Apa yang Tidur pada Bantal Sutera Sebenarnya Adakah untuk Rambut dan Kulit Anda?

Kerana ternyata, satu set helaian sutera boleh melakukan lebih daripada memberi anda bilik getaran Marie Antoinette yang sangat mewah. Menggilitkan sarung bantal kapas anda untuk versi sutera yang membungkus faedah kecantikan utama untuk kulit dan rambut anda, meletakkan putaran literal pada istilah “tidur kecantikan.” Walaupun sarung bantal semasa anda mungkin berasa lembut pada sentuhan, geseran yang dicipta oleh melemparkan dan beralih pada waktu malam boleh merosakkan folikel rambut, akhirnya menyebabkan lebih keriting dan kurang bersinar. “Kapas adalah bahan yang dimaksudkan untuk menyerap kelembapan, dan itu hanya akan dilakukan untuk rambut anda,” kata Ali Batista, penata rambut dan Kevin.Murphy Stylemaster. “Gaya rambut yang kekurangan kelembapan cenderung kelihatan keriting, tidak bermaya, dan lebih cenderung kepada statik. Sutera adalah bahan yang akan membolehkan rambut meluncur lebih lancar supaya anda akan mengalami kerosakan yang kurang dan tiada lagi kepala katil.”

BERKAITAN: Yogurt Yunani untuk Rambut Anda Sebenarnya Ada

Selain itu, kulit anda boleh mendapat manfaat daripada sarung bantal, terutamanya jika kulit anda berada pada sisi sensitif. Bergantung pada bahan atau pewarna yang digunakan dalam kain, sarung bantal kain yang seolah-olah biasa boleh menjadi punca di mana-mana kawasan yang merengsa. Sutera adalah semulajadi (dan hypoallergenic), jadi lebih lembut pada kulit anda, dan terdapat peluang yang lebih tipis bahawa anda akan bangun dengan lipatan yang tidak diinginkan di pipi anda. Sama seperti ia membantu rambut anda tetap lebih terhidrat, sutera tidak akan menarik kelembapan keluar dari kulit anda. Di samping itu, bahan ini bernafas lebih mudah daripada yang lain, bermakna jam-jam terlambat ke dalam malam menghabiskan mencari bahagian sejuk bantal secara rasmi berakhir.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 2

map