Bilakah Manusia Bahkan Menggunakan Mist Kecantikan?

Berani diri: Iklan untuk kabut kecantikan akan datang. Kami tidak akan terkejut jika anda telah melihat banyak palam untuk mereka dalam saluran media sosial anda, di laman web kecantikan kegemaran anda, dalam forum penjagaan kulit, dan dalam artikel kecantikan. Mereka adalah pusingan tahun ruji, tetapi adalah terutamanya yang dipuji semasa musim panas kerana keupayaan mereka untuk menyejukkan anda dan membuat solek terakhir. 

Walaupun mereka kelihatan seperti produk yang begitu mudah, kabus kecantikan telah terbukti agak sukar difahami. Anda mungkin mendapati diri anda bertanya, apa maksudnya? Bilakah seseorang dapat mencapai apa-apa perkara sedemikian? Adakah perlu sama sekali?

Jawapan kepada yang terakhir adalah ya, dan mereka boleh melakukan beberapa perkara yang luar biasa untuk wajah anda, FYI. 

“Keindahan kasut terdiri daripada toner, tonik, elixir, untuk menetapkan semburan,” kata Lori Leib, artis solekan profesional dan pengarah kreatif di Bodyography Cosmetics. “Saya suka kategori produk ini kerana mereka adalah sahabat wanita yang berkulit kering dan menambah sedikit ‘spa’ kepada rutinitas harian anda.”

RELATED: Apa Itu Bau? Malah Lagi ’90s Fragrances We Love!

Mist wajah telah ada seketika, sebenarnya, dan dianggap sebagai alat alat solek artis. Mereka datang dalam pelbagai formula dan, seperti yang anda lihat, boleh digunakan pada pelbagai masa dalam rutin penjagaan kulit anda.

Masih tidak pasti bagaimana untuk menggunakannya? Anda bernasib baik kerana kami telah memecahkan lima cara yang berbeza untuk mengendalikan spritzers kecil ini ke dalam rutin anda. 

Pembesaran Kulit Pra-Rias

Cara yang biasa untuk menggunakan kabus kecantikan adalah selepas anda membersihkan dan melembapkan kulit, dan sebelum anda memulakan aplikasi solek anda. Pertimbangkannya sebagai pra-primer yang memberikan kulit penambahan penghidratan segera dan pada masa yang sama membuat kanvas indah untuk kosmetik anda. Cuba Spray Muka Mario Badescu dengan Aloe, Herbs, dan Rosewater ($ 7, saksfifthavenue.com).

Setter Makeup

“Saya menggunakan beberapa penyembur pada alat solek ini apabila saya selesai hanya menambah sedikit penghidratan kulit dan membantu membetulkan serbuk sehingga tidak kelihatan kering,” kata Daniel Chinchilla, artis solek kepada Ariana Grande dan selebriti lain. “Pereputan Bandar Semua Penyejuk Makeup Spray Nighter ($ 30, sephora) adalah hebat untuk digunakan jika anda mempunyai masalah dengan solek anda yang tidak tahan lama. Ia membantu membuat solek dan melancarkan sehingga 16 jam. Ia hampir seperti penyembur rambut untuk solek itu, kecuali ia tidak melekit. “

BERKAITAN: Semak Daripada 13 Wangian Rambut Anda Perlu Cuba Sekarang!

Post-Gym, Atau untuk Mengeringkan Anda

Sekelip mata yang hebat dari kabus kecantikan selepas gim boleh melegakan kulit anda, menyejukkan anda, mengurangkan kemerahan, dan membuat anda merasa segar. Kami bersumpah dengan rutin ini. Ia juga berguna pada hari-hari musim panas yang panas dan lembap. Cuba simpannya di dalam peti sejuk untuk menggandakan faktor kesejukan. Kami memilih Norabloom Organic Rose Floral Water Mist ($ 30, Norabloom) atau Evian Facial Water Spray ($ 18; nordstrom.com).

Semasa Perjalanan

Seperti yang kita ketahui, perjalanan ke tempat yang berbeza boleh mengalir ke kulit kita dengan perubahan keadaan iklim, “kata artis solek selebriti Brittney Ward, yang bekerja dengan Naomi Campbell dan Taylor Swift, antara lain. Dia mengesyorkan semburan mineral semasa anda dalam perjalanan, atau bila-bila masa anda memerlukan caj semula utama.

“Pegang [kabut] kira-kira lima atau enam inci dari muka dan spritz. Biarkan ia ditetapkan untuk satu minit atau lebih, dan kemudian – sangat penting – membuang kelebihan dengan tisu. ” 

Untuk Menenangkan Kulit dan Pikiran Anda

Sekiranya anda berhadapan dengan kulit yang sensitif, selaran matahari atau windburn, atau hanya ingin menenangkan semangat anda, kabut kecantikan dapat membantu. Cuba Kiehl’s Cactus Flower & Tibet Ginseng Hydrating Mist ($ 17, Kiehl’s).

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 4

map