App Meditasi 5-Min untuk Orang Yang Tidak Boleh Buat Sendiri Bermeditasi

Meditasi harian adalah pada senarai Resolusi Tahun Baru saya, di samping menjaga bilik saya bersih selama lebih dari satu hari dan hanya membeli tenusu organik. Saya telah berjaya menyimpan pakaian saya pada penyangkut sebenar sehingga, seperti, Rabu, dan peti sejuk saya telah dipenuhi dengan susu hormon bebas sepanjang tahun. Tetapi perkara meditasi? Ia telah kasar. Saya cuba memasukkannya ke dalam jadual saya sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu, tetapi hidup saya akan berjalan, dan saya tahu saya perlu membuat keputusan mengenai keutamaan (sekarang saya hanya mahu menonton ulang tahun Taman dan Rekreasi), tetapi saya tidak mempunyai banyak masa.

Tiga puluh minit bermeditasi sememangnya tidak akan berlaku, dan kadang-kadang sepuluh minit bahkan dirasakan seperti kemewahan yang tidak saya miliki. Lima minit lagi? Tepat boleh dilakukan, dan ada aplikasi untuk itu. 

Kebiasaan Mudah adalah aplikasi meditasi yang mengkhususkan diri dalam sesi 5-minit dalam pelbagai topik dari guru meditasi yang berselisih, yang saya fikirkan membezakannya kerana anda tahu di mana amalan itu berasal dan mengapa orang itu juga perlu memberi nasihat dalam meditasi sama sekali. Beberapa topik termasuk pelepasan tekanan (ya, sila), tidur dengan lebih baik (diperlukan semalam), dan PMS (pasti mesti dalam beberapa minggu akan datang), tetapi ada ratusan lagi. 

BERKAITAN: Memenuhi Perkhidmatan Langganan Yang Boleh Menjimatkan Perjalanan Anda ke Doktor Gigi

Aplikasi ini bebas untuk memuat turun, tetapi untuk mendapatkan semua amalan, ia berharga kira-kira $ 9 sebulan, yang sama seperti tagihan Spotify anda. Dan jika anda komited untuk membuat ini tabiat sehari-hari, saya tidak fikir itu terlalu tidak masuk akal berharga. Dan jika anda lulus dari lima minit pada satu-satu masa, anda boleh menggunakannya untuk tawaran 10 dan 20 minit mereka. 

Perkara yang paling saya sukai untuk dicuba ialah meditasi yang dibuat semasa anda sedang bekerja-kerana saya masih belum memikirkan cara untuk menutup mata saya di meja saya dan ia tidak kelihatan pelik. 

Walaupun saya baru saja memulakan cabaran peribadi saya untuk bermeditasi selama seminggu, saya dapat memberitahu anda bahawa saya sudah merasa kurang tertekan dan bersalah mengenai kekangan waktu harian saya. Lima minit jelas lebih daripada cukup. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 4 =

map