Apa yang Anda Perlu Tahu Mengenai Merawat Stretch Marks

Perbincangan sebenar: Tiada apa-apa yang tidak normal mengenai stretch mark. Malah, kajian menganggarkan bahawa 90 peratus wanita hamil, 70 peratus gadis remaja, dan 40 peratus remaja lelaki mengembangkan corak elastin yang patah yang dicirikan oleh alur puckered di kulit.

Walaupun tanda biasa, sukar bagi kita untuk merangkul mereka jika mereka sangat menonjol atau terasa terang-teratas – terutama ketika cuaca hangat ketika menunjukkan lebih banyak kulit masuk. Dan sementara ada seluruh krim topikal dan minyak yang menjanjikan untuk menghilangkan jalur, sebenarnya mereka hanya dapat memperbaiki penampilan mereka. “Tanda regangan seperti parut jerawat. Oleh kerana ia adalah jenis parut, kedalaman di mana kerosakan pada kulit, adalah jauh di bawah mana ada topikal yang boleh dicapai, “jelas Dr. Jarrod Frank, pakar bedah kosmetik yang berpusat di N.Y.C. “Jadi, sayangnya tidak ada yang benar-benar boleh dilakukan secara teratas walaupun apa yang dikatakan produk ini.”

BERKAITAN: Angin Vortex Polar Tidak Memadankan untuk Krim Mata Hydrating ini

Sebelum membuat kesimpulan mengenai hakikat bahawa produk yang anda hancurkan tidak benar-benar melakukan apa-apa, terdapat kaedah rawatan di pejabat yang meminimumkan tanda dan bahkan dapat menghilangkannya dengan baik. Sekiranya anda akan beralih kepada ahli dermatologi untuk membantu anda dengan tanda regangan anda, Dr Frank menekankan pentingnya membuat temujanji lebih awal untuk mendapatkan hasil yang terbaik. “Harapan anda harus tinggi jika anda menangkap mereka lebih awal. Jika anda mempunyai tanda regangan yang berumur 20 tahun, mereka harus lebih rendah, “katanya. “Dengan setiap tahun yang berlalu, anda boleh mengharapkan hasil anda kurang. Sekiranya anda menangkap tanda regangan anda di peringkat merah, anda mempunyai peluang 90 peratus untuk mengawalnya. “

Untuk tanda-tanda yang lebih baru, yang adalah merah, dibesarkan dan meradang, Dr. Frank mengesyorkan rawatan laser vaskular. “Laser ini memusnahkan saluran darah menyebabkan keradangan pada sel darah,” jelasnya. Selain beberapa lebam di kawasan yang dirawat, tidak ada downtime selepas itu dan anda boleh mengharapkan untuk melihat peningkatan dalam 3-5 sesi.

BERKAITAN: 6 Kabus Muka Baharu yang Melakukan Lebih Dari Segarkan Semula

Pada tanda yang lebih tua, yang dicirikan oleh pasu, jalur perak, Dr Frank mengatakan bahawa pelapisan laser Fraxel dapat membantu dalam mengurangkan jumlahnya. Berharap mengalami beberapa hari kemerahan berikutan rawatan pembaharuan kulit, dan untuk melihat stretch mark dikurangkan dari 40 hingga 70 peratus dalam 3-5 sesi.

Walaupun laser bekerja lebih baik pada nada kulit yang lebih adil, Dr Frank mengatakan bahawa microneedling adalah pilihan untuk kulit yang lebih dalam. “Nada kulit yang lebih dalam tidak terdedah kepada regangan kerana mereka umumnya mempunyai keanjalan,” jelasnya. “Tetapi, microneedling boleh menjadi penyelesaian jika anda mempunyai tanda. Seperti laser, anda menggunakan trauma fizikal untuk melalui tisu untuk merangsang regenerasi kolagen dan tisu baru. Ini mengenai mendapatkan tubuh untuk memperbaiki dirinya. “Dan seperti laser, kaedah ini boleh dilakukan dalam selang bulanan, dengan sedikit kemerahan berikut.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 76 = 77

map