5 langkah untuk mencuci muka anda dengan betul

Membasuh wajah anda mungkin kelihatan sederhana, tetapi sebenarnya ada satu seni untuknya. Editor Berita Senior InStyle.com Kim Peiffer dihentikan oleh The Meredith Vieira Show hari ini untuk membincangkan cara yang betul untuk membersihkan kulit anda-dan kami mempunyai semua butiran di sini. Perkara yang paling penting? Pastikan muka anda bersih, kencang, dan lembap sebelum anda memakai solek atau masuk ke dalam katil, kerana kulit anda menyegarkan secara semula jadi apabila anda tidur. Ia mungkin terdengar seperti banyak kerja, tetapi kami di sini untuk memudahkan anda.

Teruskan membaca untuk lima langkah mudah kami untuk mencuci muka dengan betul:

Langkah 1: Basuh wajah anda dengan air suam dan pembersih krim. Air hangat membantu mengangkat kotoran dari kulit anda, tetapi air panas boleh menjadi terlalu kering. Pembersih krim lebih menghidratkan, tetapi jika anda memakai banyak solek, anda mungkin mahu menggunakan pembersih gel dan / atau remover solek. Selepas mencuci, letakkan muka anda dengan tuala-jangan buang. Ia akan menghulurkan kulit anda dan menyebabkan keriput.

Langkah # 2: Ambil bola kapas dan celupkannya dalam toner dan sapu di sekeliling wajah anda, dengan fokus pada bidang masalah. Sebagai contoh, jika anda mempunyai zon t-berminyak, toner adalah bantuan yang sangat besar. Anda tidak perlu banyak! Hanya satu bola kapas direndam sempurna.

BERKAITAN: Apa Itu Benar Berarti Mempunyai Kulit pH-Balanced?

Langkah # 3: Serum adalah seperti jus hijau untuk kulit anda. Terdapat beberapa yang mewah, tetapi anda tidak perlu menghabiskan lebih lama kerana itu-L’Oreal mempunyai beberapa yang luar biasa yang anda boleh dapatkan di kedai ubat tempatan anda. Gunakan satu atau dua pam untuk seluruh muka anda. Ini juga cara yang baik untuk menangani sebarang masalah khusus yang ada pada kulit anda, kerana mereka membuat serum untuk segala-galanya: anti-penuaan, pelembab, kemerahan, dll.

Langkah # 4: Anda juga boleh menggabungkan serum anda dengan pelembap anda, yang memotong satu langkah. Untuk malam, pilih pelembap yang lebih berat, tetapi untuk hari, pastikan anda memilih satu dengan SPF jika anda tidak akan memakai pelindung matahari pada anda sendiri.

Langkah # 5: Langkah terakhir-jangan lupa krim mata anda! Bahagian bawah mata adalah bahagian yang paling nipis dari kulit anda, jadi ia terdesak untuk kelembapan. Urut atau meneguk sejumlah besar krim mata di bawah mata anda kira-kira setengah inci di bawah tulang dahi anda. Jika anda memakai alat solek selepas itu, tunggu beberapa minit supaya krim boleh tenggelam.

Tonton video dari segmen hari ini di bawah.

PHOTOS: Bagaimana Bintang Mencuci Wajah Mereka

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map