Bolehkah Botox Pencegahan Benar Berhenti Keriput Dari Pembentukan?

Rakan saya Dana adalah pencerita hebat. Saya fikir ia mempunyai kaitan dengan alisnya. Mereka membesarkan ketika dia mengembalikan tarikh Bumble, menjerut ketika dia mengenang drama interoffice.

Saya katakan semua ini kerana Dana, walaupun 26, mempunyai kedutan yang kelihatan di dahinya, dan ekspresinya-sementara yang menawan-mungkin penyebabnya. “Terdapat dua jenis keriput: statik dan dinamik,” kata Dr David Shafer, ahli bedah plastik yang diperakui oleh dua orang di New York City. “Keriput dinamik disebabkan oleh otot di bawah kulit yang memerah, seperti ketika anda menaikkan kening anda. Jika itu berlaku berulang kali, kerutan dinamik akhirnya menjadi kedutan statik, yang berkekalan.”

VIDEO: Percayalah Kami, Kami Mencubanya: Microdermabrasion Badan Penuh

Menurut Dr. Shafer, ia adalah dalam kes-kes seperti ini-di mana tindakan berulang telah menyebabkan kedutan-bahawa Botox boleh bekerja secara pencegahan, kerana ia secara sementara menghentikan otot daripada berkontraksi. Dan jika kedutan dinamik terperangkap pada awal, Botox juga dapat menghalang kedutan statik yang lebih dalam daripada terbentuk sepenuhnya. Ya, betul.

Dari segi masa untuk memulakan rawatan, Dr. Shafer mengatakan ada “tidak ada keperluan umur” tetapi menambahkan dengan cepat bahawa Botox hanya diluluskan oleh FDA untuk diberikan kepada mereka yang berumur 18 tahun. Daripada menggunakan umur sebagai tolok, “ketika ada gejala, anda merawatnya, “katanya.

BERKAITAN: 6 Kegunaan untuk Botox Itu Tidak Mempunyai Apa-apa yang Dibuat Dengan Bulu Anda

Bagi Dana, dia mengambil risiko dan mendapat Botox untuk memerangi kedutan yang menjengkelkan dalam jangka pendek dan jangka panjang. (Tetapi sebelum dia, editor kecantikannya yang bijak, saya menasihati dia untuk melihat apa yang “selepas” kelihatan seperti melalui aplikasi Visualizer Rawatan Botox.) Menunjukkan pencegahan Botox benar-benar adalah satu perkara.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

16 − = 10

map