Bolehkah Anda Belajar Menimbang dengan App?

Terdapat lalu lintas dalam perjalanan saya untuk bekerja hari ini, tetapi ia tidak fasa saya. Saya hanya muncul di fon kepala saya dan beratur sesi meditasi yang cepat, memilih untuk memberi tumpuan tidak berapa lama kemudian saya akan tiba di pejabat daripada yang saya telah merancang, tetapi pada muzik yang menenangkan dan tenang, suara mantap di telinga saya.

Saya tidak semestinya begitu zen. Biasanya, lalu lintas bumper-to-bumper di Lebuh Raya Barat Samping akan dibuang sepanjang hari. Saya akan duduk di dalam teksi sambil mengulangi pagi saya di kepala saya, mengutuk diri saya untuk tidak keluar dari katil lebih cepat atau meninggalkan masa yang cukup untuk mengambil kereta bawah tanah itu. Tetapi sikap saya pada hari ini amat berbeza, dan itu semua terima kasih kepada OMG Saya Boleh Bincangkan! aplikasi (percuma; itunes.com).

BERKAITAN: Perintah Zen: Panduan Lapangan Anda untuk Hidup dalam Sekarang

Sejak beberapa hari yang lalu, saya telah menekan mainan pada meditasi berpandu, kedua-dua asas (“Meditasi 5 Minit”) dan sangat spesifik (“Menjadi Lebih Banyak Bermain”). Dan di sepanjang jalan, saya fikir saya telah mula mencari suis “off” saya. Lazimnya, saya mengambil masa lima belas hingga dua puluh minit membuat senarai tugasan dan membujuk diri untuk mematikan pemikiran saya dan tidur. Tetapi malam tadi, selepas meditasi sesudah 14 minit (saya memilih “Selimut Cinta”), yang mendakwa “meningkatkan kasih sayang dan perasaan cinta untuk diri sendiri dan dunia di sekeliling anda” dan “membuat anda berasa santai dan positif”), Saya keluar seperti cahaya dalam beberapa saat.

Saya juga bangun dengan lebih sedar: Salah satu aspek kegemaran saya ialah fungsi penggera, yang membolehkan anda mengikat “lagu bangun” untuk penggera telefon tetap anda. Menghairankan, walaupun sesi ini santai, saya rasa saya tidak menyegarkan untuk hari itu, dan saya ingin tidur semula.

Walaupun aplikasinya membolehkan anda mencelup jari anda ke dalam air meditasi di sana sini, seperti yang saya lakukan, terdapat juga pilihan untuk menyelesaikan cabaran tujuh hari. Harap maklum bahawa ciri ini memerlukan anda menunggang $ 13 sebulan untuk langganan, tetapi sekarang saya telah melihat apa perbezaan walaupun beberapa saat yang tenang boleh dibuat dalam minda saya, saya yakin ia benar-benar berbaloi.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 7 = 14

map