Cara Membuat Tacos al Pastor dalam 15 Menit atau Kurang

Selasa telah menjadi sinonim dengan makanan Mexico, dan lebih-lebih lagi ketika itu Hari Taco Nasional. Untuk meraikan majlis yang mulia hari ini, 4 Oktober, kami sedang menyusun semula resipi mudah untuk tacos al pastor (terjemahan: “tacos gaya gembala”) oleh Alex Stupak, koki superstar di belakang restoran berasaskan NYC Empellón Taqueria dan Empellón Cocina, kerana kadang-kadang anda hanya mahu memanjakan privasi rumah anda sendiri.

Apa yang anda perlukan untuk memulakan adalah empat stik bahu babi tanpa tulang, tortilla, dan topping pelbagai. “Kami cenderung memikirkan bahu daging babi sebagai sesuatu yang perlu direbus, tetapi stik bahu yang dibakar dengan baik kerana menaiki cepat di panggang panggang panas boleh menjadi sesuatu yang cantik,” tulis Stupak hidangan itu di dalam buku masakannya., Tacos: Resipi dan Provokasi ($ 22; amazon.com), yang menampilkan riff kreatif pada ruji masakan (cheeseburger tacos nampaknya sesuatu).

Dapatkan pecahan penuh di bawah, dan bersedia untuk menuai faedah sehingga 15 minit. Tetapi ingatlah untuk mengambil masa anda mengiris daging siap. “Pelindung tipis tipis adalah tekstur yang ideal di sini,” tambah Stupak.

NASIONAL TACO DAY embed
Kesopanan

Tacos al Pastor

Membuat: 12 tacos

Bahan-bahan

Untuk pengisian
Minyak sayur, untuk panggangan
1 cawan Adobo marinade (kami suka Mama Sita, $ 10; jet.com)
4 1/2-inci tebal boneka daging babi steak (2 paun total)
Garam kosher, seperti yang diperlukan

Untuk memasang taco
1/4 nanas masak, dikupas, kacau, dan potong hingga 24 keping
1/2 bawang putih sederhana, rendam
60 daun cilantro (kira-kira 15 batang), kira-kira dicincang
2 limau, masing-masing dipotong menjadi 6 baji
Tortillas jagung atau tepung

BERKAITAN: Ya, Smoked Salmon Tacos Adakah Thing-Berikut Cara Membuatnya

Arah

Untuk pengisian

1. Panaskan gril ke tetapan yang paling panas dan berus dengan minyak sayuran. Sekitar 1 cawan Adobo di seluruh stik daging babi dan musim dengan bebas garam.

2. Letakkan stik daging babi pada panggang panas dan masak selama 3 minit. Putar 45 darjah dan masak selama 3 minit lagi. Flip dan terus masak selama 3 minit. Stik siap harus mempunyai tanda grill yang kelihatan noda. Keluarkan dari panggangan, pindahkan ke piring, dan sisihkan untuk berehat di tempat yang hangat.

3. Buat satu kumpulan tortilla dan tahan panas.

4. Potong stik daging babi dengan bijirin dan bias-anda mahu kepingan menjadi nipis yang mungkin, hampir dicukur, untuk mencapai kelembutan yang betul dan tekstur untuk pastor al.

BERKAITAN: Cara Membuat Authentic Tacos de Adobada

Untuk memasang taco

1. Letakkan tortilla panas pada piring berkhidmat. Sederhana mengedarkan babi panggang dan irisan nanas di kalangan tortilla.

2. Teratas dengan salsa, seperti yang diinginkan, bersama dengan bawang cincang dan cilantro cincang. Sapukan beberapa kapur kapur di atas taco dan sediakan yang lain di sisi.

Resipi dicetak semula dari TACOS: Resipi dan PROVASI oleh Alex Stupak dan Jordana Rothman. Hak Cipta © 2015 oleh Empellon Holdings LLC. Foto oleh Evan Sung. Diterbitkan oleh Clarkson Potter / Penerbit, jejak Penguin Random House LLC.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

86 + = 94

map