Apa yang Menyebabkan Rambut Muka Rogue untuk Berkembang? Kami Mempunyai Jawapan

Jika anda pernah mengalami penemuan yang mengerikan tentang rambut panjang putih di mana-mana di muka anda seperti dahi, atau dagu, yang anda bersumpah tidak ada hari sebelumnya, anda tidak bersendirian. “Sebab ramai yang tidak menyedari rambut putih sebelum mereka lama adalah kerana mereka lebih dekat dengan warna kulit dan oleh itu tidak kelihatan sehingga mereka menjadi agak lama,” jelas ahli dermatologi S. Manjula Jegasothy, MD, CEO dan pengasas Institut Kulit Miami.

Tidak ada satu istilah perubatan untuk fenomena ini, dan tidak ada punca langsung. Dr. Jegasothy mengatakan bahawa satu punca rambut putih boleh terjadi di kawasan yang mempunyai masalah pigmentasi keseluruhan kulit seperti vitiligo. “Walau bagaimanapun, vitiligo agak jarang, jadi kebanyakan orang yang mengalami rambut ini mungkin mengalami mereka kerana gangguan pigmentasi sementara, seperti kulat kulit cetek dari pergi ke pantai,” jelasnya..

BERKAITAN: Cara Menentukan Jenis Kulit Anda Sekali dan untuk Semua

Jika anda telah memukul matahari dan pasir keras pada musim panas ini, dia mengesyorkan merawat kawasan itu dengan krim antikulat preskripsi selama dua minggu. Dan jika rambut berhenti untuk memulihkan warna mereka, buat satu lagi lawatan ke ahli dermatologi untuk menolak isu yang lebih besar seperti vitiligo atau gangguan yang berkaitan dengan pigmen.

Akar rambut putih tunggal ini juga boleh menjadi hormon yang berfluktuasi. “Satu lagi kemungkinan adalah seperti rambut hitam panjang yang tumbuh di muka dan leher, rambut putih juga rawak (genetik mutant) rambut yang tumbuh pada masa-masa turun naik hormon di tempat tertentu, seperti dagu, leher dan t-zon , “Kata Dr Jegasothy.

RELATED: Rawatan Anti Keriput Terbaik dari Head-to-Toe

Mungkin tidak ada cara untuk menghalang rambut wajah nakal, tetapi Dr Jegasothy memang mempunyai keselesaan untuk kita yang mengalami fenomena ini: “Jangan risau memetik rambut keluar; ia tidak akan menimbulkan lebih banyak lagi! “Oleh itu, hantarkan penjejakan tersebut.

VIDEO YANG TERKAIT: Kami Mencuba Ia: Vampire Facial

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

71 − 62 =

map