Bolehkah Rawatan Ini Menjadi Rahsia Yang Menunggu Panjang untuk Mengubati Selulit?

Walaupun semua kemajuan yang kami buat dalam penjagaan kulit pembetulan dan pencegahan (Botox, pengisi, rawatan parut jerawat), ada satu masalah lotion dan ramuan dan mesin yang telah dilakukan sedikit untuk memperbaiki selulit.

Keadaan ini, yang merupakan nama kulit yang merungut di kawasan seperti paha atau punggung, adalah sejenis misteri dalam dan dari dirinya sendiri, yang mungkin mengapa rawatan dan krim untuk menyembuhkannya, atau sekurang-kurangnya meningkatkan penampilannya , telah sangat mengecewakan-baik, mungkin sehingga sekarang.

Cellfina, prosedur dalam pejabat yang dibersihkan oleh FDA, sedang mendapat stim. “Ia adalah rawatan invasif yang minimum yang menggunakan sedutan (setiap dimple) dan unit bermotor mekanikal dengan jarum nipis daripada memotong tali fibrous tisu penghubung yang menyebabkan selulit dan bentuk keriput,” jelas ahli bedah dermatologi yang disahkan oleh lembaga Dr. Sameer Bashey.

Kerana itu sedikit sahaja invasif, anestesia tempatan digunakan, dan Dr Bashey mengatakan ia berdasarkan konsep subkisi, yang digunakan untuk membantu dengan parut jerawat yang tertekan. “Di sini, sedutan vakum mengangkat kulit sehingga unit bermotor dapat memotong kotoran dengan mudah.” Pembebasan tali kemudiannya membolehkan lekuk-lekuk keluar.

BERKAITAN: Lakukan Ini 5 Perkara Yang Benar Sekarang untuk Musim Percutian yang Sihat

Keseluruhan prosedur mengambil masa kira-kira 45 minit, dan jangkaan kesan sampingan termasuk bengkak sementara dan lebam. Sebelum rawatan ini melanda pasaran, Dr. Bashey berkata tidak ada cara yang benar dan boleh dipercayai untuk menangani masalah tersebut. Itu menjelaskan mengapa krim yang anda habiskan $ 300 tidak benar-benar melakukan apa-apa. “Peranti, teknik, pijat, dan laser lain hanya menghasilkan peningkatan sementara dan minimum,” tambahnya.

Calon yang ideal harus mempunyai “selulit benar,” yang merupakan lekuk atau lekukan yang sebenarnya pada kulit. Ini tidak mengira tanda selang atau keletihan kulit. Dr Bashey berkata beliau juga mengelakkan prosedur ini dengan pesakit yang mempunyai kulit yang sangat longgar, mereka yang mengalami masalah pendarahan akibat teknik liposuction yang lemah, pesakit pada penipisan darah, atau mereka yang lebih tua dan mempunyai kulit lembap.

Hasilnya dilaporkan dapat dilihat beberapa hari selepas prosedur, tetapi mereka dikatakan paling baik beberapa minggu atau bahkan bulan setelah rawatan.

VIDEO: 5 Cara Meningkatkan Bulu Mata Anda

“Hasil untuk setiap selaput selulit individu adalah minimum 1 tahun, tetapi berdasarkan data klinikal hasil daripada doktor selaput selulit yang dirawat secara individu tahan lebih dari 2-3 tahun,” jelas Dr. Bashey. “Sudah tentu, di kawasan-kawasan yang tidak dirawat adalah mungkin selulit dapat berkembang seiring masa bergerak ke hadapan tetapi ini masuk akal kerana kawasan-kawasan ini tidak pernah dirawat.”

Sebelum rawatan, Dr. Bashey mengesyorkan pesakit bekerja dengan rawatan topikal ZO Oracle Cellulite Control Cream ke dalam rutin mereka, sambil mengekalkannya selepas juga. “Ini adalah produk topikal yang fleksibel yang berfungsi dengan baik dengan sistem Cellfina. Setiap pesakit di klinik kami yang mempunyai selulit menerima ejen topikal ini.”

Keputusan jenis ini tidak murah, walaupun. Di Pusat Kulit ZO Beverly Hills, satu kos rawatan di mana-mana di antara $ 4,000 dan $ 6,000.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai rawatan ini, ia adalah keberkesanan, dan ia adalah keselamatan untuk anda dan kesihatan anda, berbual dengan doktor atau doktor kulit anda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

72 + = 75

map