Banyak Moms Kecewa dengan Seks Bayi mereka, Bukan Hanya Khloé Kardashian

Apabila selebriti hamil mendedahkan sama ada mereka mempunyai seorang gadis atau budak lelaki, ia hampir selalu dengan gambar yang ceria. Pengumuman itu mungkin menampilkan merah jambu atau belon biru budak laki-laki. Latar belakang boleh disertai dengan kasut balet yang halus atau jersi bola sepak kecil. Dan ia hampir tidak pernah diwarnai dengan kekecewaan daripada ibu bapa, sekurang-kurangnya secara terbuka.

Tetapi Khloé Kardashian berbeza. Bintang TV realiti menyiarkan pengumuman seks bayi beliau dan kejatuhan berikutnya di televisyen nasional untuk semua menyaksikan pertunjukannya Menjaga dengan Kardashians, dan ia menangkap beberapa peminat. Apabila kakak Kardashian Kylie Jenner mendedahkan bahawa Khloe akan mempunyai seorang bayi perempuan pada musim bunga, Khloé terasa kecewa.

Daripada memainkan peranan “ibu mengandung yang gembira secara kekal” seperti yang kita jangkakan dari bintang-bintang, Khloé kelihatan seperti kehilangan. Dia tidak menyembunyikan reaksi kecewa kerana tidak mempunyai anak lelaki, sebaliknya mengesahkan kepada ibunya Kris Jenner (dan beribu-ribu penonton di rumah) bahawa dia memang terkejut.

“Saya benar-benar berharap Kylie akan mengatakan dia berbohong dan seperti saya mempunyai anak lelaki,” katanya.

VIDEO: Khloé Kardashian Merayakan Pancuran Bayi

Di permukaan, kekecewaan awal Khloe dengan seks kanak-kanak mungkin kelihatan sewenang-wenang, atau bahkan terserap diri. Kenapa dia berasa kecewa dengan aspek anaknya yang tidak dapat dikawal? Mengapa dia begitu dilampirkan untuk mempunyai budak lelaki di tempat pertama? Apa yang dikatakannya mengenai dia?

Tetapi ia rumit, dan ibu yang menyinari bukan cara untuk menafikannya. Pada hakikatnya, tindak balas Khloé sebenarnya lebih biasa daripada yang anda harapkan.

Mama dan Daddy �� @ashasamsonova

Satu jawatan yang dikongsi oleh Khloé (@khloekardashian) pada

Isu sebenar yang dipanggil “kekecewaan jantina” -is sebenarnya agak normal. Dr Louann Brizendine, pakar neuropsychiatri di UCSF dan pengarang Brain Lelaki dan Otak Perempuan, diberitahu Hari ini itu Sebanyak 1 dari 5 wanita mempunyai sekurang-kurangnya kekecewaan apabila mereka menemui seks anak yang mereka bawa. Ini bermakna bahawa hampir 20 peratus daripada ibu biologi berasa kekecewaan dan bersalah seterusnya kerana ingin anak mereka menjadi satu jantina, dan mempunyai perkara yang berbeza.

Dr. Brizendine memasukkannya ke dalam istilah awam apabila dia mengatakan bahawa di beberapa tempat, ia boleh “sangat umum.” “Kami menganggap kekecewaan jantina adalah satu pengalaman yang tersembunyi, tetapi sangat umum terutama dalam budaya tertentu,” katanya.

Dalam kebanyakan kes, reaksi terhadapnya juga boleh diramal. 

BERKAITAN: Apa Khloe Kardashian Akan Nama Bayi Gadisnya? Berikut adalah Ramalan Kita

“Apabila seorang ibu mengetahui bahawa dia mempunyai jantina bertentangan yang diingini, dia mula menceritakan sedikit cerita tentang mengapa jantina ini akan menjadi perkara yang baik. Seperti bagaimana, jika mereka mempunyai anak laki-laki dan mereka mahukan seorang gadis, mereka dapat menghindari tahun remaja yang ditakuti, “kata Dr. Brizendine. “Ia dipanggil pengubahsuaian aktif dan ia bermula dengan segera. Jika ada kekecewaan sebenar, ia sering kali tidak naik ke permukaan dan wanita itu tidak menyedari ia ada di sana. “

Adakah perasaan kecewa? Sesetengah mungkin berfikir demikian. Tetapi pada masa itu, perasaan kehilangan banyak ibu bapa selepas jangkaan berubah adalah sah, sama ada dibenarkan atau tidak. Joyce Venis, jururawat psikiatri dan pengarang Kemurungan selepas bersalin Demystified, dijelaskan kepada Ibu bapa bahawa orang yang bersalah merasa tidak pada awalnya gembira dengan seks bayi mereka boleh menjadi luar biasa.

�� Apa yang dimaksudkan akan sentiasa mendapati cara itu ��

Satu jawatan yang dikongsi oleh Khloé (@khloekardashian) pada

“Banyak wanita memastikan mereka mengeringkan mata mereka, memperbaiki mereka solek, dan menanam senyuman di wajah mereka sebelum mereka meninggalkan bilik ultrasound, “katanya.” Perasaan tidak baik atau buruk atau betul atau salah – mereka hanya perasaan. “

BERKAITAN: Rawatan $ 6 Itu Khloé Kardashian Menggunakan untuk Mencegah Mark Stretch

Tidak ada bukti bahawa kekecewaan lebih besar apabila mengharapkan seorang lelaki (dan mempunyai seorang gadis), atau berharap untuk seorang gadis (dan mempunyai anak laki-laki), tetapi mengingati norma-norma yang mengelilingi jantina dan seks, tidaklah benar-benar yang memalukan bahawa sesetengah ibu bapa akan mempunyai ketakutan dan perasaan yang sama.

“Kebanyakannya adalah ketakutan,” Saya tidak tahu bagaimana untuk bermain besbol, jadi bagaimana saya dapat mengajar anak saya? “Kata Venis. “Anda tidak perlu tahu, dan anda tidak perlu bermain dengan anak patung Barbie untuk membesarkan seorang gadis. Anda akan belajar apa yang anda perlukan semasa anda pergi.”

Pastikan bahawa dalam fikiran sebelum ibu menyinari masa depan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 3 =

map