Anda Tidak Akan Tebak Apa Kedai Chanel Terbaru Dibuat

Chanel butik Amsterdam baru pasti mengambil dua kali ganda, dan bukan hanya kerana tingkap itu penuh Karl Lagerfeld’s ciptaan. Sebenarnya terima kasih kepada bangunan itu sendiri, yang mempunyai façade yang dibuat sepenuhnya dari batu kaca yang berkilauan, secara individu.

Konsep asal keluar dari firma seni bina MVRDV’s keinginan untuk mencipta etalase yang menonjol di jalan membeli-belah mewah di Amsterdam, P.C. Hooftstraat, semuanya sambil mengekalkan integriti reka bentuk bersejarah rumah bandar itu. Komposisi kaca menyerupai arsitektur bata terracotta asal dengan blok lutut, tingkap, dan arsitektural, disimpan bersama dengan gam telus-merujuk pada masa lalu dengan cara yang segar dan modern.

Chanel Netherlands EMBED
Bart Van Vlijmen

BERKAITAN: 15 Selebriti dengan Perniagaan Sisi Anda Tidak Harapkan

“Kami berkata kepada pelanggan, ‘Mari kita bawa kembali apa yang akan dirobohkan tetapi teruskan lagi’,” jelas arkitek Winy Maas. MVRDV juga berjaya mengikuti garis panduan bandar raya (yang bermaksud mengekalkan bahagian atas bangunan apartmen bangunan di dalam pemeriksaan) dengan memudar kaca secara lancar ke dalam batu bata terakota dalam gabungan asli dan lama. Seolah-olah kita memerlukan satu lagi sebab untuk berkumpul di Chanel (atau Amsterdam).

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

26 − 21 =

map