Bagaimana Cara Sihat dan Mental Untuk Semburan Tan Pertama Anda

Jika anda tidak pernah mendapat semburan tan sebelum ini, anda tidak bersendirian.

Walaupun laluan DIY sering lebih mudah, kuasa tetap dan ketepatan tan semburan dalam salun tidak dapat ditewaskan. Pakar anda boleh menggunakan formula penyembur semburan untuk mencontohi beberapa definisi tambahan dalam abs anda, atau membuat kaki anda kelihatan lebih panjang dan lebih serius. Sekiranya anda pecah atau mempunyai ekzema atau psoriasis, segala-galanya menjadi kurang jelas di bawah tudung gangsa semata-mata, dan anda boleh mengharapkan agar cahaya anda kuat selama dua minggu, dengan syarat anda melembapkan dengan sewajarnya.

Kami bercakap dengan pengasas Vita Liberata, Alyson Hogg tentang cara menavigasi nuansa tan semburan pertama anda, termasuk bagaimana mempersiapkan mental untuk anda Showgirls momen di hadapan orang asing yang sempurna. Teruskan membaca untuk panduan rookie anda untuk menyembur penyamakan.

VIDEO: Pembelian Kecantikan Terbaik di Tempat Kerja: Clarins Self-Tanner

Jangan Panik

Kami mendapatnya-berdiri dengan telanjang di hadapan orang asing, yang diposisikan dalam bentuk bintang-esque, boleh menjadi tugas yang menakutkan, tetapi yakin bahawa anda tidak perlu melepaskan sepenuhnya. “Kami biasanya mempunyai seluar pakai buang atau bra sekiranya anda tidak 100% selesa menjadi bogel, dan penyepit semburan kami hebat untuk membuat orang merasa selesa dan tidak takut,” Hogg memberitahu kami. “Anda hanya perlu menanggalkan pakaian pada tahap keselesaan anda, dan tanistas kami lebih berminat dengan kulit yang akan dirawat.”

Makan Veggies Anda

Sungguh pelik, sayur-sayuran berdaun yang ada untuk makan tengahari boleh memberi impak bagaimana warna anda berkembang. “Sebelum tan semburan, saya mengesyorkan makan sayur-sayuran hijau yang tinggi dalam lisin seperti kale, bayam, atau alpukat,” Hogg memberitahu kami. “Ini adalah asid amino yang sangat penting untuk penyamakan, dan akan memperbaiki warna yang anda capai.”

Lay Off the Moisturizer

Walaupun anda akan mahu mengelupas dengan gosok tanpa minyak terlebih dahulu (sama seperti yang anda lakukan dengan penyamakan di rumah) Hogg menyarankan melangkau lotion kira-kira 12 jam sebelum pelantikan anda. “Pelembap atau sabun krim boleh meninggalkan filem residu pada kulit, yang boleh menyekat perkembangan dan keberkesanan tan semburan,” jelasnya. Bahawa dikatakan, anda akan ingin mengelakkan pelembab serta-merta selepas itu, walaupun ia benar-benar selamat untuk digunakan apabila anda telah mandi.

BERKAITAN: Bagaimana Membuat Tan Semburan Anda Terakhir

Pakai Pakaian Loose-Fitting

Dalam kes formula Vita Liberata, anda tidak perlu bimbang tentang tan menggosok anda ke pakaian anda, tetapi sebagai langkah perlindungan, ia akan bijak untuk tidak memakai putih. “Tan tidak dipindahkan, jadi anda boleh berpakaian semula dengan segera, tetapi jangan memakai apa-apa yang terlalu ketat, dan elakkan daripada bersentuhan dengan air selama 6 hingga 8 jam,” kata Hogg. Nampaknya kelas yoga panas anda hanya perlu menunggu.

Jangan mandi selepas itu

Anda akan ingin mengelakkan mandi selama 6 hingga 8 jam post-tan untuk membolehkan ia berkembang sepenuhnya, jadi rancang untuk memakainya sepanjang hari kerja jika anda tan anda selesai pada waktu pagi, atau tidur di atasnya. Sekiranya anda bermula dengan warna asas pucat, Hogg mencadangkan untuk mengelakkan mandi selama sehari penuh.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

48 − 41 =

map