya. “Saya bekerja di dunia reka bentuk digital selama bertahun-tahun dan merasa sangat terbakar” katanya. “Saya meninggalkan tanpa sebarang pelan tetapi fokus kepada diri sendiri, seni saya, dan bebas. Saya jatuh ke tenunan dan menyedari bahawa saya sangat menyukainya, terutamanya yang mampu bekerja dengan tangan saya.”

Feminis Textile Brand - 2
George Underwood

Selepas mengambilnya dan mencuba tangannya di freelancing (dia membuat beberapa keping sejenis untuk jenama seperti Need Supply, One Kings Lane, dan Nasty Gal), dia masih tidak merasa dia bekerja di bawah yang paling model perniagaan yang mampan. “Saya bermimpi dapat melakukan perjalanan ke dunia dan bekerja dengan pengusaha untuk membuat barang-barang yang berfungsi,” jelasnya. “Saya tahu saya ingin bekerja dengan orang ramai, bukan kilang, dan memberi tumpuan kepada sambungan dan perkara yang ketara-sesuatu yang saya kurang berkesudahan dalam dunia reka bentuk digital. Pada masa saya bercakap bahasa Sepanyol sedikit dan mengetahui tekstil yang menakjubkan di kampung-kampung Mexico dan Guatemala, jadi mereka kelihatan seperti tempat terbaik untuk pergi. “

BERKAITAN: Label Baru Maggie Marilyn Adalah Jenama Lestari Anda Telah Menunggu

Oleh itu, Berks melompat iman dan memulakan perjalanan ke Mexico dan Guatemala, di mana dia mula bekerja dengan artis tempatan di sana, dan akhirnya membawa MINNA hidup. “Saya bekerjasama rapat dengan koperasi-koperasi artisan kecil di Mexico, Guatemala dan Uruguay,” pereka memberitahu kami. “Terdapat dua keluarga khususnya yang saya bekerja dengan lebih dekat selama dua tahun yang lalu. Proses reka bentuk kami adalah menyeronokkan dan sangat kolaboratif, dan kedua keluarga ini menjadi lebih daripada sekadar kolaborator sekarang-mereka juga kawan rapat.”

Feminis Textile Brand - 1
Sara Berks

Salah satu perkara yang paling ketara mengenai jenama adalah bahawa ia dibuat secara etika, kerana tukang-tukang itu dibayar upah yang hidup. MINNA didedikasikan untuk “mewujudkan perkongsian perniagaan yang stabil, melarang buruh kanak-kanak, mempromosikan keadilan dan kesaksamaan, dan menggunakan bahan-bahan yang lembut di bumi,” jelas Berks. “Setiap produk yang kami buat adalah buatan tangan oleh seorang tukang kayu yang dibayar dengan adil dan dengan bahan-bahan yang diperoleh secara mampan. Saya selalu mempercayai para pekerja untuk menetapkan gaji mereka sendiri kerana mereka tahu apa kerja dan masa mereka adalah yang terbaik.” Jadi, anda boleh merasa baik tentang setiap pembelian MINNA mengetahui dengan tepat dari mana ia berasal dan bagaimana ia dibuat.

BERKAITAN: Kami Takut Dengan Barisan Kanak-Kanak Baru Ini Bahkan Sebagai Lucu Seperti Ia Adil

Mereka juga melatih setiap artis, dan ia merupakan pengalaman pembelajaran yang positif untuk semua orang, termasuk Berks. “Satu keluarga tidak pernah dieksport sebelum ini, dan sejak saya tidak pernah mengimport sama ada, kami benar-benar dapat berkembang bersama. Mengulas perkara bersama-sama dan mengurus perkara-perkara yang membosankan seperti bagaimana kami membuat pesanan, melatih mereka tentang cara menggunakan Google Docs, pelabelan / SKU yang betul, untuk kaedah terbaik untuk pembungkusan dan penghantaran. ” Jenis-jenis kemahiran ini membantu memastikan pemeliharaan kerja dan masa depan yang lebih selamat untuk para pekerja yang terlibat.

“Saya telah melakukan perjalanan dan risiko yang besar, dan bernasib baik, ia telah berjaya,” katanya kepada kami. “Dua tahun kemudian, saya telah memperluaskan rangkaian artis MINNA yang bekerja dengan, kami mempunyai rakan runcit di seluruh dunia, dan baru-baru ini membuka kedai perdana kami sendiri.” Kisah Berks hanya menunjukkan bahawa mungkin untuk membuat kerjaya daripada keghairahan anda.

MINNA terletak di 421 Warren Street, Hudson, NY, atau dalam talian di minna-goods.com.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

27 − = 19

map