Bertemu Desiree Verdejo, Usahawan Menggalakkan Renaissance Kecantikan Harlem

Hampir satu abad selepas Harlem Renaissance-masa ketika orang-orang Afrika Afrika mengejutkan adegan seni di bandar raya NYC-Harlem menyambut Vivant Beauty, butik keindahan kecantikan mewah yang pertama, yang kami meramalkan akan mencetuskan kebangkitan semula sendiri dengan mengubah cara wanita kedai warna untuk produk kecantikan di kawasan itu. Wanita yang menjaga pergerakan ini? Desiree Verdejo.

Apabila ia berlaku kepada penduduk asli Harlem bahawa bahagian bandarnya hilang kedai sehenti mengalu-alukan untuk rambut, solek, dan produk penjagaan kulit untuk wanita etnik, dia membuat misi untuk mengubah permainan. “Saya rasa Harlem memerlukan pengalaman membeli-belah kecantikan yang lebih baik,” kata Verdejo, bekas peguam. “Jadi saya mengubah kerjaya dan mengikuti semangat saya untuk membawa ruang ini kepada komuniti saya.”

Hanya enam bulan dalam industri kecantikan dan pemula yang mengumumkan diri telah menarik orang ramai yang mengagumkan ke gedungnya di St. Nicholas Avenue, melancarkan laman e-dagang, dan mendapat buzz segera dari sumber-sumber yang bereputasi seperti New York Times dan adik perempuan kami Essence. Dan sebagai pemimpin kebangkitan di pusat bandar ini, dia berjaya meluangkan masa untuk merenung kerjaya kecantikannya dengan kami.

Baca terus untuk mengetahui bagaimana Verdejo membuat sejarah New York City.

BERKAITAN: 6 Cara Menjual Seperti Seorang New Yorker, Tiada Perkara Di Mana Anda Hidup

Pertama, beritahu kami tentang bekas kerjaya anda.
“Saya seorang peguam selama tujuh tahun, saya bangga dengan latar belakang saya sebagai seorang peguam tetapi saya menyedari bahawa ketika saya sedang berkembang, saya menjadi kurang bersemangat dengan tugas harian saya Jadi, saya memulakan blog kecantikan, menghadiri acara-acara kecantikan, dan tidak lama lagi menyedari bahawa saya telah meletakkan semua tenaga saya ke dalam keghairahan saya semasa mengamalkan undang-undang. Saya fikir bahawa jika saya akan meletakkan semua saya menjadi kerjaya, ia sepatutnya menjadi satu yang saya gembira untuk kekal pada waktu malam bekerja Hukum dan kecantikan adalah sangat berbeza tetapi sebagai seorang peguam, anda perlu memenuhi keperluan pelanggan anda dan keadaan fikirannya tidak berubah.Sangat jarang para peguam dapat mengatakan tidak.Anda mencari jalan untuk mendapatkan sesuatu yang dilakukan oleh pemilik perniagaan kecil, ia menjadi peralihan yang lancar, jadi saya yakin terdapat lebih banyak persamaan yang mendasar daripada saya menyedari. Tetapi saya tidak memikirkan kempen media sosial sebagai peguam, jadi sesetengah perkara berasa sangat berbeza! “

Mengapa Kecantikan Berkhasiat?
“Saya dari Harlem dan tinggal di Harlem dan saya merasakan bahawa kawasan tersebut memerlukan pengalaman membeli-belah yang lebih baik untuk orang-orang yang berwarna. Saya mendapati diri saya pergi ke peruncit kecantikan niche yang berbeza untuk penjagaan kulit dan peruncit yang paling tidak menyenangkan untuk penjagaan rambut, jadi saya mahu untuk membawa mereka bersama-sama Terdapat beberapa produk yang benar-benar indah untuk wanita kulit hitam di pasaran dan di mana mereka dijual hanya tidak melakukan keadilan. Matlamatnya adalah untuk memenuhi keperluan kecantikan kumpulan wanita ini yang tidak selalu dipertimbangkan dalam ruang yang mewah, dan juga menawarkan jenama yang dimiliki oleh orang yang berwarna-warni yang kerap tidak mendapat bersinar yang pantas. “

Adakah anda mengalami sebarang rintangan apabila cuba memperkenalkan konsep baru ini kepada pemandangan keindahan Harlem?
“Untungnya, tidak Hanya kejutan dan keghairahan untuk pendekatan baru ini untuk kecantikan.Ini sangat berbeza dari mana-mana peruncit kecantikan lain di Harlem-terutama dalam komuniti hitam Orang-orang bersemangat tentang konsep perniagaan yang menggalakkan kecantikan wanita warna dan jenama milik orang. Saya sangat bersemangat dengan memeluk dan hubungan yang saya benar-benar dapat membina dan saya teruja untuk melihat mereka berkembang. Kami telah melancarkan laman web kami dan mempunyai sambutan hebat dari bukan sahaja kawasan tri-negeri, tetapi dari negeri-negeri selatan dan pantai barat juga. Matlamat saya adalah untuk mengekalkan kedudukan kami sebagai butik yang merupakan produk baru, sejuk, terawat dengan baik yang memelihara warna wanita dalam fikiran.”

BERKAITAN: Cara Berpakaian Seperti seorang New Yorker

Sebagai seseorang yang baru dalam industri ini, berapa lama masa yang diperlukan untuk melihat diri anda sebagai pakar kecantikan?
“Kami melakukan banyak konsultasi rambut dan kulit, jadi saya segera menyedari bahawa pelanggan kami akan melihat saya sebagai seorang pakar di lapangan. Pelanggan pertama kami menunjukkan kepada saya bahawa saya tidak akan hanya bercakap mengenai produk tetapi tentang regimen dan penjagaan seperti Walau bagaimanapun, penting bagi saya untuk mempunyai kakitangan kecantikan kerana pelanggan kami benar-benar bergantung pada nasihat pasukan kami. Sewa pertama kami adalah ahli estetika dan kami mempunyai artis solek profesional di atas kapal untuk menawarkan perspektif yang baik. “

Pada masa ini, apa yang paling membanggakan dalam kerjaya anda dalam industri kecantikan setakat ini?
“Pada Hari Kesyukuran tahun lepas, hanya empat bulan selepas pembukaan, kami telah disebutkan di New York Times. Keluarga saya sangat berbangga dengan saya sebagai seorang peguam dan sangat skeptis tentang peralihan saya dari undang-undang, jadi ini adalah sesuatu yang saya tahu bahawa mereka akan menghormati. Mereka dapat menyokong saya dan melihat masa lalu gila yang mereka anggap langkah itu adalah kerana pengiktirafan itu. Kami juga sangat butik di Harlem di kejiranan yang landskap berubah, jadi itu bermakna banyak untuk Harlem disebutkan begitu tinggi dalam penerbitan. Rasanya seperti kemenangan untuk ramai orang: keluarga saya, kejiranan, pemilik perniagaan lain. Ramai orang berhenti untuk mengatakan ucapan tahniah-dan masih buat! Itulah pengalaman yang sangat menarik. Ia membuatkan saya rasa ditanam dalam perniagaan dan juga di Harlem. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

25 − 20 =

map